Gyere, fess egy képet a menzeszvéreddel!

Mindenki úgy éli meg a női(es)ségét, ahogy jólesik. De ez a mainstream spirikörökben túlspilázott ősanyaság nekem már túlzás egy kicsit.

Egyetértek azzal, hogy korunk egyik kulcskérdése a női minőség felvállalása. Merni kell áramlani, befogadni, érezni és gyengé(d)nek lenni, mert a múlt század mindenkit próbált férfivá formálni.

Egyetértek azzal, hogy finom energiákat magas szinten működtető női körökre szükség van. Merni kell összegyűlni, megnyílni és szövetségre lépni, mert a mindennapok kicsinyes pletykáktól hangos tyúkketrece köszönőviszonyban sincs a nőiség valódi magvával.

Véresen komoly. | Fotó: YouTube
Véresen komoly. | Fotó: YouTube

Egyetértek azzal, hogy bizonyos női szertartások segítenek felderíteni, megélni és elengedni dolgokat. Merni kell felkutatni és kipróbálni őket, mert a kézzelfogható világon túli tapasztalatok rengeteget adhatnak. Úgy is mondhatnám, hogy egyetértek a női létet övező szent dolgokkal.

De azzal már nem értek egyet, hogy ezeket egészen kifacsarva kellene a nagyközönség orra alá dörgölni mintegy sokkterápiaként – például pontokba szedett listán hirdetni, hogy mi mindent lehet a havonta távozó vérünkkel kezdeni.

Elárulom egyébként, hogy én nem pont ettől a témakörtől kaptam a fejemhez. Semmiféle vérérzékenységem nincsen, és a ciklusom minden napjával ki vagyok békülve. Csak tudom, hogy sokan már egyetlen cseppecskétől is rosszul vannak, így a bevételre hajtó kattintásvadászok pont erre alapoznak. (A címmel most én is erre alapoztam, de legalább nem invitállak százötvenezer plusz áfáért karmatisztító vérzőtáborba.)

Amikor valaki másodpercre lebontott részletességgel közzéteszi a spirituális tapasztalatait, vagy előre megfogalmazza, hogy bizonyos alkalmakkor mit illik érezni, szerintem ellopja az egésznek a lényegét.

Szentségtelenít. Nem azt mondom, hogy nem szabadna ilyenekről írni, mert szabad és kell is, de nem mindegy a hol, a hogyan és a miért. Én egyébként az árnyaltságot részesítem előnyben: bármilyen szertartásnak, előadásnak vagy összejövetelnek lehet Facebook-eseményt csinálni, viszont az úgy legyen közszemlére téve, hogy ne röhögjenek rajta térdüket csapkodva a muglik.

Nem azért ne röhögjenek, mert annyira fontos lenne, hogy mit gondolnak. Hanem azért ne, mert a szentség sohasem lehet nevetség – vagy éppen üzlet – tárgya.

Sajnos egy kicsit olyan, mintha a kiteregetett szertartás lenne korunk bűnbocsátó cédulája.

Egyszer elmész, megtisztulsz (akár a menstruációd aktív bevonásával, akár egyéb módon), aztán két perc múlva már világgá is kürtölheted, hogy más ember lettél, ráadásul még a női felmenőidet is hetedíziglen gyógyítottad közben.

Igen, van az az út, ami a teljes nőiséghez, önfelvállaláshoz és testi-lelki gyógyuláshoz vezet. De az nem holmi reflektorokkal megvilágított játszótéren át vezet, ahol belépti díjért cserébe egy szétreklámozott ősanyajelmezes rak helyre.


Kapcsolódó „spiri” posztok:


Még több cikk:

 

3 Comments

 1. Még csak most olvastam erről először, de így elsőre kissé abszurdnak tűnik. Viszont ami számomra még abszurdabb, hogy ezt még kirakatba is teszik és villogtatják, mint valami privilégiumot. Anélkül is “meg lehet tisztulni”, hogy az emberek orra alá dörgölnék – vagy ebben az esetben épp festenék. :D Lehet, hogy én vagyok maradi, de sosem értettem igazán, hogy miért kell spiri dolgokból is pénzt csinálni.

  Kedvelés

  1. a pénz eszközként is szolgálhat az adok-kapok egyensúly megoldására, és olyankor akár spiri kontextusban is rendben van.
   de ha a pénzszerzés már elsődleges cél, abból szerintem semmilyen szinten nem tud jó kisülni…

   Kedvelik 1 személy

   1. Volt már “szerencsém” olyanokhoz, akiknek ez elsődlegessé vált. o.o Mondjuk én voltam a kis zöldfűlű, naív bakfis, hogy ilyeneknek bedőltem – egy hölgy egyszer 22 ropogóst kért igencsak nemes szolgáltatásaiért, hogy olyan dolgokat mondjon a személyiségemről, amelyeket amúgy is tudtam magamról. :D Egyébként néha én is el szoktam gondolkodni a “mi lenne, ha lenne egy nem éppen jól fizető állásom, valahogy ki kéne egészíteni a fizut” dolgokon… 22 ropinál meg sem állnék!!! C; Hát na, ha a nesze semmi, fogd meg jólért ennyit kell fizetni… :/ Viccet félretéve, maximum öccá öccá, de addig, amíg nem kerülök nehéz helyzetbe (remélhetőleg soha), ingyenes marad a lelki Barbi szolgálat. :D

    Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s