Szombat esti tunyaság

„Valami bambán bámulható baromságot, de gyorsan!” – szól a legújabb szombat esti programigényem, mivel a tízórás iskolai fejtágítás után képtelen vagyok felfogni bármit, ami gondolkodásra késztet. Így kötök ki mostanság a tévé előtt, betakarózva, egy hatalmas bögre csokis teával a kezemben.

„Na, ez sem taknyolt el…” – állapítom meg minden száz másodperces produkciót követően. Alapjáraton köcsög vagyok; ilyen kontextusban ugyanis a beégés jobban szórakoztat, mint a siker. A hat évvel ezelőtt nyomott Sztárok a jégenből is csak egyetlen esésnyi emlékem maradt meg: amikor Damu Roland véletlenül úgy odakente partnerét, hogy szegény lány csak úgy nyekkent. A színészről azóta kiderült, más hölgyekkel sem bánik kesztyűs kézzel. Korcsolyázós műsorból nem termett több, Szombat esti lázból viszont már a negyedik megy. De miért jó táncoló celebeket kémlelni értelmesebb tevékenység helyett?

„Raknálak a traktoromra, bébi!” | Fotó: RTL II/Sajtóklub
„Raknálak a traktoromra, bébi!” | Fotó: RTL II/Sajtóklub

Az RTL nem bízta a véletlenre a képernyő egy négyzetcentiméterére jutó hírességek arányát a mostani szériában. Csonka Picin, Lilun és a nyolc riszálón kívül adásonként két tehetségkutatós énekest is előkapar, valamint a közönség első soraiba ülteti azokat, akikről hetente illik írni a pletykalapokban. A tánc alapjában véve esztétikus, és az amúgy is médiaképes szereplőkből profi szakemberek hozzák ki a legjobbat. Lehet ámuldozni, hogy iksz milyen szép, vagy ipszilon milyen szörnyen béna. Ami engem illet, csak zsibbadva álmélkodom, milyen vadul rázza a csípőjét Szilveszter gazda. És néhány pillanatra elhiszem: egyhetes felkészülési idővel talán velem is megvalósítható lenne egy lazább koreográfia.

Mozgáskoordinációm azonban a biztonságos biciklizést sem teszi lehetővé. Tartok tőle, hogy az első méterek után kézzel-lábbal egy fa törzsét ölelném. Izgalmas volna csillogó-villogó ruhában, full sminkben és belőtt hajjal vonaglani az észbontó ritmusra, de tipikusan az a fajta vagyok, akinek a „balra” instrukció után általában elhangzik, hogy „nem arra, másik balra!” A forgásokról meg az emelésekről nem is beszélve: egy tizenvalahány centi magas lépcsőre bungee jumpinghoz szükséges elhatározással ugrálok edzés közben – és néha úgy bokán rúgom magam, hogy könnybe lábad a szemem.

Bezzeg amikor a legutóbbi kieső, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője pancserkedett a parketten, kegyetlenül kiröhögtem. Még csak lelkiismeret-furdalásom sincs, elvégre azért kapta a jelentős gázsit, hogy bohóckodjon egyet, és kitegye magát a mindig tök ugyanazt hajtogató, falábtól Travoltáig hasonló pontszámot osztogató zsűri, továbbá az emelt díjas SMS-eket küldő nézők ítéletének.

De akárki megy, s akárki marad versenyben, jó tudni: vannak néhányan az országban, akiknek látszólag az a legnagyobb feladatuk, hogy szombatonként száz másodpercig tökéletesek legyenek.


Még több cikk:

3 Comments

 1. bennem a mostani adásból csak az maradt meg, hogy Vastag Csaba ecseteli nagyban, hogy mennyire nem férfias tánc ez a csacsacsa, erre nagyban elkezdik mutogatni a férfiasságát :D látom, a vágók tudják a dolgukat.
  amúgy én szeretem ezt a műsort, totál felüdülés a sok éneklős tehetségkutató után. kár, h nincs ertéelkettőnk, így kénytelen vagyok minden héten letölteni :S

  Kedvelés

  1. vastag csabában megvan az az elképesztően kiábrándító tulajdonság, h bizonyos távolságból jó pasi, csak ha közelebb megy a kamera, akkor negatív értelemben vett “húbazmeg” esete forog fenn @XD esztergályos cecília miatt is fogom a fejem néha: mindenkinek annyit mond, h “remek a koreográfia, szépek voltatok, imádtalak titeket”. mondjuk jó kérdés, mi mást lehetne reagálni, amit még megért a közönség…

   Kedvelés

   1. részben igazad van, de nekem pont az tetszik benne, hogy nem olyan tökéletes. bár nekem leginkább a kisugárzása jön be meg olyan megnyugtatóan beszél (az, hogy milyen énekes, ne firtassuk inkább :D)
    haha, egy pozitív oldala a letöltésnek, hogy mindent áttekerek a táncokon meg a kisfilmen kívül. se a zsűri véleménye, se a produkciók utáni kibeszélő nem érdekel. így elég hamar letudom az egészet :)

    Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s