Alekosz megmentette kommunikáció szakot

„Elnézést kérek, de itt egyetemi előadás van, kérem, üljön le” – utasított rendre egy újságírót a katedrát büszkén birtokló Alekosz. A valóságshow-győztest vendégoktatónak hívó BKF majdnem annyira emelte a kommunikáció képzés fényét, mint Orbán Viktor regimentje.

A magát nevében is tudományos fellegvárként meghatározó Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola médiajogi kurzusának felelőse történetesen éppen az az Enzsöl Péter, aki ügyvédként képviseli a sajátos hódítási szokásairól megismert, görög származású nőcsábászt. A szakembernek bőven akad dolga Alekosszal, hiszen a Való Világ negyedik szériájának nyereményével kapcsolatban még mindig tart a bírósági hercehurca, miután az önjelölt Casanova egy Hajdú Péter által ösztönzött pálfordulással a TV2 ÖsszeEsküvők című műsorában tűnt föl.

„Ki más mondatná el emberi nyelven?” | Fotó: Vevlet
„Ki más mondhatná el emberi nyelven?” | Fotó: Velvet (mintha nem látszana)

A hallgatók holmi száraz és unalmas jogszabályok tanulmányozása helyett értesülhettek róla, hogy három-négy éven belül beugró tanáruk kezében lesz minden eszköz a róla szóló negatív cikkek letiltására. A rosszmájú zsurnalisztákat ugyanis Alekosz egytől egyig megjegyzi, s „mindenki elnyeri méltó büntetését”. Arra, hogy ez pontosan mi lesz, egyelőre nem tért ki, ám a helyzet komolyságából feltételezhető: szaftos revansra lehet számítani. „Nekem vannak elképzeléseim az élet más területeiről is, mint a nők” – indokolta a reality-huszár saját tanári alkalmasságát.

„Tanulságos volt szerintem, tök normális embernek tűnik” – véleményezte az órát az egyik diák, akinek úgy látszik, már az is felüdülés, ha a neki magyarázóról elmondhatja az állítás második felét. Alekosz egyébként elárulta a Velvet riporterének, hogy a pódiumra lépés pillanatában még fogalma sem volt róla, mit fog mondani; ennek ellenére olyan sikeresnek érezte magát az új szerepben, hogy a jövőben is szeretne hasonló felkéréseket vállalni. Bokros teendőinek révén viszont nem ér rá bármikor, most is éppen egy pálinkakóstolásra volt hivatalos.

A szeszbarát hellén-magyar jogi előadása a patinás főiskolán valószínűleg új dimenzióba emelte a kommunikáció és médiatudomány képzés presztízsét. Aki eddig esetleg sajnálta az állami támogatást e vészterhes időkben az említett szaktól, alighanem kénytelen lesz újragondolni nézetét. A BKF ugyanis Alekosszal karöltve bebizonyította, milyen tartalmas lehet egy gyakorlati ismeretekre épülő óra napjaink felsőoktatásában.


Még több cikk:

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s