Egy ultrahangfelvétellel kezdődött minden. Fruzsi mámorosan szorította szívéhez a leletet, másik kezével pedig a telefonját kereste. „Nézzétek, itt a kisbabám!” – biggyesztette a Facebookra fotózott, fekete-fehér homálytengerhez, aztán várta, hogy érkezzenek a gratuláló lájkok és kommentek.

„Aki nem ír legalább egy jajdecukit, örökre elfelejthet” – gondolta sötéten, miután általános iskolai legjobb barátnője három óra elteltével sem méltóztatott reagálni a nagy hírre, pedig valakinek az állapotfrissítéséhez hozzászólt azóta a szemétje. Ha Fruzsin múlik, már az első pozitív tesztet is világgá kürtöli egy jó kis instagramos effekttel, ám női ösztönei óvatosságra intették, hogy még ne tegye. Most már azonban minden kétséget kizáróan bizonyítható a trónörökös érkezése, a közlésvágy pedig simán eltapossa az ősrégi intelmet, miszerint a dicsekvéssel illik megvárni a második trimesztert.

Nem megtalálni nehezebb.

Százvalahány lájkot és majdnem ugyanannyi kommentet követően Fruzsi eldöntötte: a pocakos képekkel sem kell feltétlenül addig várnia, amíg pocakja lesz. Az előszobatükör előtt állva gyorsan lőtt magáról egy egész alakosat, de mivel nem volt elégedett az eredménnyel, inkább jól megebédelt, majd „mellet be, hasat ki” pózban ismét vakuzni kezdett. „Hát te meg mit csinálsz, szívem?” – kérdezte döbbenten a leendő apuka, aki párjának részéről eddig inkább hasbehúzáshoz és a nem létező úszógumik miatti panaszkodáshoz volt szokva. „Mucikát fotózom, nem látod?” – válaszolt felvont szemöldökkel a kismama, mintha ez volna a világ legtermészetesebb dolga. Anyai szíve egyenesen követelte, hogy övé legyen a leglájkoltabb magzat.

Miután ez az üzenőfalra töltött kép szintén osztatlan sikert aratott a közösségi portálon, Fruzsi rájött, hogy mindenki mindig is Mucika fotóira szomjazott, így ideje létrehozni egy albumot. Esetleg kettőt. Jött tehát a Barátok köztöt kenterbe verő epizódszámú „Mucika a pocakomban” sorozat néhány naponta újabb részekkel, a baba első megmozdulásakor pedig elkészült a szerelmes dallal aláfestett, további ultrahangfelvételekből és hasfotókból összerakott YouTube-siker, amit Fruzsi reményei szerint mindenki hozzá hasonlóan könnyezve nézegetett.

„Ne a kezemet szorongasd már, te állat! Írd ki státuszfrissítésnek, hogy bő egy ujjnyira nyitott a méhszájam!” – üvöltötte néhány poszttal később urának a kórházban. A nővérkék már nem is csodálkoztak, elvégre jó néhány ilyet végigasszisztáltak. „Fotózd le a kengyelben a lábam, innen, ahogy én látom! Ez elég ízléses, nem?” – nyöszörögte két fájás között Fruzsi, majd felháborodva mesélte a szülőszoba népének, hogy egyik ismerőse megosztotta a saját méhlepényét. „Kész őrület, ugye?” – pihegte elgyötört arccal, de arra még volt ereje, hogy képzeletébe beússzon a mindjárt megszülető, vadiúj profilképe, melyen Mucikával a karján mosolyog a lencsébe.


Még több cikk: