Sorban állni a feloldozásért

Segítőkhöz, tanítókhoz, terapeutákhoz és mesterekhez fordulsz, hogy feloldozzanak a múltad, a jelened és a jövőd terhe alól. Hiába, mert egyik se tud.

Pedig milyen könnyű lenne alvállalkozókkal elvégeztetni a melót! Leadni nekik a megrendelést, hogy nesztek, itt van, oldjátok meg ti. Felvázolni, hogy ami van, az rossz, és nyújtani a kezedet a kész megoldásért, hogy mitől lesz jobb.

Ezt várod el, ezért fizeted őket, ezért fordulsz hozzájuk. Hogy amíg te a fontos mindennapi teendőkkel foglalkozol, ők bogozzák ki a számodra átláthatatlan sorsgubancot.

Beee. | Fotó: Sheeps and Peeps Farm

Kicsit olyannak érzékeled a szolgáltatást, mint a takarítást: nem baj, ha a szoba közepére fosol, mert egyszerűen csak kirakod az asztalra az óradíjat meg a Domestost. Nem hibáztatlak a koncepcióért, valahol nekem is tetszik.

Szívesen szürcsölnék fél kókuszdióba töltött koktélt pálmafák árnyékában, amíg valaki a karmámat tisztogatja anélkül, hogy én megmozdítanám a kisujjamat. De csak néhány percig hagynám, hogy megtudjam, milyen érzés. Annál tovább semmiképp.

Azért nem, mert elvennék saját magamtól valamit. Valószínűleg pont azt, amiért mindketten itt vagyunk, te és én. A tapasztalás általi fejlődés lehetőségét.

Csak a saját felismerésem az enyém.

Csak annak a munkának élvezhetem a gyümölcsét, amihez én is hozzátettem valamit. Nem küldhetem el bölcsülni a lelkemet és a szellememet úgy, hogy közben mókuskereket hajtok.

Meg lehet próbálni, de maga a törekvés egy olyan alacsony szint, ami hasonló volumenű segítőket fog bevonzani. Igen, ők is segítenek: az emelt díjas tévéjós, a divatsámán, meg a teszkós löttyel lúgosító javasasszony. Segítenek, hogy idővel meg tudjuk különböztetni a tiszta forrást a kevésbé tisztától.

Nézzük csak meg közelebbről a „segítség” szót! Azt mondja, hogy „segíts, ég”.

Van tehát benne egy felszólítás és egy felsőbb hatalom felé fordulás. Nem az van benne, hogy „csináld már meg helyettem”. Nem is az, hogy „kapard ki nekem a gesztenyét, mert én nem akarom bepiszkolni a kezemet”. Hanem egy tevőleges kiállás, egy szívből jövő kérés az isteni minőséghez.

Nemcsak azoknak van isteni minősége, akik nyíltan segítői szerepet vállaltak magukra, hanem mindenkinek – téged is beleértve.

Ez egyrészt fantasztikus hír, mert mindenki fel tudja oldozni saját magát. Másrészt viszont rohadt ciki, mert mindenki csak saját magát tudja feloldozni.

A segít-ő azért van, hogy ő vigyen közelebb a segíts-éghez. Elkísér egy darabon a kapuig, amin csakis egyedül léphetsz be.

Talán mindössze néhány métert tesz meg veled. Talán sokáig melletted marad, és fáradhatatlanul fogja a kezedet. De mindig lesz egy pont, amikor ő megáll, hogy eddig jöhetett, ennyit tehetett.

Ha nagyon pancser szegény segítő, vagy még túlbuzgó kezdő, megpróbálhat erőszakkal előretuszkolni téged, abból viszont mindkettőtök számára orbitális szívás lesz.

A Nagy Rendező nem hagyja, hogy akár csak pár percre is átadd valaki másnak a főszerepet életed filmjében.

Neked kell eljátszani, amit neked szántak a forgatókönyvben. Hiszen te magad írtad a forgatókönyvet, csak nem azzal a tudatosságoddal, amelyik most nyafogva dublőrt kérne.

Úgyhogy a feloldozás is nálad van. Nem kell sorban állnod érte.


Még több cikk:

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s