Sokan kérdeztek, és mindannyian ugyanezeket – hála istennek, Buddhának, Visnunak, Sivának, illetve hasonló munkakörben mindenkinek. Alig három napja van meg a kétcentis kicsike, tehát még nem késő villámgyorsan „kopipésztelhető” link formájában válaszolnom az örökös ismételgetés helyett.

„Hú, ez egy igazi tetkó?”

Nem. A turbó rágó spirituál kiadásában találtam valamelyik nap, úgyhogy szélsebesen fel is nyálaztam a csuklómra, hogy aztán bősz simítgatás után óvatosan lehúzzam a papírt, és az első kézmosásig örüljek a páratlan műalkotásnak.

Mielőtt az elkerülhetetlen vég bekövetkezett volna, még gyorsan pózoltam vele egyet a fészbúkon, kifejezetten a lájkokra utazva. Természetesen ügyelnem kellett, nehogy anyukám meglássa, különben szobafogságra ítélt volna – vagy akár két hétre letilt a Barátok köztről, ami még nagyobb para.

Mondom én, hogy pózoltam!

Mondom én, hogy pózoltam!

„Fájt?”

Olyan érzés volt, mintha tűvel kapirgálnák a bőrömet – ami csöppet sem meglepő, tekintve, hogy tűvel kapirgálták a bőrömet. Ha a „beszarok” típusú fájdalmat vesszük száz százaléknak, ez legyen nagyjából negyven, ami alkalomadtán felkúszott negyvenötre. Azt hittem, ennél keményebb lesz. Egyébként nem is értem, miért olyan kardinális ez: ha eldöntöd, hogy egy mintával óhajtod leélni az életed, akkor egy kis vinnyogást megér a dolog, nem?

A procedúra elején volt „próba”, amikor a művész úr kedvesen érdeklődött, hogy mennyire bírom a műveletet. Elfelejtettem megkérdezni tőle, hogy akadt-e már olyan, aki ezen a ponton sírva szaladt haza, útközben az érintett testrészt dajkálva.

„Mit ábrázol?”

Ha a Legyen ön is milliomos-ban ülnénk, akkor ez lenne a négy lehetőség: A) elforgatott szívecske kínai írással B) farka van a hármasnak C) dévanágari om D) absztrakt rézfaszú bagoly, ami tényleg absztrakt, nagyon.

A cét valószínűleg kapásból kiszórtad, mert látszólag semmi értelme nincsen, pedig az az értelme mindennek. Szóval az a helyes válasz, egy „aum” vagy „om” szimbólum van rajtam. Utóbbi kiejtési formát jobban szeretem, bár nálunk, Szabolcsban az előbbi tagadhatatlanul autentikusabb.

„Az om az a nyögés, amit lótuszülésben kiadnak a kisbuddhák, amikor meditálnak?”

Igen. De nemcsak ők vannak ráállva, mert alapvetően elég jó cucc. Az om-ot sokan sokféleképpen magyarázzák, és általában mindegyiküknek igaza van. Úgynevezett „gyökérmantra”, amit pont nem a gyökerek mantráznak, hanem azok, akikben igény támad egyfajta testi-lelki-szellemi tisztaságra, s ezért meditálnak, jógáznak, illetve a mindennapokban is próbálnak törekedni az ott elért állapot megtartására.

Frissen, rögtön.

Frissen, rögtön.

Az anyagi világ, az asztrál sík és az elmén túljutott szint mellett ez a koronacsakra jele is, ami a legfelsőbb tudást jelképezi. Ja, a hinduizmus emblémája is, meg mágikus védőszimbólum is, ami megvéd a részfaszú bagolytól, satöbbi.

„Akkor te most hindu / buddhista / szektás vagy?”

Nem. Asztrálsíkom Eszem ágában sincs egy vallás keretei közé szorítani a spiritualitásom. Az om jel úgy tetszett meg, hogy ott virít a jógaterem bazinagy faliszőnyegén. Majdnem egy évig gőzöm sem volt róla, mit jelent. Csak bambultam rá akció előtt, után, s néha közben. Azt a kisimult belső helyzetet jelenti számomra, amit olyankor sikerül elérnem.

Minden óra azzal zárul, hogy „váljon az elménk örömteli, békés, derűs hellyé”. Nos, ha egy átlagos hétköznapon rettenetesen felbassza az agyam valaki vagy valami, jól jön egy om a kéznél. Rögtön beugrik tőle a helyes hozzáállás, hogy mi miatt (nem) éri meg stresszelni. Már bizonyított élesben, működik!

Lesz még több tetkód?

Persze. Kizárólag az ánuszgyűrűmet fogom érintetlenül hagyni, mert ráncolt bőrfelületre nem szabad tetoválni. Az egész hátas Jézus-portrén kívül tervben van Mohamed próféta derékon körbeérő teljes neve is, csakúgy, mint egy bekezdés a Tórából a mellemre, a kötelező boka-Buddha mellett.

Ha további kérdés merült fel benned, tedd fel bátran – akár itt és most, kommentben! De ne égbekiáltó baromság legyen, mert akkor fejbe verlek az összetekert jógaszőnyegemmel…


Még több cikk: