Majd kialakul, igaz?

„Hát… éppenséggel megpróbálhatjuk együtt” – morfondírozott magában Zsanna, unott pillantást vetve az őt napok óta randimeghívásokkal bombázó fiúra. A srác nem volt ronda, kinőtt mind a két keze és lába, utóbbi között pedig remélhetően használható szerszámot tartott. Innen végül is egyenes út vezethet a boldogsághoz.

„Jó’ van, menjünk!” – vetette oda Zsanna, amikor a Facebook-üzenetek személyes ostrommá fajultak. A kettejük közti társalgás mindig személytelenre sikeredett. Szép a szemed, köszi, gyere talira, kösz, nem – lényegében ennyit írtak vagy beszéltek, de ezt legalább reggel és este. Töltelék témaként előkerült az időjárás, a celeb hírek, meg néhány idióta fejes, akiket jólesett fikázni valakivel karöltve. Tulajdonképpen megértették egymást, és legalább addig sem emésztette őket a kínzó magány.

Lesz még rosszabb? | Fotó: divorcedwomenonline.com
Lesz még rosszabb? | Fotó: divorcedwomenonline.com

Zsanna vénlánynak tartotta magát, hiszen huszonöt éves létére már három hete a szinglik keserű kenyerét ette. Több mint húsz nap szex nélkül, te jó ég! A barátnők és a vihogó kolleginák kanhiány miatti hisztériás roham lehetőségével traktálták. Sőt: valahányszor elhaladt egy viszonylag vállalható hím a közelükben, sokatmondóan, szemöldöküket emelgetve, kéjesnek szánt vigyorral tekintettek a jó ideje pártában maradt fehérnépre. Elvégre nem állapot, hogy az ember lánya egyedül legyen!

Zsanna tehát nagyon sóhajtott, majd elővette a legcsábosabb mosolyát, amit hódolójára villantott. A vártnál ugyan kevesebb lelkesedést mutatott a gondosan zselézett hajjal felbukkanó lovag, de azért odaböfögte egy akciófilm címét meg időpontját, hogy menjenek moziba. A lány rábólintott, és utána még a zsírtól csöpögő lángost is elfogadta: az volt a romantikus vacsora. Mert ha ugye akad állandó legény a gáton, nincs az a hülye, aki edz meg kalóriákat számol.

„Nem rossz” – vonta meg a vállát Zsanna a vetítésre utalva, majd hagyta, hogy az arcszesszel alaposan nyakon locsolt krapek a nyelvét az ő szájába dugja. „Végre, boldog párkapcsolatban élek!” – gondolta néhány óra múlva, amikor a rózsaszín ágytakarón szuszogó félidegen horkolása felriasztotta. Az örömteli gondolattól felbuzdulva meg sem várta a hajnalt: az éjszaka kellős közepén odaosont a laptophoz, hogy világgá kürtölje a létező összes közösségi portálon az értékes státuszt.

„Igazán kijárt már neked egy rendes pasi!” – mondogatták másnap a csajszik. Zsanna pedig az őszinte derű takaréklángjával a lelkében mesélte, milyen fejedelmi kényeztetésben volt része múlt éjjel. „Olyan aranyos, el sem hiszem!” – csacsogta a többieknek, majd nyomban hozzátette, hogy hamarosan össze is költöznek. „Elvégre miért is fecsérelné az időt két összetartozó szerelmes?” – tette föl a kérdést női körben, ahol végre nem ő volt az ügyeletes szerencsétlen.


Még több cikk:

17 Comments

 1. én mondjuk fordítva tapasztalom ezt, hogy a pasiknak minden mindegy, csak lyuk legyen, és nem elsősorban a szex miatt, hanem mert magányosak. eddig akik rámnyomultak, 90%-ukon azt éreztem, hogy csak egy barátnőt akarnak, nem engem.

  Kedvelés

  1. igen, de a pasi dugni akar. ha az rendben van, akkor részéről a párkapcsolat is rendben van. itt viszont éppen arról van szó, hogy nagy kalap szar az egész, de a látszat az meglegyen. a pasi nem hazudik magának. a nő meg magának is.

   Kedvelés

   1. én mondjuk annyira nem értek a férfiakhoz, de a neten sokan névtelenül írogatják, hogy nekik már nem is maga a szex hiányzik, hanem hogy legyen mellette csaj, akihez hozzábújhat és törődik vele. azzal mondjuk egyetértek, hogy a csajok meg sokszor a látszat miatt vannak párkapcsolatban, meg persze a szex miatt is, nekem is van olyan bnőm, aki olyan, mint a posztban említett lány, hogy 2 hét pasi nélkül, és már panaszkodik nekem, hogy de hiányzik egy kan mellőle, aztán minden pasival, aki kicsit csapja neki a szelet, már össze is jön (bár a védelmére legyen mondva, nem mindjárt az első találkozáskor fekszik le vele, sőt, sokukkal el se jut addig, mert addigra szét is mennek).

    Kedvelés

    1. ja, és amúgy 15-16 évesen volt, hogy én is csak kíváncsiságból jöttem össze az első pasimmal, ezt meg kell vallanom, de akkor rájöttem, hogy ez az egész “járás” nem nagy szám, ha az ember nem szerelmes, sőt, csak púp a hátán. főleg, ha a pasi nyomulós. aztán későbbiekben már okosabb voltam, és már eleve nem is adtam esélyt olyan pasiknak, akikről tudtam, úgyse tudnám megszeretni őket. szóval eddig egyetlen hivatalos “párkapcsolatom” volt, pedig utána még azért akadt jópár jelentkező.

     Kedvelés

   2. :))) Én helyesbítek a világon sok nő és férfi dugni akar. De mondok valamit. Néhány mondat után tudni lehet ki mire való. Én egy barátnőmnek egyszer azt mondtam,mi azt a nőt kezdjük értékelni komolynak aki nehezebb eset,de nem nehéz annyira,hogy elérhetetlen legyen. Mert gondold csak el -ha könnyen megvagy akkor valószínű,hogy másnak is. Szóval az arany középút.

    Kedvelés

    1. Azért van, akit nem annyira érdekel, hogy kinek milyen könnyen van/volt meg a kiszemelt. Sose értettem ezt a logikát. Ha valaki egyedülállóként sok mindent és mindenkit kipróbál (mi számít egyáltalán soknak?), egyáltalán nem kézenfekvő, hogy tartós kapcsolatban is ezt fogja tenni.

     Kedvelés

 2. Szimplán testi érzelmek miatt jöttek össze:D Aztán a csaj takarék lángja kialszik, mert rájön hogy tök más a belső énjük. Aztán depis lesz hogy miért hozza az élet össze ilyenekkel, majd mikor egy napon tényleg megtalálja a nagy Ő, akkor meg elhajtja pedig lehet hogy ő lenne az igazi….

  Kedvelés

 3. gyerekek, szerintem a párkapcsolathoz és a szexhez való viszony – bármilyen divatos is hangoztatni – nem nemfüggő. azaz attól is függ, de csupán egyetlen tényezőként lehet figyelembe venni a sok közül. én inkább így csoportosítanék, ha már muszáj:
  1. akiknek szükségük van szoros lelki kötődésre,
  2. akiknek nincs.
  az emberek többsége a két kategória között lavírozik vmilyen szinten élete során, magam egyébként szélsőségesen az első vagyok. mint minden extremitás, ez is néha áldás, de olykor átoknak tűnik. tökéletesen meg tudom érteni, ha vkinek egyéjszakás kalandok sorára van szüksége az önkiteljesedéshez, sőt: szinte bármilyen kapcsolaton belüli viselkedést tolerálok kívülállóként, ami az illetőnek és a párjának is jó, s utána mindketten tükörbe tudnak nézni. nekem viszont a kezemet sem lehet megfogni kölcsönös érzelmek nélkül. (csak a változás állandó, talán egyszer másképp fogom gondolni, de a serdülőkori hormonbumm közepette is ugyanez volt a helyzet. freak vagyok és vállalom. amennyiben más szelek kezdenek fújni, és hanyatt vágom magam a fél városnak, ígérem, poszt lesz belőle.)

  Kedvelés

  1. nyilván egyértelműen nem köthető nemhez a dolog, de azért szerintem még midig áll az a meglátás, hogy nők inkább a párkapcsolatért szexelnek, a pasik pedig inkább a szexért párkapcsolatoznak. legalábbis ez a felütés, az ok, a kiindulási helyzet.
   ami szerintem sokkal érdekesebb, hogy melyik nem mit kezd egy rossz kapcsolattal és bár itt is nyilván itt is vannak kivételek, azért az is eléggé jellemző, hogy a pasi kilép, a nő pedig inkább hazudik önmagának is, csak nehogy vége legyen…

   Kedvelés

   1. hááát kivételesen tényleg nem emancipuncis szöveget akarok nyomni, de úgy látom: a férfiak és a nők is egyformán képesek hazudni maguknak, csak utóbbiak mélyebbre fojtják magukban a feszültséget. ezt úgy értem, h a pasiknál hamarabb jelentkezik látható deviancia, míg a csajok inkább “bedepiznek”. még nagyobb különbség szerintem a volt kapcsolatokhoz való hozzáállásban, illetve a szakítás feldolgozásában lehet.

    Kedvelés

 4. Időről időre eltűnődöm: aki társkeresőkön megismert szimpatikus emberekkel jön össze, miért csodálkozik, ha kiderül, h
  1. nincs szerelem
  2. fellobbant ugyan valami láng, de lehetetlen az együttélés…
  És meglepődnek, kiborulnak ötvenedszerre is. Ugyan milyen esély van arra, h a Föld 7 milliárdjából pont az az ötven lesz igazi társ?

  Ági, én is ezt látom: a srácok egy idő után unják a kóbor numerákat, szeretnének egy haverok-előtt-felvállalhatós, szexi és kedves barátnőt, aki ápolgatja a lelküket… és egy másik nemes szervüket. A többség barátnőt akar, nem Ágikat, Zsófikat, Esztiket, Alexákat, Julcsikat etc., és éppen ezért nincs türelmük a konkrét lányokhoz, bármi nehézség is merül fel. Akkor jó, ha a hasonló igényű nőegyedekkel találkoznak, akiknél a férfias, erős, okos, magabiztos hím a lényeg, nem a burok mögötti lény a közös iránnyal, amiből azért nincs minden sarkon (persze, nem egy van, de akkor sem heti egy :)).

  Mi a kisebbséghez tartozunk, ez egy kemény lét, de meggyőződésem, hogy megéri türelmesnek lenni.

  ps: Ismerek nőket, akiknek rossz kapcsolatból van gyerekük. Hiába imádják a csemetét, kapcsolatukat mérgezi a véges végig üres, esetleg szenvedéssel teli kapcsolat emléke.

  Kedvelés

  1. én a feleségemmel internetes társkeresőn ismerkedtem meg. tény, hogy egyikünknek sem az első és nem is második próbálkozása volt ezen a fórumon, de ha valaki 50edszerre is rosszat fog ki, ott szerintem nem a felhozatal, hanem az elvárások hibádzanak. (meg a kiválasztási folyamat)

   Kedvelés

  2. Eszter: én egy adatlap iránt semmit sem tudok érezni. nem bírom “megszemélyesíteni”, illetve olyan szinten elképzelni mögötte az embert, h egyáltalán eldöntsem, akarok-e vele kommunikálni. tehát ez számomra eleve zsákutca, de elfogadom, ha vkinek működik.
   egyébiránt éljen a kisebbség!
   nagydee: az elvárásos szöveg sántít. azaz mások nevében nem tudok nyilatkozni, de nekem nincs egy vécépapírtekercsnyi listám arról, milyen legyen a párom. tudat alatt nyilván belém ivódtak bizonyos minták, amiket szeretnék követni vagy elkerülni, a gyakorlatban mégis annyiról van szó, h megfog-e az illető, avagy nem.

   Kedvelés

   1. Persze, nem az online társkeresésen volt a hangsúly, lehetne szó akár diszkóba vagy templomkertbe pozicionált rapidrandi klubról is, a lényeg inkább az, hogy nem működhet bárkivel és mindenkivel, aki többé-kevésbé okés…

    Kedvelés

   2. nem tételes elvárásokra gondoltam, hanem inkább koncepciókara. pl. “fogadjon el olyannak, amilyen vagyok és ne akarjon megváltoztatni” persze. de egy párkapcsolat kölcsönös kompromisszumokról szól. ha az emberlánya ugyanolyan szingliként, mint párkapcsolatban, akkor minek külön néven nevezni a dolgot? akkor mi a különbség a kettő között?
    egyébként a tételes elvárások is elég érdekesek tudnak lenni, de ebbe inkább nem mennék bele, mert messzire vezetne. (majd, ha lesz egy ilyen cikked)

    Kedvelés

 5. Szerintem az a baj, hogy az emberek azt várják, hogy egyszer csak találkoznak a nagy Ő-vel, akit eleve életük párjának szánt az ég is, és onnantól elégedetten hátradőlhetnek. A bukta ott kezdődik, hogy ilyen nincs (bocsi azoktól, akik ilyesmiben hisznek, én reménytelenül romantikátlan alkat vagyok :)). Még ha a külsőségek stimmelnek is, az idő múlásával kijönnek a nézeteltérések, először csak apróbb súrlódások, aztán egyre nagyobb problémák. Ilyenkor lép ki sok ember a párkapcsolatból, mert amint keresztbe kéne tenni 2 fűszálat ahhoz, hogy működjön is a dolog, már szertefoszlik a rózsaszín köd, és elkezd keresni mást, akit a sors is neki rendelt…Nem hiszek abban, hogy a boldogság csak úgy az ember ölébe hullana (az élet bármely területén), mert minden jó dologért meg kell küzdeni, ami még hozzá is ad az értékéhez.

  Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s