„Ez se tudja, mit csináljon már jó dolgába’!” – ámult el az idejekorán nénisedő Ica a tévéképernyőre tapadva. Most hallotta egy tanárverés meg egy áremelés között a híradóban, hogy Angelina Jolie mindkét mellét leoperáltatta. „Ennyi erővel mindenét kipakoltathatná ez a perszóna…” – tette hozzá magában.

Icának fogalma sem volt hajlamosító génváltozatokról meg egyéb kockázati tényezőkről. Az indoklásból csak ennyi jutott el a tudatáig: a Brad Pittet Jennifer Aniston kezéről lecsapó, vastagszájú gyerekgyűjtő celeb hobbiból leszedette a csöcseit, mert a mama mellrákos végzete óta nagyon félt. „Ó, ha én is így félnék!” – csapta össze Ica a kezeit, és gondolatban elkezdte sorjázni, hogy a családi kórtörténet alapján mijét kellene eltávolítani. Belátta, nehézkes volna tüdő, gyomor meg belek nélkül élni, bár keblek és petefészek hiányában talán eldöcögne egy darabig.

Angelina Jolie meztelen mell

Azóta frissített kevésbé esendő 2.0-ra. | Fotó: fashionphobia.org

„Jó napot, kivetetném az akármimet. Félek, hogy elrákosodik!” – játszotta el fejben Ica a rendelőbeli beszélgetést. Csak eddig jutott, mert a következő lépésnél Béla doktor, a háziorvos megragadta a telefont, hívta a mentőket, s néhány perc múlva már elmegyógyintézeti ápolók sürgölődtek az ő kényszerzubbonyba csomagolt teste mellett. Icának aztán beugrott, hogy tőgybiznisz talán nem is Bélára tartozik, hiszen a nőgyógyászat máshol lakik. Oda ugyancsak menni kéne évente, de hát messze van, egyébként meg hétpercenként kettesével hívják be az embereket – a mell-levágás pedig aligha fér bele három és félbe.

„Nem megyek én az isten akaratával szembe’!” – elmélkedett tovább Ica, miközben már az időjárás-jelentést mutatták, de ő nem látta. Dühítette, hogy a mindig tökéletesen kinéző, rózsás magánéletű, problémamentes sztárok már a halállal is kokettálhatnak. Hát kinek képzeli magát Angelina, amikor megmondja, miben nem szottyan kedve kimúlnia? A szomszéd Tivadar – béke poraira – talán még mindig vígan iszogathatna, ha kinyeseti a máját fiatal korában?

Icát egy kósza idea visszazökkentette emlő-vonalra. „Az a nőcske nem szerepelt mellek nélkül az újságban!” Szóval akkor kapott másikat. Biztos olyan mű, labdaszerű iszonyat terpeszkedik már rajta, mint ami divat a hírességek világában. „Nekem is csinálnának? – töprengett Ica, s egy pillanatra megjelent lelki szemei előtt bomba dekoltázsú önmaga, a jelenlegi „itt lóg, ott puha” változatot jócskán felülmúlva. Mélázott picit, hogy az efféle műalkotás vajon Béla doktor, avagy a remegve siető, névtelen nőgyógyász reszortja, majd rájött: ő bizony a meztelen valóságot senkinek meg nem mutatja – hiába jön hébe-hóba egy-egy meghívó valamilyen kimondhatatlan, „m” betűs szűrővizsgálatra.


Még több cikk: