Ezer forintért bombázó csajt kaphatsz

A lányok hirdetéseik szerint párkapcsolatban lesznek veled a Facebookon egy hétig, vagy egész nap aranyos üzenetekkel bombáznak majd, hogy garantálják a barátnő-feelinget, esetleg lefotózzák magukat bikiniben egy táblát tartva, amin az áll: odavannak érted.

Igencsak elkerekedett a szemem, amikor egy online marketing hadművelet közben olyan Facebook-csoportokba botlottam, amelynek tagjai szívességi alapon bevállalják, hogy a virtuális világban szerelmet hazudnak. Akadnak közöttük ténylegesen ismerkedni vágyók, ám a többségük beéri vele, ha egy mutatós profilképű vadidegen díszeleg úgy az adatlapjukon, mintha a párjuk lenne. Először azt hittem, kiskamaszokról van szó, akik lelkesen pirulnak bele a tornaöltözőben elsuttogott, de valójában csak fejben történt szexuális élményeikbe, de szép számmal akadtak huszonközepiek is a mezőnyben.

Talán még magad is elhiszed.

Miután az egyik srác mondatokon keresztül ecsetelte, milyen az ideális fehérnép, valami tükörben, telefonnal és kacsaszájjal pózoló, feltűnően sok ipszilont tartalmazó nevű hölgyemény odavetette: ilyen igényekkel érdemes volna inkább egy hivatásost keresnie. A jelzőn csodálkoztam, hiszen hús-vér bájakat árusító, nem pedig holmi érzelgős posztokkal kereskedő csajokat képzeltem mögé. Néhány perc múlva azonban el is felejtettem a dolgot, mígnem egy esti mese gyanánt olvasott szépségblog rendkívüli témájú bejegyzésében rám kacsintott a GirlfriendHire.com, ahol öt dollárért bármilyen netes huncutságra kaphatóak a lányok.

A portálon álbarátnő-szolgáltatás mellett szakítási alibit, randitippeket, öltözködési tanácsokat, a női nemmel kapcsolatos általános iránymutatást, plusz házifeladat-készítést is lehet vásárolni; de a legnépszerűbb szolgáltatások közé mégis a Facebookon színlelt kapcsolatok, a csöpögős hívások és üzenetek, illetve a videós álszerelmi vallomások tartoznak. A hagyományos kommunikációs formák kedvelői szivecskés képeslapot rendelhetnek, amivel bizonyíthatják egzotikus kedvesük létezését. „Egy lány, akivel Nápolyban jöttél össze a nyaraláson, és totál beléd zúgott… izgalmasan hangzik, nem?” – teszi föl a költői kérdést az egyik olasz portéka, rúzsnyomot is ígérve a postázandó remekműre.

Az oldal lehetőséget nyújt rá, hogy a pasik – vagy sok esetben fiúcskák – megírják igényeiket: a legfrissebb ajánlatok között szerepel, hogy amerikai érdekházasságra keresnek partnert, más csupán Skype-olni akar egy európai csibével, míg akad, aki egy kiadós sértegetésre vágyik. Az ex féltékennyé tétele szintén óriási sláger, ráadásul ezer forintnak megfelelő összegért a hülyének is megéri, nem?

Érdekes, hogy az oldalnak nincs ülve pisilő célközönségnek szánt megfelelője: a kankölcsönzésre guglizva olyan találatok jönnek, amelyekkel rendezvényen történő megjelenésre vagy ház körüli teendők elvégzésére lehet fickót bérelni – no, meg persze entyem-pentyemre. Úgy tűnik, az interneten színlelt kapcsolat inkább a srácok boldogságának pillére.


Még több cikk:

12 Comments

 1. Pff, én azon lepődnék meg, ha nem lennének ilyen szolgáltatások. Marha sokan arra használják a facebook-ot, hogy mindenki számára nyilvánvalóvá tegyék, hogy márpedig az ő életük a legboldogabb, ezért happy nyaralós képeket osztanak meg, cuki állat/gyerekfotókat, “de szexi csajom van” képeket posztolnak, stb. Olyan az egész, mint valami verseny…És vannak olyanok, akik akár fizetni is hajlandóak ezért a látszatért. Naná, hogy vannak olyanok is, akik felismerik ebben a lehetőséget.

  Kedvelés

  1. az ilyen látszat nekem mindig gyanús, de még mindig egy fokkal szimpatikusabb annál, amikor vki minden egyes vitáról a kapcsolati státuszának bonyolultra állításával tudósít. egyébként is, mi az, h bonyolult? talán “elvileg van párom, de gyakorlatilag bepróbálkozhatsz, hátha jobb vagy nála?”

   Kedvelés

 2. Jobban belegondolva, tényleg az állvapisilők szeretnek hencegni a hölgyszerzeményekkel. A saját múltamban és az ismerősi körömben is mindig a palik voltak azok, akik könyörögtek a státuszfrissítésért a Facebookon. Én az ilyesmit sosem értetettem, a kapcsolat nem a kirakattól lesz értékes… A bizonyos EQ alatti hímegyedek – és bizonyára néhány nőstény is – azonban ragaszkodnak az online és offline display-hez, mert számukra önbizalmat és státuszt ad.

  Na jó, azt azért bevallom, hogy csodálatos érzés olyan ember oldalán megjelenni valahol, akire büszkék vagyunk. :) Persze, az egy kicsit más, de ehhez a szolgáltatás előfizetőinek még nőni kell pár centit, és nem penis enlargement spamek segítségével.

  Kedvelés

  1. uccsó mondat priceless @XD mindenesetre mindannyian láttunk már karón varjút, azaz intelligens(nek hitt) ismerős profilján magánéleti bonyodalmat, szóval ennek a birtoknyilvánításnak megvannak az árnyoldalai is. éppen ezért nekem az iwiwes idők elejét leszámítva sosincs kiírva semmi, oszt’ lehet agyalni.

   ilyen infók jutnak vissza hozzám, hogyaszongya:
   – új haja van, biztos új pasi miatt, csak nem vállalja fel, mert:
   a) ronda
   b) celeb
   c) kecske
   – lefogyott, biztos új pasi miatt, csak nem vállalja fel, mert:
   (ld. feljebb a lehetőségeket)
   – drámaian megváltozott a posztjainak gyakorisága, biztos új pasi miatt…

   ezúton erősítem meg nyilvánosan a c)-t.

   Kedvelés

     1. shit, az ingyenmunka pacmanként zabálja föl az ipart. bezzeg az én időmben még legalább 3-4 olyan újság volt, ami szakértői rovatban és ismeretterjesztő cikkek sokaságával válaszolt arra az eget rengető dilemmára, h “csókolom, hol van a pinám?”

      Kedvelés

 3. Azért ez a dolog valójában ennél komplexebb, csakúgy mint mi állvapisilők.
  Ha lenne ilyen fiúsban, az tized ekkora forgalmat nem bonyolítana. Nemcsak azért, mert kapzsibbak vagyunk, hanem mert büszkébbek is. Pl az ilyen izmos, divatos fiúkák nem égetnék magukat 130kilós Tank Arankákkal, aztán a szolidabbak lusták lennének ilyenre, és még sorolhatnám. Végülis mindegy. Ez biológia. A facebookbarátnő olyan, mint a pávatoll. Ezért veszünk 48 hónapra nagy fekete autót, drága ruhát, fuxot stb. Egy homlokegyenest más irány, aki elkeseredett. Régóta nincs, vagy sosem volt barátnője, még ha elfogadhatóan is néz ki, annyiszor kosarazták már ki, vagy csapták be, hogy ha már igazi barátnője úgy sem lesz, legalább ne nézzék akkora lúzernek. Ottvannak még akik a folyamatossági hiányokat töltik ki ilyenekkel a facebook személyiségük életében persze inkább az államokra igaz, és a fejlettebb uniós országokra. Ez olyasmi, mint valami facebookprostitúció. “Ha fizetsz, azt mondom, hogy megdugtál, és jó volt” Nem csoda, hogy a nők vannak itt is többségben…

  Kedvelés

  1. azért azt nem mondanám, h a büszkeség nemfüggő, de a többinél tiszta a sor. hozzátenném még, h sztem a regisztráltak nagy része kamu profil, ami mögött fiú / lány / szecsődi karcsi is állhat. (egyébként távol álljon tőlem, h bármelyik nemet rosszabbnak általánosítsam a többinél…)

   Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s