Hónaljkenőcs – sok szeretettel

„Te, az Öcsinek tettél el?” – kérdezte párját egy talpig szürkébe öltözött , miközben tizenkét egyforma, tusfürdőből és dezodorból álló akciós csomagot pakolt a drogéria pénztárának futószalagjára. Az ősz hajú férfi a szája elé kapta a kezét, majd vastag sálját lazítgatva elviharzott a tizenharmadik darabért.

„Még jó, hogy valakinek esze is van kettőnk közül! Aztán szagoltad-e a hónaljkenőcsöt? Nehogy valami büdös legyen! Mondjuk mindegy, mert a drágábbikat sajnálnám a sóher sógoréktól. Tavaly is mit csináltak? Elénk raktak egy tál mézeskalácsot. Érted, mintha én nem tudnám megcsinálni elég jól! Meg nehogy már költeni kelljen ezer forintot! Borzasztó!” – pörölt a színtelen asszony, s nyomban bontogatni kezdte az egyik pakkot, hogy meggyőződjön a kencék illatáról.

dezodor, karácsony
Merry armpit!

„Fú, ez jó. Lehetnél te is ilyen szagú. Hozzál már magadnak egyet, mert nekem leszakad a lábam. Hát mennyi baj van ezzel a fránya ajándékozással! Gondolkozzon az ember, hogy mit adjon a másiknak, miközben ott az a rengeteg házimunka… Na, mi lesz már, igyekezzél, nem érünk rá holnapig!” – rikácsolta a megfáradt fehérnép, és szavainak nyomatékot adva alaposan vállon taszította kísérőjét, aki engedelmeskedve elbaktatott a tizennegyedik dobozért.

A pénztáros merülőfélben lévő robotként, egyenként húzta le a csomagok kódjait. Fogalma sem volt róla, mit tart éppen a kezében, csak az órákat számolta, mikor lesz már a műszaknak vége. „Ugye, magácska szerint is jó ez a mosakodó?” – kérdezte a szürke nő a semmivel sem színesebb, de legalább halványlila pólóba bújtatott alkalmazottól, és kihívóan az orra alá dugta az imént fölnyitott tusfürdős flakont. „Igen” – sóhajtotta a kasszás nem túl meggyőzően, mert az egész napos illatfelhőben álldogálástól az orra sztrájkba kezdett.

„Baj van, hallod-e!” – kiáltott oda a saját karácsonyi ajándékáért szalajtott partner. „Megvettük az összes kéket, és már csak fehér van belőle!” – tette hozzá olyan drámai hangsúllyal, mintha egy tévériporter mikrofonjába beszélne az esti híradóban. Az asszony még jobban összehúzta amúgy is vészesen közel fekvő szemöldökét, s a mögötte szobrozókkal mit sem törődve őszintén érdeklődött, hogy nem büdös-e ez a másik termék, illetve mi a különbség.

„A fehér érzékeny bőrre való…” – felelte alig hallhatóan az egyik eladó, aki test nélküli hangként jelent meg, mivel azonnal visszavetette magát a vásárlók tömegébe. A fizetni készülő páros mindkét tagja láthatóan elgondolkodott rajta, hogy az ominózus dobozt tétován tartó úr bőre érzékeny-e. Aztán a nő intett, hogy nem számít az a fránya árnyalat, jöhet. A lényeg, hogy az egész procedúrát itt és most tudják le.

A végre távozó kettős viszont megtorpant a fotocellás ajtó előtt. „Te, nem kéne inkább az Öcsinek adni a fehéret? Vagy a sógoréknak, hogy végre megtanulják, mi a tisztelet?” – kérdezte az asszony, aki válaszul egy beletörődő vállvonogatást kapott. A hölgyeknek való csomagból ugyanis már korábban elfogyott az akciós.


Még több cikk:

6 Comments

   1. de rossz, mert személytelen, és beletartozik abba a kategóriába, hogy “mert illik.” =) és ne azért adjanak egy dezodort vagy akármit mert karácsonykor azt úgy illik, hanem azért mert szeretnének adni valamit.

    Kedvelés

    1. én évek óta 1 bizonyos márkát használok, de előtte volt olyan, h kifejezetten tetszett 1-1 deós csomag. tehát nálam nincs ilyen személyes / személytelen kategória a kozmetikumok és a ruhák terén. ugyanakkor bögrének, párnának, hógömbnek vagy ilyesminek nem tudok örülni. a hideg futkos a hátamon, amikor egy csaj posztolja fészen, h a barátjával közös képükből kispárnát csináltatott… pedig az fogalmi rendszer szerint mindenképpen “személyes”.

     Kedvelés

     1. elhiszem én, de egyrészt az nem arcképes, ami enyhítő körülmény. másfelől pedig ízlések és pofonok, szóval elfogadom, h más tud neki örülni @=)

      Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s