Egy celebkutya szelleme a gázai övezetben

„Tel Avivot éppen bombázzák. Kérlek, imádkozzatok” – olvasta Hanna ismerőseinek idézetes, cuki képes és semmitmondó kiírásai között a Facebookon. Nem pont ezt várta az egykori zenetévében pózoló, hidrogénezett fiúkától, Steiner Kristóftól, akinek a posztjait csupán azért kísérte figyelemmel, mert celeb volt.

Hannának rémlett valami balhé arrafelé, de csak homályos sejtelme volt róla, hogy Izrael és Palesztina népe miért nem ül le egymással trécselni. Képeket is látott már a neten zord katonákról, szétlőtt fejű emberekről meg földig rombolt épületekről, az egész azonban távolinak tűnt. De Steiner Kristóftól értesülni egészen más, mint kelletlenül átböngészni egy hírportál főoldalára erőszakolt információ első két sorát. „Szegény srác! És az a tündéri kopasz kutya! Remélem, nem éri őket bántódás…” – morfondírozott kétségbeesetten Hannánk.

Többet jelent. | Fotó: Facebook*

„A kórházban, ahol a férjem is dolgozik, jelenleg három gázai kisgyermek van, ketten életmentő szívműtéten estek át” – osztotta meg néhány nappal később a sztár, a magyar lány pedig könnyes szemmel nyugtázta: a világbéke karnyújtásnyira van, csak megfelelő emberek kellenek hozzá. Kristóf egy cikket is kirakott, ami a muszlim-zsidó konfliktusról szólt, de az amerikai érdekek említésekor Hanna álmosan pislogva tovakattintott. „Bakker, itt több szereplő van, mint a telefonkönyvben. A lényeg, hogy Krisi, a párja, meg az édi Özge jól legyen” – vonta le a következtetést, s a becézett név néhány másodperces VIP-érzést adott neki.

„A hazám, Magyarország teljes információhiánytól szenved, és az uralkodó jobboldali párt zsidó terrort emleget” – kommentálta egy hozzászóló észrevételét a tűzvonalban élő híresség, mire Hannán úrrá lett a sértettség. Persze, csak miután a Google fordító segítségével megbizonyosodott róla, hogy az angolul kanyarított mondat valóban ezt jelenti. „Én ne lennék tájékozott? Hiszen napjában többször eljut tőled hozzám, mi történik ott!” – vélekedett dacosan a lány, és az első kézből értesültek pökhendiségével másolta be haverjának a Krisitől vett legfrissebb fejleményeket.

„Ne már, ez buzi, hát mutatták a tévében! Kajakra a Musztafáknak fogok drukkolni, ha ilyeneket lőnek széjjel…” – pötyögte gyorsan a választ Hanna kedves barátja, akinek a szívében rögtön megfogant az indulat vérvörös hulláma. Hogy ki vagy mi ellen, azt pontosan nem tudta, de elégszer mondták már neki, hogy a világot a zsidók meg a homokosok döntik romba. „Sokkal bonyolultabb a szitu ennél, fogalmad sincs, mennyire!” – rivallt rá Hanna csupa nagybetűvel, aki parttalan vita helyett inkább indulatosan kikapcsolta a számítógépet. Eszébe sem jutott, mennyire másként látná a helyzetet, ha Steiner Kristóf és Özge történetesen Allah követői lennének.

Boldog békeidők. | Fotó: Facebook

__________

*A képet a Kristóffal történt üzenetváltás nyomán cseréltem. Természetesen vállalja egykori önmagát, tehát nem volt kifejezett kérése erre vonatkozóan.


Még több cikk:

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s