Lájkolt magzatra vágyik az anyai szív

Egy ultrahangfelvétellel kezdődött minden. Fruzsi mámorosan szorította szívéhez a leletet, másik kezével pedig a telefonját kereste. „Nézzétek, itt a kisbabám!” – biggyesztette a Facebookra fotózott, fekete-fehér homálytengerhez, aztán várta, hogy érkezzenek a gratuláló lájkok és kommentek.

„Aki nem ír legalább egy jajdecukit, örökre elfelejthet” – gondolta sötéten, miután általános iskolai legjobb barátnője három óra elteltével sem méltóztatott reagálni a nagy hírre, pedig valakinek az állapotfrissítéséhez hozzászólt azóta a szemétje. Ha Fruzsin múlik, már az első pozitív tesztet is világgá kürtöli egy jó kis instagramos effekttel, ám női ösztönei óvatosságra intették, hogy még ne tegye. Most már azonban minden kétséget kizáróan bizonyítható a trónörökös érkezése, a közlésvágy pedig simán eltapossa az ősrégi intelmet, miszerint a dicsekvéssel illik megvárni a második trimesztert.

Nem megtalálni nehezebb.

Százvalahány lájkot és majdnem ugyanannyi kommentet követően Fruzsi eldöntötte: a pocakos képekkel sem kell feltétlenül addig várnia, amíg pocakja lesz. Az előszobatükör előtt állva gyorsan lőtt magáról egy egész alakosat, de mivel nem volt elégedett az eredménnyel, inkább jól megebédelt, majd „mellet be, hasat ki” pózban ismét vakuzni kezdett. „Hát te meg mit csinálsz, szívem?” – kérdezte döbbenten a leendő apuka, aki párjának részéről eddig inkább hasbehúzáshoz és a nem létező úszógumik miatti panaszkodáshoz volt szokva. „Mucikát fotózom, nem látod?” – válaszolt felvont szemöldökkel a kismama, mintha ez volna a világ legtermészetesebb dolga. Anyai szíve egyenesen követelte, hogy övé legyen a leglájkoltabb magzat.

Miután ez az üzenőfalra töltött kép szintén osztatlan sikert aratott a közösségi portálon, Fruzsi rájött, hogy mindenki mindig is Mucika fotóira szomjazott, így ideje létrehozni egy albumot. Esetleg kettőt. Jött tehát a Barátok köztöt kenterbe verő epizódszámú „Mucika a pocakomban” sorozat néhány naponta újabb részekkel, a baba első megmozdulásakor pedig elkészült a szerelmes dallal aláfestett, további ultrahangfelvételekből és hasfotókból összerakott YouTube-siker, amit Fruzsi reményei szerint mindenki hozzá hasonlóan könnyezve nézegetett.

„Ne a kezemet szorongasd már, te állat! Írd ki státuszfrissítésnek, hogy bő egy ujjnyira nyitott a méhszájam!” – üvöltötte néhány poszttal később urának a kórházban. A nővérkék már nem is csodálkoztak, elvégre jó néhány ilyet végigasszisztáltak. „Fotózd le a kengyelben a lábam, innen, ahogy én látom! Ez elég ízléses, nem?” – nyöszörögte két fájás között Fruzsi, majd felháborodva mesélte a szülőszoba népének, hogy egyik ismerőse megosztotta a saját méhlepényét. „Kész őrület, ugye?” – pihegte elgyötört arccal, de arra még volt ereje, hogy képzeletébe beússzon a mindjárt megszülető, vadiúj profilképe, melyen Mucikával a karján mosolyog a lencsébe.


Még több cikk:

11 Comments

 1. háháhá, ennél már csak az a jobb, mikor egy 17 éves csaj 4 hónapos terhesen megtudja, hogy terhes, elvetetni már nem tudja, így telepakolja a facebookot 1250 képpel a hasáról, hogy ő mennyire büszke kismama, majd egy-két hét elteltével dühösen írja ki az üzenőfalára, hogy hogy mernek róla pletykálni a faluban, senkinek semmi köze hozzá, hogy mit csinál. aztán szülés után szintúgy minden pillanatról beszámol, arról panaszkodik, hogy mennyi ideig bent kell maradni a babával a kórházban, mert kis tüdővel született, de arra szegény nem jön rá, hogy a folyamatos dohányzás miatt nem fejlődött a gyerek.. persze a facebookot azóta is pakolja a képeivel, naponta hangoztatja, hogy ő élete értelme, közben meg házibulikat szervez meg bulikba jár, mint egy átlagos tini. na de nem ítélkezem.

  Kedvelés

  1. jajjj, ez már elég durva @XD mindenesetre egy 17 évesnek még vmilyen szinten elnézem, h még a gyerek pucér seggét is posztolja, mert ráfogom, h megosztásra szocializálódott. (a korai terhesség már más tészta, a mai világban 25 alatt furcsának tartom, de nyilván mindenki maga tudja.) igazából még 1 ultrahangfelvétellel sincs gond, meg néhány pocakos képpel, de a nők nagy részével elszalad a ló…

   Kedvelés

   1. ha lett volna választási lehetősége, tuti nem akart volna teherbe esni, hiszen az iskolát is csak úgy tudta most befejezni, hogy az anyjáék vigyáztak a gyerekre. de hát 4 hónapos terhesen úgy elmenni nődokihoz, hogy “fáj a hasam, mi lehet a baj?”, arra azért elég butának kell lenni. de aztán ugye ott vannak, akik 25 alatt is családot akarnak alapítani, hát, ki ahogy akarja.
    egyébként én még az ultrahangos képet is durvának tartom, arra viszont jó a fb, hogy mikor megszületik a gyerkőc, akkor kiposztolni, hogy megszületett Kis János, az anyuka és a baba is jól vannak. szal így mindenki egyszerre értesül a hírről, nem mennek a telefonálgatások, mint nálunk a családban szoktak. és azt sem tartom rossznak, ha felrak vki korlátozott mennyiségű képet a babáról, és nem azzal tölti a szabadidejét, hogy naponta minden szögből lefotózza a picit és válogatás nélkül a képünkbe nyomja fb-n. mert igen, büszke a szülő a gyerekére, rakjon is fel képeket, de ennek is vannak határai. és főleg ne olyan tegye ezt, aki 4 hónapig még azt sem tudta, hogy babát vár.
    (amúgy én a büszke apukákat bírom nagyon, mikor felrakják az új családtag mobillal készült fotóját, és úgy büszkélkednek. szerintem az olyan aranyos)

    Kedvelés

    1. Szerintem ti az unokatestvéremről írtok. :D nagyon tipikus, dehogy legalább megúszta az érettségit! :D (Jelzem meg a facebookon sem ismerősöm) :D 17 évesen terhes lett, 2 éves a gyerek, nyilván nem dolgozik és rettenetesen szerelmes a gyerek apjába, aki nem foglalkozik vele. A nagymama büszke és segítőkész, így van ki vigyázzon a kicsire, amíg anya discozik a hétvégeken. :D

     Kedvelés

     1. nem hiszem, mert még csak féléves a gyereke :) de ebből is látszik, nem egyedi esetet írtam le. a másik fele a kommentednek ráillik arra, amit én írtam

      Kedvelés

 2. Ez tényleg durva mikor a szülés utáni képeket felnyomják.. node mikor valaki ultrahangos képet tesz fel vagy ilyesmi, ezer képet a babájáról/gyerekéről.. na nézzék el azok akiknek nincsen gyermekük, hogy akiknek van azok büszkék rájuk..közhelyes de ettől tényleg nincs nagyobb boldogság és büszkeség a világon.. és én legalább nem fotózom az ultranagy tőgyeimet meztelenül vagy nem villantok puncit és nem csücsörítek… :D (akinek meg nem tetszik az meg ne nézze) (egyébként a cikk nagy igazságokat mond)

  Kedvelés

  1. (köszi.)
   én is a szülés utáni elgyötört ábrázatoktól és az alattuk díszelgő “de szépek vagytok” kommentektől vágok “o.O” fejet. jó, speciel ismerek olyat, aki teljesen jól nézett ki ilyen jellegű fotón, de valljuk be, h mázlista adottságok kellenek ehhez, amelyek kb a csajok 0,0001%-ának vannak meg.

   Kedvelés

 3. Ez olyan, mintha a családi fotóalbumot kapnám elő, és mutogatnám boldog-boldogtalannak. Ki a francot érdekelnek ezek a szűk családi körön kívül???

  Kedvelés

 4. Hát, ez is egy olyan dolog, mint amikor valaki lefotózza folyton, mit evett (állítólag napi kaki blogok is vannak szép számmal amúgy). Too much information.

  MEGOSZTOTTA A MÉHLEPÉNYÉT – ez annyira szürreálisan hangzik. Én ezt a címet adtam volna az egésznek. :DDD

  Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s