Levél a tavaly ilyenkori önmagamhoz

Hát helló! Vicces jány vagy te, hallod. Kiposztolod a Fészbúkra, hogy most majd átléped az árnyékod. És tényleg megcsinálod. Egy év alatt sokszor.

Még nem tudod, milyen szép kis kerek lesz a világod. Azt se, hogy mennyi minden lesz belőled: kártyajós, igazságharcos meg gellérthegyi lakos. Exfőszerkesztő itt, új főszerkesztő ott, JOY-lány, díjazott újságíró meg maratoni műfordító.

Fogsz síelni, völgy fölött drótkötélen lógva száguldani, parasailingelni és nagyon sokat hintázni.

Ó, ha sejtenéd! | Fotó: universityexpress.co.in
Ó, ha sejtenéd! | Fotó: universityexpress.co.in

Direkt van időrendi sorrend a mondatokban, és nyilván kattinthatóak a szavak bár ez nem fontos. Az a fontos, hogy 2015-ben sok döntést hozol majd, és mindegyik kurva jó. Sőt, azok lesznek a legjobbak, amiktől hirtelenjében rád szakad a budiajtó.

Átütő erejű szavak fogják elhagyni a szádat – utánuk már semmi sem lesz ugyanolyan.

Mi több, rájössz majd, hogy igazából minden szónak átütő ereje van… ám ez még ne nyomasszon, mert nagy falat. És ha már falat: képzeld, baszki, főzni is tudsz, csak még fogalmad sincs róla!

Na, de bocs, hogy így előreszaladtam. Vegyük inkább a dolgokat szépen sorra.

Tudom, mit csináltál tegnap este, és egy kicsit sajnállak miatta. Helyedet nem találván sétálgattál a nyíregyházi éjszakában, míg a petárdák zaja vissza nem zavart a szobába. Nem vágytál buliba, nem vágytál társaságra  de valami így se stimmelt, és dunsztod se volt, micsoda.

Aztán másnap lefényképezted az árnyékodat. Aztán nekiláttál helyretenni a dolgokat. Korábban is a helyükön voltak egyébként, csak lejárt a pozíciójuk szavatossága.

Az iskola is unalmas annak, aki folyton ugyanazt az osztályt járja.

Te nemhogy évfolyamot lépsz abban a drága esztendőben, ami előtted és mögöttem van, hanem az egész sulit otthagyod „fuck this shit!” felkiáltással.

És átiratkozol egy másikba. Szó szerint, mert kapcsolni fogsz, hogy most kell a fasznak negyedik diploma – főleg, miután sokkal, de sokkal érdekesebb tanulnivalók is akadnak.

A korábbi iskoláddal, osztályoddal vagy akár árnyékoddal egyébként az égvilágon semmi gond nem volt, és a mostanival nincsen. Csak hát jön majd a sugallat, hogy lépni kell. Látszólag furcsaságokat fogsz művelni zsigerből – őrült jó buli lesz! Néha kiejtesz egy kártyavárat borító mondatot a szádon. Máskor írsz egy e-mailt, hogy „köszi, de búcsúzzunk”.

Fekszel a barcelonai tengerparton, és elhatározod: az utolsó fizetésed maradékát arra költöd, hogy motorcsónakhoz kötött színes ernyő alatt, felhőkarcolók magasságában száguldj. Aztán hazajössz, rád talál egy fasza meló, s ezen felbuzdulva kijelented, hogy olyan varázslatos környezetbe teszed át a székhelyedet, aminek láttán még egy mindent látott japán turistának is a torkára forr a szó.

De ezeket ugye még nem tudod. Csak azt tudod, hogy valami nem elég jó. Mindig csak annyit tudsz, amennyit tudnod kell, és ez így van jól.

Hála az égnek, egy év múlva se leszel túl okos. Hol maradna akkor az izgalom? Azt viszont 2016 első napján is érezni fogod, hogy legalább annyi elementáris húbazmeg van készülőben, mint egy évvel korábban volt.

Majd azután is egyeztetünk, mi hogyan alakult.

Két utóirat:

1. Néha abból lesz a legnagyobb kincs, amit éppen hibának tartasz.

2. Az álmaid és a valóságod határa egy és ugyanaz.

Szeretettel üdvözöl: az egy évvel vénebb A.


Még több cikk:

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s