Tolvai Reni apja gondolattolvaj

Van abban valami bájos abszurdum, amikor az ember a saját mondataival találkozik az országos bulvársajtóban – csak éppen egy félcelebnek tulajdonítva. Tolvai Gyula kisebb lavinát indított el, amikor a lányáról szóló cikkem két bekezdését forrásmegjelölés nélkül tolta a Facebookra.

Megtiszteltetés, hogy az úriember továbbközlésre érdemesnek tartotta a szöveget, de a hivatkozás valami rejtélyes okból kifolyólag legalább annyira lemaradt, mint Schmitt Pál doktori értekezésében a lábjegyzet. Egy pillanatra sem hiszem, hogy a ctrl+c nyomkodása közben a „na, most jól kibabrálok ezzel a tempty-vel” gondolat járt a fejében. Talán azzal sincs tisztában, hogy ilyenkor illene feltüntetni, honnan származik a közel százötven szavas idézet. Csak hát most a nép azt hiszi, ő mondott valami nagyon frappánsat saját csemetéje védelmében, holott én tettem.

„Majd én megmondom a tutit, kicsim!” | Fotó: Story Online ft. tempty

Nekem ez a blog afféle szívvel-lélekkel berendezett, nyugodt kis szoba. Egy csöppnyi zug, ahová nem ér el gazdasági és politikai érdekek mocska. Nem várok tőle pénzt, csupán megkönnyebbülést, mivel alkalomadtán pisilési ingerként tör rám az írhatnék. Nem agyalok hosszasan a témákon: ami magával ragad, arról írok. Nincsenek elvárások, korlátok, szabályok, egyszerűen csak kijönnek belőlem a dolgok. Éppen ezért annyira az enyémek, mint talán semmi más a világon. Most mégis Tolvai Gyula nevével szerepel például a Story Online-on, hogy mi jutott eszembe Renáta ruhájáról.

Lassan a hazai hírességek is megtanulták: ésszel kell kezelni a közösségi médiát, mert hírértékkel bír minden egyes lájk. Ugyanez a közeli hozzátartozóikra szintén érvényes, elvégre nem szerencsés online kiteregetni a családi szennyest. Az újságírók, a hírszerkesztők és a nagyipari tartalomgyárosok mindenkit árgus szemekkel figyelnek, akár egy kósza kiírásból vagy hozzászólásból is „kis színes” anyag születhet. Sokkal egyszerűbb bemásolni egy ismerősöknek szánt kommentet a cikkbe, mintsem megkeresni az illetőt, s várakozni, hogy egyáltalán válaszol-e.

A kedves papának tehát ezúton üzenem, hogy ha porontya legközelebb csöcsöt vagy egyéb testtájat tesz közszemlére, inkább álljon elő saját farbával a védelmére. Hiszen egy huszonéves blogger kifejezései egy ötvenes pasas nyilatkozataként furcsán festenek.

Videó: TV2 / Aktív, 2012.06.21., 2:00-tól


Még több cikk:

10 Comments

  1. Az igazság az szerintem, hogy a tv2 az, aki ezt az egészet így tálalta és nem Reny apukája tehet róla…neki csak tetszett az amit írtál és bemásolta oda a link alá!…. :(

    Kedvelés

  2. Szerintem ő sem gondolta, hogy ez valaha a médiába kerül úgy, mintha az ő gondolatai lennének! Bár biztosan egyetértett veled, ha bemásolta oda! Személy szerint nagyon sajnálom, hogy ez így került be a médiába! Csak gratulálni tudok a cikkhez, ami természetesen a szerzőt illet!

    Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s