Fingadó

Összeszorított farpofákkal ültél a tévé előtt, kétségbeesve. Most mondták be, hogy az állam ezentúl adót vet ki minden egyes szellentésre. Ánuszgyűrű-lazításonként százötven forint a sarc, a gatyád is rámehet. Szó szerint, ha túlzottan elengeded.

Pedig megígérték, hogy fingadó sose lesz. Vagyis ellenzékként még azt mondták, hogy ellenzik, de akkor még mindent elleneztek, amit most már nem. A hatalom a bölcseknek való, akiket viszont többnyire nem érdekel – a többiekkel pedig ilyen furcsa dolgokat tesz. Hogy eszükbe jut a fingadó, s akkor rögtön ki is vetik. Hadd fizessen mindenki! Kivéve, aki nem fingik.

Semmi sem szent. | Fotó: ravepad.com
Semmi sem szent. | Fotó: ravepad.com

A nemzetközi sajtóban valószínűleg kifejtik, hogy alapvető emberi jog a recsegtetés. De kit érdekel, ha egyszer bélpolitikai kérdés? Kit érdekel, ha olyanok vetették ki, akikben a gázokat szorgosan eregető nép ennyire megbízik? Ekkora hányaddal már mindent meg lehet tenni odafönt, és meg is teszik. Árgus szemekkel figyelik, miként lehet kizsigerelni azt, ami lenn történik.

„Ez az anyagcsere-élénkítő intézkedéscsomag része, melynek keretein belül szeretnénk egészségesebb életmódra nevelni mindenkit” – nyilatkozta a kamerák előtt Végh Béla metabolisztikai államtitkár, majd egy különösen makacs szélroham hatására dülledő szemekkel préselte össze a valagát.

Szinte megjelent a feje fölött a szövegbuborék, ahogy átkozza az asszonyt, amiért ebédre kelkáposzta-főzeléket tett elé. A légnemű végtermék mégis utat tört magának a nyíláson, mire egy óvatlan riporter reflexből elfintorodott. „Na, látják! Egy ilyen adag, mint a maguké, legalább hatszáz forint…” – csettintett Végh Béla, majd maga mögött hagyta a szagfelhőjét.

A jelenlévők nem látták, hanem érezték, hogy valami itt nagyon nem oké. Mint ahogy a híradó nézői meg a hírportálok olvasói is. Az otthonok melegében a családtagok, a párok meg a lakótársak egymásra meredtek: „te szoktál nagyobbakat fingani, csinálj magaddal valamit!” Szigszalag? Parafadugó? Fényevés? Mégis mit lehet csinálni? A szemfüles cégek máris elkezdték a hangtompítós, szagszűrős alsónadrágok kikísérletezését.

„És a vécén lehet? Ott csak kicsúszik…” – címezte pironkodva az államtitkárságnak egy törvénytisztelő állampolgár, Repeszt Ede. Válaszul megkapta: dehogyis, sőt az ottani gázmérő készülékek beüzemeléséből származik majd a fő profit.

Ede elképzelte, hogy egy gonosz kütyü figyeli majd a dolga végzése közben, és megfordult a fejében, hogy atombunkerhez hasonló földalatti budit ás a pincében. Csak a szellőzés nem tűnt egyszerű történetnek. „Nem baj, inkább szagolom, csak fizetni ne kelljen!” – ragadott végül csákányt Ede.

Valami bűzlik még ebben az országban, nemcsak a sebtében kivitelezett rejtektoalettek.


Még több cikk:

 

7 Comments

 1. Nagyon jóó cikk, rég nevettem hangosan munka közben.. :)
  Már várom, mikor jelennek meg utópisztikus elképzelések arról, hogy ez milyen jót tesz a gazdaságnak.. :P
  Fontos kérdés: Ha beszippantom a családtagok produktumát akkor vajon jár-e adókedvezmény!?
  Természetesen erre is létrejön majd egy bizottság és egy cég, aki “segít” az ügymenet lebonyolításában.. valaki újabb rotyogó milliókkal lesz gazdagabb..

  Kedvelés

  1. köszi @=)

   a produktum beszippantása, tehát eltüntetése mértéktől függően akár adócsalásnak is minősülhet, szóval csak óvatosan vele! ha legközelebb támad az inger, pattanjatok be a kocsiba, és irány a határ, hogy átlógassátok a feneketeket…

   Kedvelés

 2. Burkolt és elegáns és a lányok egyébként sem finganak, vagy ha igen, akkor jázmin illatút. :)
  Viccet félre téve, folyamatosan azon kattog az agyam, hogy vajon mekkora lehet a szarkupac, ha fingadókkal szédítik a népet?

  Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s