Lyukas arc és lábszelet, avagy küzdelmem a szőrrel

„Hát… remélem, ez a kenőcs segít!” – mondta aggodalmas képpel a patikus. „Baaazmeg!” – vette le lassított felvételként a szemüvegét az egyébként kifinomult nyugdíjas hölgy prototípusát megtestesítő némettanárom. Merthogy van három apró lyuk az arcomon. Egyszer meg kikaptam a lábszáramból egy több centis darabot. Még a pihéket is irtottam eddig, de mindezt ideje átgondolnom.

Ha most azt várod, hogy a médiát hibáztassam a csupasz ideálért, csalódni fogsz. Persze, nem függetleníthetem magam a külső tényezőktől, mégis azt mondom: nincs túl sok köze a női magazinoknak vagy éppen az óriásplakátoknak ahhoz, hogy a hajamon, a szemöldökömön és a szempillámon kívül minden szőrt oda nem illőnek látok magamon.

A lelkem mélyén még irigylem is azokat a nőket, akiknek nyáron előbukkan néhány rakoncátlan szál a bikinialsójuk alól, vagy teljes lelki nyugalommal villantanak meg egy-egy részt a hónaljkutyából.

Nem kéne túlzásba vinni. | Fotó: atomiccowlick.com
Nem kéne túlzásba vinni. | Fotó: atomiccowlick.com

Próbáltam én kompromisszumot kötni. Sőt, fanszőrt is növeszteni. De feladtam, miután minden pisilésnél rácsodálkoztam, hogy jé, odaköltözött egy bundás kis állat. Békés teremtmény volt, a látványa mégis zavart. Pedig a természet nyilván nem véletlenül szánta pont oda. Száműztem, mert borz jutott róla eszembe, nem pedig saját magam. (Nyugi, nem a szag miatt.)

Aránylag szerencsés alkat vagyok szőrtéren: a sötétebb hajúak már hatodikban hetyke bajusztól és kusza lábszőrtől szenvedtek – ez így működik, csak titkolni kell! –, amit az anyukájuk vagy hagyott eltávolítani, vagy nem. Az én gyárilag középbarna tincseimhez szőkés szemöldök és sima barna miegyéb társul, de hófehérkeként már tizenkét éves koromban úgy döntöttem, elég volt. A borotva tökéletes megoldásnak bizonyult lábszáron és hónaljon – butaság, hogy sűrűsödik tőle a szőr, csupán a szálak vége nem lesz olyan vékony –, ehhez jött hamarosan a krém bajusztájékon.

Még véletlenül se vizualizálj Salvador Dalít megszégyenítő huszárantennát (bár talán későn szólok), mert nagyrészt szőkés pihék laknak nekem ott. Csak zavarnak például sminkeléskor: megül rajtuk a púder, meg hasonlók.

Amikor tavalyelőtt nyáron egy eldobható borotvával tíz centi hosszú foltban sikerült eltávolítanom a teljes hámréteget a jobb lábamról, majd a sebbe éjszaka belegyógyult a kötözőanyag, emiatt a gondos tisztántartás ellenére elfertőződött az egész a picsába, megint felnyüszítettem: elég volt. Gyökerestől akartam kitépni a kis gonosz rondaságokat – akkor is, ha sírva fakadok a fájdalomtól. Ezzel még mindig nem voltam annyira hardcore, mint aki csipesszel tépked egyenként sunatájékon, vagy mint aki gyertyával perzseli magát, akár böllér a disznót.


Madonna anno – Így festene a nő amúgy


A gyanta nálam érzékenység miatt kizárva, így vettem egy epilátort. Kábé a tizenötödik alkalommal már nem folytak a könnyeim, tehát elkönyveltem, hogy ez így oké. Térdtől felfelé, mondjuk, eszembe sem jutna használni, mert a viszonylag magas fájdalomküszöböm ellenére is berosálnék. Elvoltam így egy ideig: lábra a berregő csipeszautomata, a borzra meg hónaljra borotva, krém meg havi egy-kétszer az arcomra.

Aztán elkezdtem többre vágyni. Annyi új technológia létezik már e célra… Végleges, de legalábbis hosszú távú megoldások, amelyek elvileg éveken keresztül megszabadítanak az örökös „mikor esedékes a nyúzás?” kérdéstől. A lézertől és a villanófénytől per pillanat idegenkedem, mert nagyon sok idő kell még ahhoz, hogy biztosan elmondhassuk róluk: nem jelentenek semmiféle egészségügyi kockázatot. Az elektrolízis viszont megtetszett, hiszen csak fel kell rakni két elektródás tappancsot, a szőrtüsző kisül, aztán hellóbelló. Ja, és elvileg bármilyen testtájon alkalmazható.

Vettem is egy ilyen gépet* körülbelül másfél hónappal ezelőtt. Egyszerre néhány négyzetcentimétert lehet vele kezelni csupán, de már akkor is megéri a befektetést, ha elfelejthetem vele az arcpihegondot – gondoltam akkor. A krémmel valami kémiailag nem stimmel, azt súgja az intuícióm. Olyat kenni a pofámra, ami a címke szerint még a szőnyeget is kimarja, nem jó. Az elektrolízis icipici áramkája ehhez képest ártalmatlannak hangzott. Úgy is volt. Heti egyszer tizenöt perc, amíg el nem tűnnek a kis köcsögök, tiszta a sor.

Vasárnap este viszont a már szokásossá vált akció után furcsa dolgot láttam a tükörben. Vörös lyukat ott, ahol a feszültséget átadó öntapadós tappancs széle lehetett. A bőröm legfelső rétege néhány milliméteres kör formájában egyszerűen eltűnt. Nem felhasadt, nem hólyagos lett. Köddé vált, vagy tudja a fene. Sosem láttam vagy hallottam még ilyet. Finoman szólva megijedtem – pláne, amikor a fizimiskámon két újabb szépség jelent meg. Nem fájt, csak ronda volt, mint a veszedelem.

Nagy levegő, lassan kifúj, három pötty jód, a rémképek elűzése. Ezeknek el kell tűnniük, de nagyon és tényleg. Relaxáció, egy kis tudati varázslás, másnapra varasodás, maradandó hegek miatt sopánkodó anya udvarias leszerelése. (Igen, a lábamon a borotvás incidens után olyan lett.) Hámosító kenőcs beszerzése, aztán reménykedés, hogy a teendők sodrása elnémítja a lelkiismeretem. Mert én csináltam ezt. Meg kell bocsátanom a saját hülyeségemet, és hagyni, hogy a természet helyreállítsa, amit tudatosan elcsesztem.

Most már nem fogom bántani a barackpihéket, csak legyen megint bőr a képemen!

__________

*Eladom olcsóbban. Kell?


Még több cikk:

38 Comments

 1. Te jó ég :-S ez azért eléggé durva! Remélem fogsz írni a terméket gyártó cégnek egy dörgedelmes levelet az eseteddel kapcsolatban. Mihamarabbi gyógyulást kívánok!

  Kedvelés

 2. Egyem a szívedet…! Hát, nem csináltál nagy kedvet a termék megvásárlásához, pedig amikor kinézted, gondoltam magamban, én is rendelek egyet, ha neked beválik.

  Többieknek: én ugye sötét hajú, fehér bőrű vagyok, így csak a borotva meg a krém marad. Epillálás: pokoli, könnyezős fájdalom, a 30 ezres gép néhány hónap használat után tíz éve áll a polcon valahol a lakásban. A bajszom miatt vettem főként (speckó cucc), de azt meg bőrrel együtt szedte le, így véres Hitler-kontúrral jártam egy hétig egyetemista koromban. Gyanta: a lábról lejön vele, de a hónaljalap túl sűrűnek bizonyult hozzá (az amúgy profi kozmetikus is szörnyülködött, amikor a bőr lejött, a szőr maradt, felajánlotta, hogy csipesszel kiszedi, hát kösz.). A borotva legalább nem szedi le a bőrt, viszont kis piros pöttyök mindenütt, és viszket, mint állat. Nagyon szeretném visszanöveszteni a sunaszőrt, hogy olyan legyek, mint Judit a Brien életében (és goodbye pöttyök, goodbye viszketés), de sajnos nem megy: fél centinél mindig összetörik bennem valami, és leszedem újra. Asszem, a türelem nem az én asztalom, és hát idegen a borz-formátum számomra is.

  Viszont én vállalom, az agyamat átmosta a reklámipar. Ha nem a nyolcvanas években születek, boldogan szaladgálnék csubbakaként.

  Kedvelés

  1. ezzel totálisan ráuntam a témára, felőlem az összes ilyen technológia jó időre elmehet a francba @=S de kísérleti nyuszi voltam kettőnk közül, és ez ilyenkor benne van a pakliban. persze, olvastam külföldi review-kat, ám valahogy senki sem említett hasonló panaszokat…

   véres hitler-kontúr, omg!! egyébként tök abszurd, h felvállalásnak számít leírni: VAN SZŐRÜNK. ez valahol olyan, mintha levennénk a kétujjas kesztyűt, az olvasók pedig megdöbbenten hőkölnének hátra: “fú, ennek öt ujja van!” ja, és tök aranyos, h a szüleim ebéd közben éppen a kommentedről dumálnak, azt kérdezvén röhögve egymástól, h mi a problémád a suncimókussal, tán gyárilag nem elég bozontos? @X’D

   Kedvelés

   1. Ugyanaz amúgy, ami a hajnövesztéssel: ha eldöntöd, hogy a felnyírt hajat lenöveszted, benne van a pakliban, hogy hetekig, hónapokig hülyén fogsz kinézni a kettő közötti állapotban.

    De irigylem az ő generációjukat: ők ezt egyáltalán nem értik. Jó az úgy, ahogy van, pont, mit variálunk – nagynéném is, dettó. Ebből is látszik, hogy ez a későbbi generáció részéről egy INTERNALIZÁLT elvárás: elvégre ha úgy növök fel, hogy mást látok és fogadok el alapnak, eszembe se jut, hogy zavarjon a természetes alaphelyzet.

    És persze MINDIG eszembe jut Samantha a SATC-ből, akit szexi, fiatal színészpasija kért, hogy növessze meg a sunaszőrét, aminek a csaj készséggel eleget is tett, hogy meglepje a szülinapján a kedvest egy pár hetes különlét után. De sajnos beütött a krah, mert ŐSZ SZŐR NŐTT VISSZA!!!!! :DDDDDDDD Most mondanám, hogy nagy szopás, de ebben a kontextusban megjelenik előttem a kép, ahogy ősz szőrszálakat szedeget a fickó a fogai közül…

    Kedvelés

    1. anya hipszter… bár nem érzem magam felhatalmazva arra, h egy tabunak számító témában nyilatkozzak a nevében, de annyit elárulhatok: ő tinikora óta szőrtelenít, ami kb annyira szokatlannak számított annak idején, mint most a természetes szőrzet felvállalása. (igen, felismerhető az öröklött minta @=P)

     barna szőrt jobb amúgy köpködni, mint őszt? utóbbi legalább álcázható fogselyemnek @=P ezen a ponton FELSZÓLÍTOM A FÉRFI KÖZÖNSÉGET A NYILATKOZÁSRA: MIT GONDOLTOK A NATÚR MUFFRÓL? hölgyek véleménye is érdekel, persze, csak így némileg egyoldalú a társalgás. feltételezésem szerint a mi korosztályunk hím tagjai (ez egybeírással is jó lenne) csak két dimenzióban láttak még szőrös pinát. jó lenne, ha valaki ezt első kézből megerősítené vagy cáfolná!

     Kedvelés

     1. a kopaszpunci, nekem speciel a pubertás kor előtti lányokat juttatja eszembe, ami lássuk be nem túl vonzó :) Azt azért nem mondom, hogy messzire szaladok tőle, de egy normálisan karbantartott, nem elburjánzott koncepció azért határozottan bejövősebb. A szőrköpködés ellen meg a tökéletes megoldás az alul csupasz, felül bundás.
      Azért azt is hozzá kell tenni, hogy az ellenkező nemnél is kimondottan taszító, buszon kapaszkodás közben kivillanó hónaljkutya fonattá összeállt szálainak végén megcsillanó izzadtságcsepp. Persze ha nem így van akkor jön a kérdés: borotválod? buzi-e vagy? No comment…
      A bajuszkérdésen meg jólesően csapkodtam a térdem a röhögéstől, nem gondoltam, hogy ez ilyen széles rétegeket érint :D

      Kedvelés

     2. full kopaszt csak gyökeres megoldással lehet elérni, ami meg benövést okoz, tehát aki képes prepubertás állapotot előidézni, az megtalálta a bölcsek kövét @=) mivel vizuális-csakazértis típus vagyok, elképzeltem, amint feltartott kezekkel, ordítva menekülsz egy kopaszpunci elől. ez most így kellett estére o.O

      az alul csupasz, felül bundás opció eszembe sem jutott!! pedig hát horogkereszt formától kezdve mindenféléről hallottam már. de h csak a borz feje legyen meg… milyen érdekes!

      az izzadságcseppes költői kép fantasztikus @XD

      hát igen, a bajuszkérdés szigorúan bizalmas szokott lenni a csajoknál. nálam meg ugyebár szinte semmi sem az. mostanában viszont a beauty blogok elszaporodásával, a sokmegapixeles közeli sminkfotók feltöltésével látszik az ajkak körüli cucc. kinek szőke, kinek barna, kinek fekete.

      Kedvelés

     3. mivel vizuális-csakazértis típus vagyok, elképzeltem, amint feltartott kezekkel, ordítva menekülsz egy kopaszpunci elől. ez most így kellett estére o.O
      Hát kedves egészségedre :D

      de h csak a borz feje legyen meg… milyen érdekes!
      Mindenesetre ha ennek kipróbálásáról is képes beszámoló lesz, át kell kategorizálni a blogod…

      Kedvelés

     4. vannak, akik szerint így is át kéne kategorizálni, de ők olvassák a legguvadtabb szemekkel @=P a borzfej-koncepció csupán elméleti síkon ragadott meg, szóval nem pont emiatt lehet szükség a későbbiekben ilyen lépésre…

      Kedvelés

     5. Nyehehehe, bruhaha, hadd nyilatkozzak nőként a férfi témájában, én mindig azt szoktam mondani, hogy ha én csupasz kukit akarok látni, megnézem az ovisaimét.
      Azok a szörnyülködő fejek, amiket erre kapok…

      Egy hapsi legyen SZŐRÖS (jó, oké, a háta talán ne :P ). Én a Trónok Harcában is kiütést kapok attól, hogy Khal Drogónak a varkocsa leér a szépen izmolt tomporáig, amin – nini! – egyetlen szál szőr nincsen. Hát bleeeeee… :/ Teljesen logikátlan!

      Kedvelés

     6. ez milyen aranyos!!
      ne is mondd: kiégtem, amikor egy fiú haverom karja simábbnak bizonyult az enyémnél @X’D odaraktuk egymás mellé, és ezen röhögtünk percekig. engem a totális csupaszság meg a szőrerdő pont egyformán taszít. plusz vagyok annyira perverz, h amikor meglátok egy ingnyakból kikandikáló mellszőrcsimbókot, rögtön elképzelem, pisiléskor hogyan keresi elő a bokor mélyéről a szerszámot…

      Kedvelés

     7. A borostás mellkas vagy lágyék szerintem egyszerűen borzalmas, annál nevetségesebb meg nincs, amikor a szőrös combok között egy csupaszra borotvált terület virít.

      Volt olyan pasim, akinek a combja gyárilag volt olyan, mint nekem epilálás után, de ez már szerintem nem is egészséges (mármint hormonálisan)

      Kedvelés

     8. jogos, bláh. viszont a hormonális témáról jut eszembe: a szőr a nőknél a “hormonbaj”, vagyis diagnosztikailag a pcos egyik stigmája. a szőrtelen ideál miatt sokan hiszik, h ami nő rajtuk, az nem normális @=( a kivizsgálás sosem hátrány, persze, de valahol mégiscsak abszurd, h a társadalom kórosnak bélyegez egy természetes testi folyamatot.

      Kedvelés

     1. olvastalak, de nekem alapvetően a (szőr = pcos), a (pcos = szőr) és a (pcos = férfias nő) kapcsolatok feltételezésével van gondom. privátban megosztok majd veled egy durva sztorit, amiért különösen csapkodni tudnék ezért. egy barátnőmnek egyébként éppen szőr-, pontosabban hajveszteséggel jár a dolog @=/

      remélem, sikerül megtalálnod a lehető legjobb kezelési módot!!

      Kedvelés

     2. Jajj, igen, a PCOS okozhat férfias típusú kopaszodást, hajhullást is :/// ocsmány betegség ez, rengetegféleképp megkeserítheti az ember életét.

      Kedvelés

     3. ja, mostanság több ilyen is befigyelt. nagyon nehéz lehet ilyen esetben érzékelni a különbséget vagy az egyezést az “így érzem jól magam” és a “demonstrálni akarok valamit” között. amennyiben a kettő tökre egybeesik, tényleg bátorságról van szó, de ha csak az utóbbi, akkor el sem bírom képzelni, min mennek keresztül @=/
      (én nem demonstrálnék a testemmel, mert nem arra valónak érzem. fontosabb feladata, h jól érezzem benne magam, ám a saját sztenderdemet nem vonatkoztatom másokra.)

      Kedvelés

 3. Aucs. Most eszembe jutottak nekem is a régi “szép” emlékek, amikor olyan kínzásoknak voltam képes alávetni magam, hogy a spanyol inkvizíció megirigyelte volna :D Nekem a hónaljamról sikerült lenyúznom egy adag bőrt (mert miért ne próbálnám ki életemben először a gyantázást, házilag, a hónaljamon). Meg jártam én teljes fazongyantára, sőt az epilátort is minden részemre használtam, just for fun. Na, soha többet, rájöttem, hogy a borotva a barátom, jó lesz az nekem mindenhova.
  Ezektől az eletrosokkolós dolgoktól mindig is paráztam, ezek után pláne. Remélem, meggyógyul az arcod!
  (am ha egyszer mégis zavarnának még a pihék, tudom ajánlani ezeket a kis gyantacsíkokat, olyan formájuk van, mint egy ragtapasznak, kézzel felmelegíted, ráteszed a “bajszodra”, lehúzod, és ennyi. Elég gyenge, kárt nem tudsz magadnak okozni vele, viszont a pihéktől megszabadít).

  Kedvelés

  1. ááá… *hidegrázás*

   én egyszer kipróbáltam a hónaljamon az epilátort, végül is csak két hétig maradt utána fájdalmas folt @=S a bajusz-gyantacsík is megvolt, ami roppant rejtélyes módon leszedte a felső hámréteget, de a pihéket meghagyta. rendkívül impozáns volt az égővörös felületből kiálló szőke szőröcskék látványa… a borotva mindenhovát úgy érted, arcra is?

   most ezen röhögök, h elektrosokk. találó @=)

   a bőröm már alakul, de ha hangosan megjegyezném egy zsúfolt bkv-járaton, h mekkora szerencse, h a lepra már gyógyítható, még azért lenne ülőhelyem, úgy gondolom.

   Kedvelés

   1. Ja nem, a borotvát azért nem mindenhova használom, de elképzeltem magam, ahogy pasimmal ketten egyszerre borotválkozunk reggel XD
    A bajusz témára sosem voltam ráizgulva, mert nemigen látványos az enyém, így békénhagytam. Hébe-hóba az említett gyantacsíkot használom rá, ha épp eszembejut.
    Kicsit rosszul érzem magam, hogy az utolsó mondaton felröhögtem :D Na, de viccen kívül, lehet, meg kéne mutatnod egy orvosnak is a dolgot, meg lőni pár fotót róla, és úgy panaszt tenni az illetékeseknél.

    Kedvelés

    1. kétmosdós fürdőszobában simán megoldható @XD

     inkább röhögjünk rajta, mint sírjunk! hámsérülést amúgy is csak hámosítani lehet, gyulladás nincs mélyebben szerencsére, szóval semmi késztetést nem érzek a félnapos bőrgyógyászati várakozáshoz. bár tagadhatatlanul jó szórakozás az éppen belépőkről megtippelni, h bőr- vagy nemi betegség miatt érkeztek-e @;D fotót lőttem most, de ebben az egyenletben túl sok az ismeretlen ahhoz, h kitapossam a gyártó vagy a forgalmazó belét: a géppel van gond, a én volnék túlérzékeny, esetleg valamilyen környezeti tényező alakult balszerencsésen?

     Kedvelés

 4. Újra és újra megmosolyogtat, amikor látom, hogy valaki ilyen önkínzásnak veti alá magát néhány szőrszál miatt.
  A magam részéről nem csinálok nagy gondot belőle. Volt olyan barátnőm aki igényelte a szőrtelenséget úgy arcon, mint ágyéktájt, és az az öt perc plusz a fürdőszobában semmiség.
  Ahogy én látom, az 1990 körül, vagy után születettek inkább a szőrtelenség felé húznak, a 85′ vagy öregebb korosztály, meg már nagyobbrészt családos, és fontosabb, hogy a gyerek aludjon, mint az, hogy épp kin, milyen szőr van.
  Egyébként úgy vettem észre, hogy a párkapcsolatokban a szőrös a szőrössel, a szőrtelen, meg a szőrtelennel tud működőképes lenni, persze van átfedés, meg a redukált arc és fanszőrre gondolok itt elsősorban.
  U.i.
  Persze a borosta az ilyen rájengoszlingokon szexi, az átlagemberen meg igénytelen pff.
  A bundát is tudni kell hordani,.

  Az a férfi, aki a szőr miatt problémázik, annak csak guminő való.

  Kedvelés

  1. borosta:
   én speciel pont múlt héten kaptam le az arcszőrzetem teljesen, évek után először. Hát kb. 15-nek néztem ki utána, de 16-nál semmiképp nem többnek. Úgyhogy a jövőben biztos kétszer meggondolom mielőtt ilyen felelőtlenül cselekszem. Pedig nem vagyok rájengoszling (bár rá kellett keresnem ki az), sőt…

   Kedvelés

  2. az utolsó két mondatod nagyon tetszik @=P

   most mondanám az elcsépelt közhelyet, miszerint férfiaknál azért más a helyzet, de egyrészt fölösleges, másrészt meg nem is feltétlenül igaz. ahogy látom, te is többféle opció felé hajlasz. üdítő, h ilyen lazán kezeled – én nem tudom, hajlandó lennék-e alkalmazkodni ebben a témában külső igényhez. ismerek olyan lányt, akinek az exe lemajmozott a karja miatt (nem túlzott szőrösödésről beszélünk!!), meg olyat is, aki saját magának egyáltalán nem tetsző fanszőrrel él, csak mert a párjának az tetszik. de igazad van: a hasonló hasonlónak örül, tehát ha itt ellentét mutatkozik egy kapcsolatban, akkor valószínűleg máshol is. ha pedig adott a harmónia, nyilván nem ezen fognak végzetesen összeveszni @=)

   Kedvelés

 5. ujajjjjajjjjj… ezt aztán kifogtad…
  Jobbulást!

  Szerencsés vagy egyébként, hogy csak pihék laknak rajtad – én épp ez a típusú hatodikus voltam, akit emlegetsz, s 14 évesen a láb-, 16 évesen a hónalj- , 18 évesen a kar-, 20 évesen a bajuszszőrtelenítésért kellett egyenként késhegyre (borotvaélre? :P ) menő harcokat folytatnom anyukámmal. Amikor bejelentettem, hogy a nyuszit is le akarom csupaszítani, akkor szerencsére felháborodásában nem talált szavakat se :P

  Borotva nálam nem opció, mert sündisznó leszek, illetve bizonyos részeken konkrétan beletörik a penge. Úgyhogy marad a gyanta. Igen, teljes intim is. Találtam hozzá tökéletesen profi kozmetikust. Mivel nem iszom, nem dohányzom, nem sminkelek, nem körömlakkozok, fodrászhoz se járok; ennyit, azt hiszem, megengedhetek magamnak – havi szinten átlag 4 ezerbe fáj a folyamatos karbantartás (láb, bajusz, nyuszi, kar). A hónaljam epilátorral szedem, de mentem már neki a zümmögővel a bajszomnak is.

  Kedvelés

  1. köszi! hehe, én a borz-nyúl témát nem jelentettem be itthon. szerintem ebből a posztból tudták meg @X’D

   a zümmögő-bajusz téma nálam is működőképes (csak ott pihék egyébként, a többi területen trú szőr sajnos), de gyantáztatnod egyébként milyen gyakran kell? soha semmilyen irritációt nem váltott ki nálad? az árát nem találom vészesnek, ennyit simán lehet adni a komfortérzetnek.

   a saját sündisznóságom amúgy nem zavar, viszont az egyik barátnőm mondta, h neki szörnyű viszketéssel jár, szóval a növekedési fázisban mintha feszt vakargatná a tökét @=S

   Kedvelés

   1. Jójó, igen, a gyantázás után fél napig pettyegetett petymeg vagyok, meg néhány undok, benőtt szőrtüsző is elő szokott fordulni, de szerintem bőven megéri – borotválás után 1-2 nappal már olyan vagyok, mint a smirgli. Aztán meg sündisznó.

    Eleve mióta rászántam magam a rendszeres gyantáztatásra, olyan kedvesen kopik ki mindenhol a szőr, hogy öröm nézni. A lábszáram alsó részén már szinte nincs is. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
    (amúgy aranykezű kozmetikusom elmondása szerint KARÁCSONYFA alakú nuniszőrt is fazonírozott már, meg szív alakút meg pasi nevének kezdőbetűjét :DDD )

    Kedvelés

    1. hát petymegség epilálás után is befigyel pár órán át (nekem legalábbis), a benőtt szőrszál és a kopás úgyszintén. a gyanta intimre vonzana, csak mivel ugye a hideg csík bőrt szedett, de szőrt nem, nem igazán merek kísérletezni. egy ideig meg pláne @XD a cukorgyanta valamilyen szinten érdekelt egy darabig, viszont most nem akarom a sorsot új módszerek kipróbálásával kísérteni…

     a karácsonyfa csak jó sűrű, fekete alapanyagból lehetett az igazi! vagy tán zöldre is festette? nekem ott jóval gyérebb a téma a madonnás képeknél, de egy nyeszlett lucra talán futná.

     Kedvelés

     1. nyeszlett luc… jesszus, ne ölj meg, fél tizenegy van, ilyenkor nem ildomos sikítva röhögni :DDDD

      Szívesen megadom a kozmetikusom elérhetőségét, egyébként ő is cukorpasztával dolgozik. Mármint intimen biztos, meg bajszon is asszem.

      Kedvelés

    2. Én a gyantázást azért hagytam abba, mert 1. baromira fáj, 2. meg kell várni, hogy gyantázható hosszúságúra nőjjön, 3, a hatás nálam max 2 hetes volt, de inkább előbb elkezdtek már visszanőni a szőrök. Neked egy ilyen mennyi ideig tart ki?

     Kedvelés

     1. Két-három hét, míg vállalható. 5-6 hetente szoktam eljárni, néha ritkábban, mert van, hogy hirtelen kell simának lenni, akkor leborotválom. De mint fentebb írtam, amióta rendszeresen járok, egyre ritkul a szőr.

      Kedvelés

 6. Én egyszer szedtem le a mókust, éktelenül viszketett, és eldöntöttem, soha többé. Apám – jó ötvenes – kijelentette, ő nem pedofil, hogy csupasz sunájú nőhöz érjen, az neki nem természetes. Öcsémtől is megkérdezte, amikor leszedte a hónaljkutyáját testépítés miatt, hogy meleg-e.

  Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s