„Nem szégyelli azt a csálé csecsét? Nyolcadikban ilyet csak az Afrika c. könyvben láttam a busman nőknél!” – e hozzászólásokkal illette a közönség a tavalyelőtti Megasztár győztesét, miután a Viva Comet díjátadón csupán strasszok fedték a cicijét.

A sokat mutató öltözetről számtalan fotó készült: egy részük méltónak mutatja az énekesnőt a vörös szőnyeghez, ám akad közöttük jó néhány előnytelenebb. Vitathatatlan, hogy az estélyi formabontó a maga nemében, bár Medveczky Ilona a hetedik iksz felé közeledve bevállalt egy hasonló, de alul is átlátszó szettet a tévében. Akik a vakuk kereszttüzébe lépnek, rögtön profi és önjelölt divatszakértők prédájává lesznek, nincs ebben semmi különleges. Mindannyian megkönnyebbülten dőlünk hátra, ha meglátjuk, hogy még a hollywoodi hírességek között is akad egy kis lábszőr vagy hasi zsírpárna.

Nem mindegy… | Fotók: pumpkin-paradise.com, velvet.hu

A Tolvai Renivel kapcsolatos ítéletalkotásnak mégis van egy ijesztő aspektusa. A kommentekből ítélve úgy tűnik, az embereknek fogalmuk sincs róla, hogyan kell egy huszonegy esztendős lány mellének állnia. Tele van a világ tökéletesre műtött, tizedmilliméterre egyforma szilikoncicikkel és mértani középpontban égnek meredő bimbókkal, de néha még ez sem elég. Rengeteg celebnél, illetve hírnévre törekvő hölgynél olvashatjuk: már a hétszázötven köbcentis implantátum is kevés. A punciról pedig azt hiszi a nép, hogy gyermekien szőrtelen, sovány kamaszt idéző, kiálló szeméremcsonttal illik rendelkezni.

Mindössze két évtized alatt a feje tetejére állt a testideál. A Baywatch hőskorában Pamela Anderson szike szabta keblei szenzációnak számítottak, most pedig a Blikk címlapján félmeztelenül pózoló mucsajröcsögei „hostessnek” is mesterséges idomai vannak. A minél vékonyabb deszkára applikált strandlabdák jelentik az etalont, és jaj annak, aki nem óhajt szivacsbetétes push-uppal pózolni a plázson, ha már a plasztika valamilyen okból elérhetetlen álom.

De miért is lenne elérhetetlen, amikor az újságban olvasott sztorikban kisnyugdíjas nagyik és minimálbéres szülők egymást túllicitálva spórolnak a kisunoka vadiúj didkóira? Amikor minden városban akad legalább egy-két rendelő, ahol újrarajzolnak, átalakítanak, hogy önbizalmad helyreálljon, s végre majdnem olyan lehess, mint a nagybetűs nők? Talán e sorokat is félve olvasod, mert ha valaki látja a monitort, kapásból gyanakodni kezd, hogy téged is „parizercsöccsel” vagy „hamburgersunával” vert meg a sors.

A legjobb, ha odaszúrsz valami csípős fikát a pórul járt Renáta egyik rosszul sikerült fotója alá, így mindenki biztos lehet benne: az elvárt nézőpontot képviseled.


Még több cikk: