A néni, akinek antikrisztus a szomszédja

A felettem lakó szomszéd villamosmérnök, én pedig a kísérleti nyula vagyok. Mindig hallom, amikor teker valamit a mosdó alatt, olyankor az egekbe szökik a vérnyomásom. Szerintem áramot vezet a vízbe, attól lehetek rosszul. Hát mit csináljak, aranyom?

Tényleg megpróbáltam beszélni vele. Azt mondta, semmi közöm hozzá, mit művel a lakásában. De tudom és érzem, hogy itt súlyos titok lappang. Hét éve költözött a házba, azóta nincs egy perc nyugtom. Vagyis amikor elutaztam néhány hétre, akkor volt. Most sem akaródzik hazamenni, mert a nappali levegőjének vibrálásától szörnyen fáj a lábam, a karom. Minden áldott nap a jóistenhez imádkozom, hogy kibírjam ezt a csapást, aranyom.

Egyszer volt, hol nem amper. | Fotó: docterror.com (+ én)
Egyszer volt, hol nem amper. | Fotó: docterror.com (+ én)

A gyerekeivel is biztos csinál valamit, mert még vígan rohangálnak este nyolckor. És amikor elkezd zúgni az a gép, tudom, hogy kezdődik az ostrom. Miután szóltam neki, jött hozzá valaki, s egész nap bütyköltek a fürdőszobában. Azóta mintha egy kicsit csendesebb lenne a masina, de ha éppen nincs bekapcsolva, akkor is érzem, hogy ott van. Hétvégén a saját spájzomban megrázott az áram! Biztosan az történt, mert egyszer átéltem hasonlót fiatal koromban. Aranyom, én tényleg nem tudom, kihez forduljak.

Félek kimondani, de ez az ember belelát az agyamba. Tudja, mikor megy kettőharminc fölé a vérnyomásom, és olyankor a holmit lejjebb csavarja. Addig viszont rezeg körülöttem a tér, ahogy fekszem az ágyamban. Nyomaszt, fullaszt, zsibbaszt. Elmentem a főiskolán egy fizikus előadására. Nem sokat értettem belőle, viszont utána megkérdeztem a szakembert, aki bólogatott, hogy ilyen tényleg van. Segítséget ígért, azóta sem hallottam róla. Juszt Lászlónak kéne írnom, neki van igazságosztó műsora. Tényleg, aranyom, Máté Krisztináéval mi van?

A minap is rácsodálkozott egy ismerősöm, hogy ennyi megpróbáltatás után még nem kerültem Kállóba. Való igaz, keresztülmentem ezen-azon. Éppen ezért hittem, hogy csend és nyugalom jut majd nyugdíjas napjaimra. Erre tessék, most is indulhatok vissza az ismeretlen erő megszállta lakásba. Egy költözést már nem élnék túl, nem úgy megy az én koromban. A többi szomszéd nem érez semmit, legalábbis egyik sem mondja. Hozzám viszont nem mernek bejönni két szóra. Talán érzik kiáramlani, ami ott van. Pedig akinek szeretet van a szívében, kíváncsi a másikra. Nem baj, aranyom, az én jóistenem megbocsátja.

Voltam az Eonnál, hogy mérjék le a lakás elektromosságát. A kis hölgy szerint ők olyat nem tudnak nézni, csak a villanyórát. Vizsgálódásra nincs pénzem, de vettem egy füzetet. Abba írom, hogy melyik napon milyen jelenség történik velem. Ma például úgy keltem, hogy nem mozdult a karom, a lábam és zsongott a fejem. Nagy nehezen kitámolyogtam az ajtón, mindjárt jobb lett! De nem maradhatok örökké itt. Áruld el, aranyom: mit tennél a helyemben?


Még több cikk:

8 Comments

 1. “egy koltozest mar nem elnek tul…”

  ugyan mar, a koltoztetok is arammal tamadnak?
  a gyerekek meg estefele rohangasznak a lakasban. hat, a gyerekek mar csak ilyenek, de ez a jo, ha olyan elevenek, nem?

  ha az aram csapkodja a lakasaban, inkabb csereltesse le az egesz lakasban a falban levo vezetekeit, biztosan van kozottuk 1 halom regi, elhasznalt, netan foldeletlen. azonkivul, meg inkabb nezze a sorozatokat meg a brazl szappanoperakat, vetelkedoket. fuzetet dobja el, menjen ki a szabadba, setaljon, nem a szomszed fiatalok utan kemkedjen. vegyen 1 kutyat v macskat, hogy legyen kivel foglalkoznia. menjen le a parkba galambokat etetni, beszelgessen a tobbi idos kortarssal, menjen szinhazba, internetezzen, stb. ezer lehetoseg.

  Kedvelés

 2. A velünk egy családi házban lakó nagymamám hallott mindig a szobámból zúgást, ő masinának nevezte. és főként késő este vélte hallani a morajlást. Sokszor úgy, hogy napokig nem voltam a városban. a szobában pedig minden áramtalanítva volt.
  Egyszer leteszteltem, hogy az ajtónál, mikor “hallotta” (senki más nem észlelte a hangokat) megkértem hogy forduljon meg, és mondja mit hall: Ugyan arról az oldalról hallotta (tehát egyik fülével hallotta csak, az állítólagos masinát…)

  Szerintem ez idős kornak tudható be, és semmi másról nincs szó, mint a fülzúgásról, vagy egyéb betegségtől…

  Kedvelés

  1. sajnos ennél a néninél ez valóságos tünetegyüttessé nőtte ki magát, aminek a fülzúgás csak egy egészen apró része @=( remélem, a nagyid problémájára azóta sikerült megoldást találni!

   Kedvelés

 3. A jó öreg nagyik és papik… Egyébként úgy mondják, hogy mindenkinek megvan a saját dilije, pláne idős korban, mikor maga marad az ember. A panaszkodós üzemmód meg valahogy az öregek életéhez hozzátapadt itt keleteuban a balkán peremén: itt fáj, ott fáj, isten, haza, szeretet, gázártámogatás, monnyonle!, jönaduna! (akár Miskolcon is), stb. A tv-ből meg csak ömlik a szar, hát csodálkozunk? A fiatal megteheti, hogy nem nézi, meg letölt, meg áttölt, meg elmegy hazulról kocsmába meg inni, meg fesztiválozni, de a szegény Ilonka nénik otthon maradnak a gyógyító mágusokkal hajnal egykor a TV2-őn és a kis nyugdíjukból felhívják, mert legalább az illúzió ott van, hogy nekik beszélnek, még ha az alapadatok csekkolása után a technikus kollégák vágják is a vonalat.
  :)
  Ismertem az utcánkból az öreg “Póstásnét”, az megvolt róla győződve, hogy a húsz éve halott férje minden éjszaka hazajár hozzá… aztán egyszer csak magával vitte az öregasszonyt is.

  Kedvelés

  1. az utolsó mondat ütött @X’D a szívem csücske ám a fekete humor. a magyar nyugdíjasok életéről egyébként mindent elmond, h az orvosi váró számít a társasági élet fő helyszínének, míg tőlünk nyugatabbra ez az önfeledt utazgatás, illetve az újra felfedezett hobbik időszaka. ott sem fenékig tejfel a lét, ugye, de ehhez képest azért mégis más minőséget jelent.

   Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s