A Fika-faktor mindenkiben megvan

„Milyen hamisan énekel! És hogy néz ki? Nem való ez ide!” – háborgott a tévé előtt Irén, akinek muzikalitása kimerült a negyedik osztályban megismert, Béreslegény című nótában, képernyőképessége pedig a terjedelmének teljében lévő, púder nélküli Lagzi Lajcsiéval vetekedett.

„Kirakta a mellét, azért jutott tovább!” – mutogatott tövig lerágott körmű, nyálas csipszmorzsáktól fénylő ujjával a készülékre, s várta, hogy férje bőszen helyeseljen. Vagy legalább bólintson egyet, aztán fejtse ki, hogy Irén mennyivel vonzóbb teremtés a kamera előtt billegő, agyonpingált csitriknél. De az ember érezte, hogy most kussolnia kell, ezért kötelességtudóan csak a reklámszünetben szólalt meg. „A fél feneke kint volt a szoknyából, fúj! Ráadásul milyen nyivákolós förmedvényt adott elő! A normális zenék kimentek a divatból, én mondom…” – folytatta Irén, aki rohant pisilni, mert rettegett tőle, hogy elmulasztja e borzalom bármelyik másodpercét.

„A rózsaszín hajú meg az amerikai aztán osztja az észt!”

„Mint a jomáhár jomászó?” – kiáltott utána az ura, de ő már nem hallotta. Miközben csorgatott, azon morfondírozott, hogy ezek a mai srácok milyen mások. Az egyik nyeszlett, a másikról mintha azt írták volna, hogy a fiúkat szereti, a harmadik meg kisebbségi. Nincs egy szép szál legény ebben a fránya műsorban, akit úgy jól meg lehetne szemlélni. Kalap szar az egész úgy, ahogy van. Viszont az élet kegyetlen: nincs mese, nézni kell, különben nem fogja érteni, miről beszél a nép a munkahelyen, a piacon és a közértben. Nem akart úgy járni, mint a konyhás Ági, aki szégyenszemre tegnapelőtt tudta meg, ki az a Csobot Adél.

„Ez huszonkét éves? Hát a hetvenes anyámnak is ártatlanabb a feje!” – horkant föl a szobába visszatérve Irén, aki a férje háta mögött érkezve nem láthatta, milyen kaján fejjel gusztálja a harmincasra sminkelt csitrit élete párja. „Ja, elég obszcén” – morogta válasz gyanánt a társ, és véletlenül leköpte a távirányítót a mássalhangzó-torlódásnál. „Nézd már, milyen úriasan beszélnek egyesek!” – legyintett a nej, majd mackófelsőjének szélével letörölte a gombok közé hullott cseppeket.

„Bezzeg ezek mindig ugyanazt mondják, hogy erős a mezőny, meg izé! Pedig a vak is látja, kinek kéne továbbjutni! Én mondom, az a három kislány tuti befutó, annak ellenére, hogy van köztük egy ronda, egy nyomorék és egy púpos! Ez meg jól magára kente azt a kurvás rúzst…” – összegezte a pillanatnyi helyzetet Irén, aki saját megfogalmazása szerint csak Szaros Pista neve napján alkalmazott szájfestést, ha viszont mégis, akkor több jutott a fogára s amellé.

„Mi a bánatot keresel itt harmincévesen, te? Dolgoznod kéne, nem most találgatni, hogy mi legyél, meg mi ne!” – vonta kérdőre Irén az egyik nagy esélyest, miközben a kezét tördelte. Ő ugyanis a szemlátomást nyári ruhák és tájképek ellenére minden további nélkül elhitte, hogy a zsűritagok az adást megelőző októberi reggelen hozták meg világrengető döntéseiket. Amelyek, bizony, Irén világát is rengették rendesen: kijelölték, kit lehet pocskondiázni a következő hetekben a már megunt politikusok mellett.


Még több cikk:

5 Comments

  1. nekem tök jó szombat estém volt. nálunk volt vendégségben az anyósom, így teljes esti programot (nagylány fürdetése, kenegetése, öltöztetése, na meg a mesélés) rátoltam. nekem csak annyi dolgom volt, hogy fölfújjam a vendégágyat (igaz magamnak) és játsszak az új repülő cápámmal (airswimmers.com ha valakit érdekel). az egész műsorból, mert az asszony, meg az anyósom nézték (volna), annyi maradt meg, hogy az összes pasi bömböl, meg a rózsaszín haj.
    mondjuk az én munkahelyemen ez a téma sosem jön elő.

    Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s