A világvége utószele

„Sok hülye!” – gondolta a világvége estéjén Szidónia, mintha elfelejtette volna: néhány hónappal ezelőtt ő is azt fontolgatta, mi legyen az utolsó vacsora. December elején viszont világossá vált, hogy nem telik a tervezett pezsgőre és kaviárra, így inkább hagyta magát elterelni spirituális irányba.

„Elbúcsúzhatunk az anyagiasságtól, a szűkölködéstől, mert olyan spirituális korszak jön, amelyben ha jó úton járunk, meglesz mindenünk” – írta Szidónia kedvenc női magazinjának ezotéria oldala, ő pedig ujjongva tekintett a magasba. „Kérlek, add, hogy csődbe menjen az a fránya bank!” – mormolta a Sorsnak, az Istennek vagy Akárkinek, aki vevő az imára. A mindenható erő erre legszívesebben visszakérdezett volna, hogy mégis melyik pénzintézet végzetét vegye a kívánságlistára, mert bizony többnek is tartozott a kérés feladója.

Nem jutottunk dínósorsra. | Fotó: americanmetalsourceinc.com ft. tempty
Nem jutottunk dínósorsra. | Fotó: americanmetalsourceinc.com ft. tempty

„Ha megcsinálom ezt a gyertyás varázslatot, lesz lóvém! A rózsaszirmos után meg pasim!” – lelkendezett Szidónia. Azt hitte, egy kis esti hókuszpókusszal visszavonhatatlanul rálép a fizikai törvényszerűségekkel megmagyarázhatatlan útra, és 2012. december 21-én a karma biztosan a „jók” listáján találja. Valamiért a Mikuláshoz hasonlította a történések irányítóját, de biztos volt benne: a virgácsok ideje lejárt. „A sátáni summák bepanaszolt mozgatóiért és élvezőiért eljön a végzet. Csak az fog számítani, ki mennyire tiszta lélek” – mondogatta ismerőseinek szüntelen, nagy részükben megtalálva a bólogató partnert.

Szidónia annyira tiszta lelket akart a világvégére, hogy még a beöntést is mérlegelte. Allergiás volt egyébként az apokalipszist sugalló kifejezésre, s mélyen megvetette az azonnali haláltól rettegőket. Hiszen ők nem voltak képesek felfogni a lényeget! „Hiába, a spirituális tudás nem való mindenkinek” – sóhajtotta, miután a főnöke munkaidőben számmisztikai elemzésen kapta. Pedig ő felajánlotta, hogy kikalkulálja a felettes személyiségét meghatározó tulajdonságokat, noha a lelke mélyén tudta: az a fajta pénzhajhász imposztor pöffeszkedik az átlátszó üvegkalitka bőrfotelében, akiért minimum ufók jönnek, ha elérkezik az igazság ideje.

„Na, látjátok, életben maradtatok! Az új világ mindenkire ragyog!” – posztolta másnap Szidónia a Facebookra, jó sok felkiáltójellel megtoldva. A hangulatteremtés kedvéért fülletett egy kicsit, mert az ablakból éppen látta, ahogy a százezres táskát szorongató szomszédasszonyt sárral teríti be egy elhajtó kocsi. „Érzem már a változás szelét…” – állapította meg zabszemmentesre szorított üleppel, tagadhatatlan összefüggésben az elmaradt beöntéssel. Tekintete a múlt havi, még mindig befizetetlen csekkre tévedt, majd csöndben nyugtázta: tényleg itt volt a spirituális előrelépés ideje.


Még több cikk:

2 Comments

  1. Hát igen, én épp erre mondtam, h ha a nagy dimenzióváltós emelkedettség helyett az ilyen ember csak kicsit magába néz és elgondolkozik, már nyert ügyünk van… a többi meg biznisz, who cares.

    Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s