Hol matat Orbán Viktor középső ujja?

„Hát ez óriási!” – csapkodta a térdét Boborján, miután megtekintette a kinyújtott középső ujjú kezet formázó, „Basszátok meg!” feliratú szobor miniszterelnöki avatásáról készült videót. Nehéz lett volna elkerülnie, hiszen barátai ezzel nyomták tele a Fészbúkot.

Mivel Boborjánnak munkanélküliként semmi dolga nem akadt – papíron hetedéves egyetemista volt ugyan, de néhány tantárggyal szemben úgy tűnt, végleg alulmarad –, megnézte még néhányszor a sziporkázónak szánt alkotást. Mert más a híradóban látni, hogy a kormány egy-egy intézkedéssel beint a népnek, vagy mindennap szembesülni az egymillió meg nem teremtett melóhellyel, mint szó szerinti formában venni az üzenetet.

Ennél még a régi dakota közmondások is ütősebbek.

„Én is megosztom gyorsan, nehogy valaki lemaradjon róla” – tüsténkedett Boborján az egérrel, s máris közzétette a kisfilmet egy velős „Hát igen!” üzenet kíséretében. Záporoztak is a lájkok meg a kommentek rendesen. Egyik ismerőse például nyilvánosan tökélte el, hogy a választások alkalmával a montázst elkövető Magyar Kétfarkú Kutya Pártra teszi az ikszet. Más csak annyit tett hozzá: „ez Photoshop!”, mintha egyedül ő vette volna észre a nyilvánvaló képmanipulációt.

„Eredeti felvétel! Az MTI meghamisította Orbán Viktor ópusztaszeri szoboravatásáról készült videóanyagot, de mi megszereztük az eredetit. Nem is turult avatott” – vicceskedik a módosított felvétel alatt a magát „parodisztikus álpártnak” valló szervezet, amit azért szeret Boborján, mert testközelbe hozza a szólásszabadság illúzióját. Elég megnyomni a „tetszik” gombot, és máris tudja ország-világ: ő is úgy érzi, mintha bemutatott volna neki Orbán. Ha az eddigi lájkjait összeadnák, kijönne, hogy többet tett a haza haladásáért, mint annak idején Jeanne d’Arc.

„Te mocskos fideszes rendszerszolga, teee!” – fortyant fel Boborján, amikor egyik haverja megjegyzést tett a középső ujjas videó gyengén kidolgozott slusszpoénjára. Hát milyen alamuszi az, aki még a virtuális világban sem él demokratikus jogával? Nem csoda, hogy a politikusok azt hiszik, nekik minden szabad. A YouTube-on is rábökött nyolc ember a „nem tetszik”-re, egy biztos maga Viktor volt, további hét meg a regimentje.

„Még egy pár ilyen videó, és le is mondhat az a mocsok!” – reménykedett hozzászólásában Boborján unokatestvére, s máris Petőfi Sándor-i magasságokba emelték a többiek. Elvégre ha valaki ilyet ír, kizárólag tiszteletreméltó honfitárs lehet. Ráadásul amíg egymás szavait dicsérve szidják nagy egyetértésben a fejeseket, nem foglalkoznak vele, hogy a bársonyszékekben ülő urak melyik intézkedése mekkora középső ujjat tol a fenekükbe.


Még több cikk:

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s