Inkompetens vezetők kora

Számos előnye van annak, ha mit sem sejtő ember kezébe adják a hatalmat. Ezért is lett akkora divat mostanában.

Mondhatnám, hogy Donald Trump megválasztása a jelenség iskolapéldája, de igazság szerint hamarabb jutnak eszembe olyanok, akiknek a ténykedését testközelből láttam.

Csak ugyebár egyszerűbb volna egy távoli eseten keresztül szemléltetni a dolgokat, mert valamiféle íratlan szabály megkövetelné, hogy azt mondjam: világéletemben profi és rátermett vezetők keze alatt dolgoztam. Ez azonban nem igaz.

Jól megmondja. | Fotó: Hivatali patkányok
Jól megmondja. | Fotó: Hivatali patkányok

Hamar megtanultam, hogy a hatalom kiosztásának kétféle alapiránya van. Vagy olyan kapja, aki átlát, irányít és kézben tart. Vagy pedig olyan, aki ezeket nem tudja – esetleg nem akarja –, így homok módjára szivárog ki ujjai közül a vezetés összes lényeges momentuma.

Előbbi szédületes haladást hozhat. „Porsche, szerelem, száguldás” kategória. Utóbbi pedig azoknak a rövidtávú javát szolgálja, akik a rájuk átruházott döntésekből adódóan a húsos fazék közelében maradhatnak.

Egy inkompetens vezető közreműködésével fixálni lehet mind a hivatalos, mind pedig a fű alatti szabályokat. Hiszen ő nem mond ellent: megelégszik azzal, ha minden elműködget úgy, ahogy van.

Bevált tulajdonosi és felsővezetői stratégia, hogy Stevie Wondert nevezik ki főőrszem pozícióba, mert nem kezd el akadékoskodni, hogy ezt meg azt látja, s a helyzeten így meg úgy javítana.

Engem is szántak már Stevie Wondernek, hogy csak adjam a nevemet és fogjam be a számat. Nem voltam annyira okos, hogy ezt előre lássam. És raktak már fölém a ranglétrán olyat, aki azt se tudta, hogy az általa koordinált magazinban milyen témájú cikkek sorakoznak. Elmagyaráztam neki, semmi baj. De sokáig nem értettem, hogy ez a tendencia egyáltalán mire jó, miért van.

Aztán rájöttem, hogy – mint minden élethelyzet – ez is az érintettek javát szolgálja. Másik út a fejlődésre, a tanulásra.

Egészen más tapasztalat hozzáértő vezetés alatt dolgozni, mint olyan légkörben, ahol a főnök nem ért semmit, ezért vagy átveszi valaki más a szerepét, vagy önirányítónak kell lenni. S egészen más tapasztalat jól hangzó pozícióban valódi hatalom nélkül ücsörögni, mint óránként öt ötlettel új utat mutatni. Tudom, mert ez négy különböző szituáció, és nekem – hála az égnek – mindegyik megadatott.

Egy inkompetens vezető a személyiségéhez mérten lehet végtelenül frusztrált, vagy éppen halálosan nyugodt. Átmenetet nehéz elképzelni, hiszen vagy tudatában van a saját inkompetenciájának, vagy nincsen, és ezzel vagy ki van békülve, vagy nincsen.

Kiválóakat lehet mutyizni egy „nem tudom, nem fáj” típusú, bőrfotelbe ültetett felebarát háta mögött, aki leginkább csak csendben ücsörög. Az se zavar sok vizet, aki érzékeli a szűk korlátait, ezért automatikusan hagy másokat dönteni.

Némelyik viszont kurvaanyázós spirituális tanítást hoz, mert vagy rátermettnek hiszi magát, közben meg hibát hibára halmoz, vagy pedig tudja magáról, hogy foggal-körömmel kell kapaszkodnia, hiszen máshol kávéfőzésre se lenne jó.

A felsorolt helyzetek mindegyikét segít elfogadni, hogy ezen a világon csak a változás állandó. Nincs olyan pozíció, amiben valaki az idők végezetéig ott csücsülhet, hacsak nem lapul a zsebében a bölcsek köve. A munka pedig – bármilyen fontos is az ember életében – csupán egy szerep a sok közül, tehát nem egészséges neki száz százalékig behódolni. (Én például rühellek kiskosztümben mosogatni.)

Szóval a ranglétra valamennyi fokán álldogálva érdemes eltöprengni egy kicsit, hogy minek tudható be a jelenlegi helyzet, és mire akar rávilágítani. Ekkor fog kiderülni, hogy egy inkompetens vezető által is rengeteget lehet tanulni – csak másképp.


Kapcsolódó posztok:


Még több cikk:

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s