Beszéljünk a kártyavetésről!

Sose tagadtam, hogy csinálok ezt-azt, amiért néhány évszázaddal ezelőtt máglyán perzselték volna meg a valagamat. Kristálygömböm ugyan nincsen, a macskám nem fekete, s varázsigéket sem mormolok nagy rejtélyesen – de „kártyázni” szoktam, tényleg.

Most jön az a rész, aminek a láttán a szüleim például a szívükhöz kapnak: boszorkány a gyerek, és ezt most mindenki megtudja. Mintha kvibliként kapnék felvételi értesítőt a Roxfortba, s az eltűnésemet meg kéne magyarázni a szomszédoknak.

Pedig az ilyen dolgokon nincs mit magyarázni. A maguk természetes módján jönnek, oszt’ kész. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy ovisként dörzsöltem a tenyeremet, amikor a rendkívül szerencsétlen Szabó Lacika beleesett a nagyvécébe, hogy én bezzeg kiolvastam az égi jelekből, de jó nekem.

Mondd meg nékem...
Szerszámkészlet.

Már csak azért sem, mert január óta kártyázom, és azóta sajnos senkit se láttam saját magánál kétszer nagyobb vécébe pottyanni pedig kurva vicces. Nem vagyok profi, nem jártam tanfolyamra, és szakértői tanácsot se kértem. Belgiumban rám vigyorgott egy pakli macskás tarot, nyár óta pedig cigánykártyázom.

Utóbbi azért érdekes, mert egy spanyol „spirituális szaküzletben”, ahol pentagrammás szertartási lepeltől kezdve a bájitalmozsáron át a rúnás kövekig minden EZO tévés istennyilát lehetett kapni, csak nézett rám az eladó, mert nem tudta, hogy a „gipsy card” mi. Itthon pedig egy egyszerű könyvesboltban is meg lehet venni.

Hogy miért vettem meg őket, hát az egy nagyon jó kérdés. Úgy éreztem, hogy kellenek és kész. A jóslásra alkalmas tarot-hoz egy angol nyelvű oktató oldalon igyekeztem kiokosodni, s a mai napig nehéz észben tartani, hogy tarónak ejtjük, szóval nem kell a szó végi té. A sorselemző cigánykártya pedig könyvvel együtt volt, ám ott a lapok történetet mesélnek, amit csak össze kell olvasni, tehát eleve nem kell hozzá annyi mankó.

Elsősorban magamnak kártyázom, pedig hát máshová nem sorolható egyéb szellemi tevékenységre is be vagyok jelentve, mint vállalkozó, s a nevéből ítélve az pont erre való. De nem, én nem fogadok klienseket, nem ásom bele magam mások sorsába, mert nem akarom, hogy bárki is rám hárítsa a felelősséget.

Az emberek nagy része egzakt válaszokat vár a felsőbb rálátást biztosító dolgoktól – olyannyira, hogy nem rest sokszáz forint plusz áfáért telefonálni akár egy vadidegennek, hogy helló, beleestem a nagyvécébe, húzzál már ki belőle, kérlek.

Pedig a kártya valóban ki tud húzni a nagyvécéből, ha ráérez az ember.

Pontossága már-már félelmetes, de ha megijedek, inkább félreteszem egy időre.

A tarot-tól egy általános érvényű napi üzenetet szoktam kérni (ez az én horoszkópom, ha úgy tetszik), és kelta keresztet rakok, amikor felmerül egy-egy nagyobb kérdés.

A cigánykártya pedig helyzetekre, életfeladatokra és érzésekre-gondolatokra szokott rávilágítani. Nyilván másokéra is. Etikai dilemma, hogy távollévő személyről a tudtán kívül lehet-e kérdezni, de mivel eleve a saját sorsomra vonatkoztatva teszem, bennem emiatt semmiféle ellenérzés nincs. (Meg a keresztény pokol témája ezen a ponton már úgyis mindegy, tetszenek érteni.)

A kártya sok mindenre megtanít.

Például türelemre, mert ha kétszer egymás után felteszem ugyanazt a kérdést, képes ugyanazokat a lapokat kidobni, hiába kevertem percekig. Elfogadásra is, mert nem mindig olyan szimbólumok jönnek, amiket könnyű tudomásul venni. És nagyon szépen fejleszti az intuíciót, így aki nem a rabja akar lenni, az egy idő után egyre kevesebbet fog tőle kérdezni.

Persze, ilyen iránymutatás közvetlen kérésére készen kell állni. Ha nem kellene, mindenki különböző paklikkal szaladgálna, az ezzel foglalkozó vélt vagy valós szakértők pedig éhen maradnának. Az üzenet viszont gyakran „kommersz”, amihez értelmezés szükséges, ráadásul érzelmi érintettség esetén pláne nem könnyű tiszta fejjel végiggondolni, hogy mit jelent. A tarot különösen hajlamos az efféle „ködösítésre” – annak inkább érzem az üzenetét, mintsem hogy érteném, bár az is elég.

Talán ez a legnagyobb dolog, amire az egész tanít. Hogy a józan ész fantasztikus, és nem árt minél többet használni – de néha nem árt szabadságra küldeni. Mert akkor korlátokon átsuhanó varázslat történik.


Kapcsolódó posztok:


Még több cikk:

 

14 Comments

     1. Igy van. Ameddig a kartya hatoldalat nezed, illetve a kikapcsolt “ures” TV-t, addig nincs gond. Szerintem onnantol hogy a kozvetitett tartalommal erintkezel, jelen esetben a kartya szimbolumaival, valamilyen szinten befolyasolva vagy. Ez persze az en kulso szubjektiv velemenyem, de belegondolva, engem biztos megvezetne a latottak..

      Kedvelés

     2. de a befolyásoltság eleve csak rossz lehet? ezt most saját magamtól is kérdezem. szerintem egyéntől és helyzettől függ. én afféle ésszel használt támpontként tekintek a kártyára, bár tény, hogy a legnagyobb döntések intuitív alapon olyan gyorsan végbemennek bennem, hogy gondolkodni sincs időm, nemhogy kártyát vetni :D

      Kedvelés

     3. Nem allitottam, hogy csak rossz lehet, de ha tenyleg van tulvilag es azok “buveszkednek” a kartyaval, nem feltetlen fogadom el hogy csak jot akarnak nekem. Mivel megvan az eselye, hogy rosszat is akarhatnak, ezert en inkabb elzarkoznek tole. Tudatt alatt ha latnam a kartyat befolyasolna.

      Kedvelés

 1. …. hozzáállás kérem, hozzáállás!!!! Vagy nevezzük nézőpontnak. Ha annyira szkeptikusnak tetszenek lenni, akkor egy egyszerűbb magyarázat a kártyákat illetően. Mint tudjuk, jó esetben minden ember életében vannak fontos személyek – BARÁTOK. Akiknek számít a véleménye. Akik abszolút nem tudnak mit kezdeni eme papírlapok létezésével, azoknak íme a válasz. Nehéz, fontos helyzetekben elmondjuk nekik a helyzetet, problémát és ők elmondják a véleményüket róla….. :)

  Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s