Angelina melle ment, Ica nénié maradt

„Ez se tudja, mit csináljon már jó dolgába’!” – ámult el az idejekorán nénisedő Ica a tévéképernyőre tapadva. Most hallotta egy tanárverés meg egy áremelés között a híradóban, hogy Angelina Jolie mindkét mellét leoperáltatta. „Ennyi erővel mindenét kipakoltathatná ez a perszóna…” – tette hozzá magában.

Icának fogalma sem volt hajlamosító génváltozatokról meg egyéb kockázati tényezőkről. Az indoklásból csak ennyi jutott el a tudatáig: a Brad Pittet Jennifer Aniston kezéről lecsapó, vastagszájú gyerekgyűjtő celeb hobbiból leszedette a csöcseit, mert a mama mellrákos végzete óta nagyon félt. „Ó, ha én is így félnék!” – csapta össze Ica a kezeit, és gondolatban elkezdte sorjázni, hogy a családi kórtörténet alapján mijét kellene eltávolítani. Belátta, nehézkes volna tüdő, gyomor meg belek nélkül élni, bár keblek és petefészek hiányában talán eldöcögne egy darabig.

Angelina Jolie meztelen mell
Azóta frissített kevésbé esendő 2.0-ra. | Fotó: fashionphobia.org

„Jó napot, kivetetném az akármimet. Félek, hogy elrákosodik!” – játszotta el fejben Ica a rendelőbeli beszélgetést. Csak eddig jutott, mert a következő lépésnél Béla doktor, a háziorvos megragadta a telefont, hívta a mentőket, s néhány perc múlva már elmegyógyintézeti ápolók sürgölődtek az ő kényszerzubbonyba csomagolt teste mellett. Icának aztán beugrott, hogy tőgybiznisz talán nem is Bélára tartozik, hiszen a nőgyógyászat máshol lakik. Oda ugyancsak menni kéne évente, de hát messze van, egyébként meg hétpercenként kettesével hívják be az embereket – a mell-levágás pedig aligha fér bele három és félbe.

„Nem megyek én az isten akaratával szembe’!” – elmélkedett tovább Ica, miközben már az időjárás-jelentést mutatták, de ő nem látta. Dühítette, hogy a mindig tökéletesen kinéző, rózsás magánéletű, problémamentes sztárok már a halállal is kokettálhatnak. Hát kinek képzeli magát Angelina, amikor megmondja, miben nem szottyan kedve kimúlnia? A szomszéd Tivadar – béke poraira – talán még mindig vígan iszogathatna, ha kinyeseti a máját fiatal korában?

Icát egy kósza idea visszazökkentette emlő-vonalra. „Az a nőcske nem szerepelt mellek nélkül az újságban!” Szóval akkor kapott másikat. Biztos olyan mű, labdaszerű iszonyat terpeszkedik már rajta, mint ami divat a hírességek világában. „Nekem is csinálnának? – töprengett Ica, s egy pillanatra megjelent lelki szemei előtt bomba dekoltázsú önmaga, a jelenlegi „itt lóg, ott puha” változatot jócskán felülmúlva. Mélázott picit, hogy az efféle műalkotás vajon Béla doktor, avagy a remegve siető, névtelen nőgyógyász reszortja, majd rájött: ő bizony a meztelen valóságot senkinek meg nem mutatja – hiába jön hébe-hóba egy-egy meghívó valamilyen kimondhatatlan, „m” betűs szűrővizsgálatra.


Még több cikk:

16 Comments

 1. Nem kicsit sokkolt a hír, főleg, hogy nem csak ő döntött így :O Én úgy tudom, hogy az idejében elkapott mellrák jó eséllyel gyógyítható, tehát inkább járnék akár havonta szűrővizsgálatra, minthogy meghozzam ezt a döntést. Viszont őt is meg tudom érteni, gondolom nem akart folyamatosan félelemben élni. Wááá, akkor is szörnyű, nem semmi, ha egy nő már így dönt.
  Anno elkísértem mutert a kötelező szűrésre, és megkérdeztem, hogy ha már itt vagyok, engem is megnéznének-e: hát lepattintottak, mondván fiatal vagyok (19 voltam asszem). Szép a hozzáállás az egészségügyben, mondhatom.
  Am pár hónapja voltam szűrésen, hál’istennek minden okés. Tényleg nem szabad az ilyesmit félvállról venni, ahogy a nőgyógyászom mondta, 2-3 év, nem mész, és ha peched van, azalatt a koporsódat is megrendelheted.

  Kedvelés

  1. ne is mondd, egyik ismerősöm épp tegnap posztolta facebookon, h a háziorvos meg a nőgyógyász sem hajlandó terheléses vércukortesztre küldeni őt, pedig saját tapasztalatai alapján inzulinrezisztencia-gyanús… szóval ilyen esetben is simán elzavarnak a fenébe, mondván, h drága a vizsgálat. az elővigyázatosság pedig leginkább l’art pour l’art foglalatosságnak számít nálunk @=(
   remélem, azóta találtál lehetőséget a szűrésre!

   Kedvelés

 2. A híradó úgy mutatta ezt be mint valami világszenzációt. Ez Amerikában egy gyakori eljárás, több tízezer nő átesett már rajta…Semmi köze nincs a hiúsághoz, egyszerűen megelőző célja van.

  Tipp: Az elején jó volt hogy mások bőrébe bújva mondod el a véleményedet, de mostmár túl sablonosnak hat az egész. Régen történeteket írtál, ma már csak a figurák panaszkodásai vannak…

  Kedvelés

  1. köszi az észrevételt, de mindenféle előre elgondolás nélkül jönnek belőlem a gondolatok, és pont ez a lényeg. elkezdhetnék agyalni rajta, mi számíthat sablonosnak, illetve ki mit olvasna szívesen tőlem, viszont ez a hely rólam szól. tehát ha vmi esetleg gyengébbre sikerül, ám jólesett leírnom, az is teljes siker a saját szemszögemből @=)

   Kedvelés

 3. Engem tegnap hihetetlenül sokkolt ez a hír, pedig rühellem Angelinát. Az ember néha fel sem fogja, hogy amit az iskolában tanul elméleti szinten, az bizony a rideg valóságban bárkivel megeshet. Pedig nekem aztán el kellene hinnem, hiszen én hasonlót sajnos már átéltem, de valahogy mindig jobb abban a tudatban élni, hogy ez csak másokkal történhet meg…

  Kedvelés

 4. Tele volt vele a sajtó ez biztos. Kétélű fegyver és igazán nem tudom eldönteni, hogy melyik végéről kellene nézni Angelinát: hiú perszóna vagy újrahajrázott Diana hercegnő? Egy biztos, amíg nők millióinak tud pozitív példaként szolgálni, jótékonykodik az Isten háta mögött, egy rahedli gyereket fogad örökbe és harcol a női jogokért addig megemelem a kalapom, minden allűrje ellenére.
  Érdekes, hogy időről időre szüksége van a világnak, a bulvársajtónak és úgy általában a nem a felső tízezerbe tartozó embereknek valamiféle elégtételre. Általában ekkor bukkannak fel az önként mártírként viselkedő celebek… Hogy ez jó vagy rossz, azt mindenki döntse el maga.
  Élveztem a posztot!

  Kedvelés

  1. köszi @=) angelina döntése szerintem a témában jártas hazai közönség szemében pozitív értelemben szokatlan. a többiekből meg kinézem, h akár még az indokolatlan mell-eltávolítás trendivé válása is kikerekedhet a dologból, de ne legyen igazam.

   Kedvelés

 5. Egy kicsit pontatlan a hír.
  Csak a mell szövetet távolították el. A bimbó és a mell külső része maradt.A szövetet állományt pedig implantátummal pótolták. Most jobban néz ki mint valaha.

  Kedvelés

 6. Számomra nem is az volt érdekes ebben a témában, hogy a bulvár vagy nem bulvár olvasók hogyan reagáltak, hanem az, hogy hány orvos írt utána Angelináról, akik saját könyv reklámozására használták ki az esetet. Ugyan csak képről látták még AJ-t, de gondolatban kétszer jobban meggyógyították őt, mint a saját doktorai.

  Kedvelés

  1. tudod te, milyen szép az, amikor egy híresség feldobja a pacskert, és a halálok már azonnal 50 aspektusból rekordgyanús témajavaslattá formálódik az egészségügyi médiában? @;D gazdasági szempontból végül is érthető, h meg kell lovagolni a hullámot, csak emberileg hangyányit talán kétes a dolog. de tényleg talán, mert ha más csinálja, nem zavar, viszont én nem szívesen gondolkodom így.

   Kedvelés

 7. Teljesen egyetértek Angelinával, én egy mellrákkal küzdő 42 éves nő vagyok ( másfél éve kezelnek és még nincs vége ) ha tudom mi mindenen megyek keresztül, akkor én sem engedem még azt sem, hogy emlő megtartó műtétet végezzenek el rajtam. Ha pedig azzal, hogy eltüntetik a mellszöveteket megelőzöm, akkor bármikor kés alá feküdnék. Senki nem törhet pálcát a feje fölött, aki ezt nem élte át, vagy nem aszisztált egy közeli hozzátartozója mellett.

  Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s