5 dolog, amiért nem érdemes kiakadnod Donald Trumpon

Az aggodalom árt a szépségnek, úgyhogy igyál egy teát, aztán gondold végig a következőket.

1. Trumpot megválasztották

Az Amerikai Egyesült Államok lakossága demokratikus választások keretein belül döntött Donald J. Trump elnöksége mellett. Aki ellen egyébként az volt az egyik fő vád, hogy azt találta nyilatkozni: csak ebben az esetben óhajtja elfogadni a voksolás végkimenetelét. Ez ugyebár főbenjáró bűn, hiszen valamelyest demokráciaellenes kijelentés. Mint mindenkié, aki kétségbe vonja az eredményt.

Első hallásra bennem is felmerült, hogy Hírcsárda lett a CNN meg a BBC, ám perceken belül kapcsoltam, hogy nem: az egyenjogúság ékes bizonyítékaként tényleg megvan az első fekete elnök után az első narancssárga is.

Ez van, gyerekek! | Fotó: wonkers.com
Ez van, gyerekek! | Fotó: wonkers.com

2. Trump tökéletesen beleillik a világképbe

A kevesek uralmának időszakát látszólag megunva rengeteg ország, illetve gazdasági és politikai szervezet esik abba a hibába, hogy jól átruházza a hatalmat valaki másra – aki szintén ugyanazon kevesek klubjának tagja.

Trump hiába alakítja nagyszerűen a keresetlen stílusú parasztgyereket, valójában az oligarchia krémjébe született.

Máshogyan és más eszközökkel él, mint a nép egyszerű fiai. Neki sohasem volt igazán „közülünk való” imidzse, s a jelek szerint nincs is erre szüksége. Hiszen van olyan helyzet, amikor jobban esik a „fenti” irányítást elfogadni attól, aki mindig is az elit elitjének alanyi jogú tagja volt; hátha jobban tud valamit.

3. Trump nem nagyon fog döntéseket hozni

Szakértők és tanácsadók garmadáját fizeti, akik annyira profik, hogy még az óránkénti baklövéseit is többé-kevésbé el tudják simítani.

Kimeríthetetlen pénzügyi kerete van arra, hogy minden területen megtalálja a segítőit, akik a négy fal között szívesen és kompetens módon döntenek a legfontosabb kérdésekben, amíg ő az íróasztalára tett lábbal szivarozik. Trump egyetlen fontos döntése abban áll, hogy mennyire akar valódi vezető lenni. Valószínűleg beéri a protokolláris szereppel, mert megteheti. Majd pózol a fényképeken, amíg mások dolgoznak helyette.

4. Trump nem Magyarország elnöke

Bár itt is bármikor megjelenhet hasonló figura a politikai színtéren, Donald Trump egy másik kontinensen lévő ország elnöke lesz a jövő év elejétől kezdve. Ami a véleménynyilvánítás szabadságának meghagyása mellett azt jelenti, hogy…

a magyarok ezzel kapcsolatos állásfoglalása a kutyát sem érdekli.

Sőt, igazából az egész világ tiltakozhat – tegye is meg, ha úgy érzi helyénvalónak –, ám ettől még ez egy olyan kérdés, amibe az amerikai választópolgárokon kívül senkinek sincs érdemi beleszólása.

Mint ahogy Magyarország miniszterelnökének vagy köztársasági elnökének személyét sem a távolban határozzák meg. Mert ha ott tennék, akkor mindkét pozícióban másvalaki lenne.

5. Trump a szellemi bokszzsákod lehet

Nyugodtan szidhatod, mert neki úgyis mindegy. Ráaggathatod az összes negatív jelzőt, amire a hírek alapján rászolgált, és azokat is, amiknek az igazságát csupán feltételezed. Bármeddig rugózhatsz a témán, írhatsz róla litániát.

Ellenérzésedbe belesűrítheted a közéleti kiábrándultságod legjavát.

Lehordhatod a sárga földig egész Amerikát, miszerint kurva anyjukat, amiért megválasztották.

Ez bizonyos fokig rendkívül praktikus, hiszen ha adott tárgyra tudod irányítani a benned felgyülemlett feszültséget, legalább nem belülről mérgez. Túlzásba vinni viszont már nem egészséges, mert indokolatlanul sok erőforrást emészt fel. És szerintem jobb dolgok is vannak a világon, amikre áldozhatsz időt, energiát, figyelmet.


Kapcsolódó poszt:


Még több cikk:

 

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s