A lányok hirdetéseik szerint párkapcsolatban lesznek veled a Facebookon egy hétig, vagy egész nap aranyos üzenetekkel bombáznak majd, hogy garantálják a barátnő-feelinget, esetleg lefotózzák magukat bikiniben egy táblát tartva, amin az áll: odavannak érted.

Igencsak elkerekedett a szemem, amikor egy online marketing hadművelet közben olyan Facebook-csoportokba botlottam, amelynek tagjai szívességi alapon bevállalják, hogy a virtuális világban szerelmet hazudnak. Akadnak közöttük ténylegesen ismerkedni vágyók, ám a többségük beéri vele, ha egy mutatós profilképű vadidegen díszeleg úgy az adatlapjukon, mintha a párjuk lenne. Először azt hittem, kiskamaszokról van szó, akik lelkesen pirulnak bele a tornaöltözőben elsuttogott, de valójában csak fejben történt szexuális élményeikbe, de szép számmal akadtak huszonközepiek is a mezőnyben.

Talán még magad is elhiszed.

Miután az egyik srác mondatokon keresztül ecsetelte, milyen az ideális fehérnép, valami tükörben, telefonnal és kacsaszájjal pózoló, feltűnően sok ipszilont tartalmazó nevű hölgyemény odavetette: ilyen igényekkel érdemes volna inkább egy hivatásost keresnie. A jelzőn csodálkoztam, hiszen hús-vér bájakat árusító, nem pedig holmi érzelgős posztokkal kereskedő csajokat képzeltem mögé. Néhány perc múlva azonban el is felejtettem a dolgot, mígnem egy esti mese gyanánt olvasott szépségblog rendkívüli témájú bejegyzésében rám kacsintott a GirlfriendHire.com, ahol öt dollárért bármilyen netes huncutságra kaphatóak a lányok.

A portálon álbarátnő-szolgáltatás mellett szakítási alibit, randitippeket, öltözködési tanácsokat, a női nemmel kapcsolatos általános iránymutatást, plusz házifeladat-készítést is lehet vásárolni; de a legnépszerűbb szolgáltatások közé mégis a Facebookon színlelt kapcsolatok, a csöpögős hívások és üzenetek, illetve a videós álszerelmi vallomások tartoznak. A hagyományos kommunikációs formák kedvelői szivecskés képeslapot rendelhetnek, amivel bizonyíthatják egzotikus kedvesük létezését. „Egy lány, akivel Nápolyban jöttél össze a nyaraláson, és totál beléd zúgott… izgalmasan hangzik, nem?” – teszi föl a költői kérdést az egyik olasz portéka, rúzsnyomot is ígérve a postázandó remekműre.

Az oldal lehetőséget nyújt rá, hogy a pasik – vagy sok esetben fiúcskák – megírják igényeiket: a legfrissebb ajánlatok között szerepel, hogy amerikai érdekházasságra keresnek partnert, más csupán Skype-olni akar egy európai csibével, míg akad, aki egy kiadós sértegetésre vágyik. Az ex féltékennyé tétele szintén óriási sláger, ráadásul ezer forintnak megfelelő összegért a hülyének is megéri, nem?

Érdekes, hogy az oldalnak nincs ülve pisilő célközönségnek szánt megfelelője: a kankölcsönzésre guglizva olyan találatok jönnek, amelyekkel rendezvényen történő megjelenésre vagy ház körüli teendők elvégzésére lehet fickót bérelni – no, meg persze entyem-pentyemre. Úgy tűnik, az interneten színlelt kapcsolat inkább a srácok boldogságának pillére.


Még több cikk: