Tolvai Renáta és a női test memoárja

„Nem szégyelli azt a csálé csecsét? Nyolcadikban ilyet csak az Afrika c. könyvben láttam a busman nőknél!” – e hozzászólásokkal illette a közönség a tavalyelőtti Megasztár győztesét, miután a Viva Comet díjátadón csupán strasszok fedték a cicijét.

A sokat mutató öltözetről számtalan fotó készült: egy részük méltónak mutatja az énekesnőt a vörös szőnyeghez, ám akad közöttük jó néhány előnytelenebb. Vitathatatlan, hogy az estélyi formabontó a maga nemében, bár Medveczky Ilona a hetedik iksz felé közeledve bevállalt egy hasonló, de alul is átlátszó szettet a tévében. Akik a vakuk kereszttüzébe lépnek, rögtön profi és önjelölt divatszakértők prédájává lesznek, nincs ebben semmi különleges. Mindannyian megkönnyebbülten dőlünk hátra, ha meglátjuk, hogy még a hollywoodi hírességek között is akad egy kis lábszőr vagy hasi zsírpárna.

Nem mindegy… | Fotók: pumpkin-paradise.com, velvet.hu

A Tolvai Renivel kapcsolatos ítéletalkotásnak mégis van egy ijesztő aspektusa. A kommentekből ítélve úgy tűnik, az embereknek fogalmuk sincs róla, hogyan kell egy huszonegy esztendős lány mellének állnia. Tele van a világ tökéletesre műtött, tizedmilliméterre egyforma szilikoncicikkel és mértani középpontban égnek meredő bimbókkal, de néha még ez sem elég. Rengeteg celebnél, illetve hírnévre törekvő hölgynél olvashatjuk: már a hétszázötven köbcentis implantátum is kevés. A punciról pedig azt hiszi a nép, hogy gyermekien szőrtelen, sovány kamaszt idéző, kiálló szeméremcsonttal illik rendelkezni.

Mindössze két évtized alatt a feje tetejére állt a testideál. A Baywatch hőskorában Pamela Anderson szike szabta keblei szenzációnak számítottak, most pedig a Blikk címlapján félmeztelenül pózoló mucsajröcsögei „hostessnek” is mesterséges idomai vannak. A minél vékonyabb deszkára applikált strandlabdák jelentik az etalont, és jaj annak, aki nem óhajt szivacsbetétes push-uppal pózolni a plázson, ha már a plasztika valamilyen okból elérhetetlen álom.

De miért is lenne elérhetetlen, amikor az újságban olvasott sztorikban kisnyugdíjas nagyik és minimálbéres szülők egymást túllicitálva spórolnak a kisunoka vadiúj didkóira? Amikor minden városban akad legalább egy-két rendelő, ahol újrarajzolnak, átalakítanak, hogy önbizalmad helyreálljon, s végre majdnem olyan lehess, mint a nagybetűs nők? Talán e sorokat is félve olvasod, mert ha valaki látja a monitort, kapásból gyanakodni kezd, hogy téged is „parizercsöccsel” vagy „hamburgersunával” vert meg a sors.

A legjobb, ha odaszúrsz valami csípős fikát a pórul járt Renáta egyik rosszul sikerült fotója alá, így mindenki biztos lehet benne: az elvárt nézőpontot képviseled.


Még több cikk:

29 Comments

 1. Ebben az esetben, ha bárki kritizálta is a mellek méretét legfeljebb azért tehette, mert e ruhához túl NAGYOK. Ha veszed a fáradtságot (nekem az volt, mert kb a jódolgom szintjét mutatja, hogy még erre is van energiám) és utánamész, hogy korábban, akik hasonló ruhát vettek fel és képes dokumentum maradt utánuk milyen benyomást tettek a skála valahogy így fest: Marlene Dietrich – kerek, kicsiny keblek, darázsderék. Medveczky Ilona fiatalkorában – táncosnő idomok, nincs lógó mell (amikor később is felvette a tv-ben inkább ne jusson eszünkbe). Esetleg még Heidi Klum-on láttam hasonlót, csak több leomló tüllel vagy mivel volt egybedolgozva a felső és az alsó rész (elegánsabb is volt jelzem) valamelyik bemutatón. Na ő végképp lapos de az ilyen szabáshoz ahol ennyire tapad és látszik a „második bőr” nem lóghat rá a viselő csecse hogy aztán pókhálóként feszüljön el testétől a harisnyanecc.

  Alapvetően nincs bajom a Tolvai Reni alakjával, hogyan lenne bajom vele, ki ő nekem, hogy bajom legyen vele?:)
  Az ami indikálta, hogy írja ide pár sort mégis, az volt, hogy úgy éreztem szarva közt fogtad meg a téma tőgyét (nem tudok szabadulni az ilyen hasonlatoktól már:).

  Szerintem senki nem hiányolt Reniből még 3 köbcentit, hiszen pont az lett volna a lényege, hogy kevesebbet adjon ki magából. Bizonyos fazon nem jó mindenkire, én sem és szerintem te sem vehetsz fel akármit, ha szeretnél megfelelni az úgynevezett általános jó ízlésnek, ami szerint ez a gönc amellett, hogy felül közönségesre sikerült, derékban-csípőben rossz helyen „vágta” Renit és cseppet sem karcsúsodott tőle, de cserébe ha akarom, ha nem azt figyelem, hogy mennyire asszonyos alkat is ő.
  De aki asszonyos az ne vegyen fel sellős ruhát.
  Na bulvártéma túltárgyalva egy hónapra.

  Kedvelés

  1. szerintem maga a cucc nem átlátszó alsó réteg nélkül mindenkin ízléstelen, de tisztában vagyok vele, h ez egyéni preferencia kérdése. egy “sima” dekoltázs ezerszer szexibb tud lenni, és még csak hasig sem kell érnie. mármint a kivágásnak, nem a mellnek, persze az az igazi, ha utóbbi sem ér addig.

   “szarva közt a tőgyét” – áh, ezen felröhögtem @=) a formán van amúgy a hangsúly, nem a méreten, de értelek ám.

   mindenesetre ha ez az alak “asszonyos”, akkor én gyerekből rögtön asszony lettem, jó tudni…

   Kedvelés

 2. Erről én is akartam írni, de mivel megelőztél, így felesleges :) egyébként jobb is, sokkal jobban kifejtetted a véleményem, mint ahogy én szerettem volna. mindennel egyetértek, amit itt leírtál, csupán azt fűzném még hozzá, hogy pl aputól kérdeztem a véleményét, hogy neki hogy tetszett Reni, azt mondta, tényleg nagyon szexi volt, de nem hitte volna, h idáig süllyed ez a leány. szóval azért pár ember csalódott is benne, hogy ilyen magamutogatásra adta a beleegyezését.

  Kedvelés

  1. dehogy felesleges, van itt még összefüggés, amire esetleg érdemes volna kitérni: pl a pasik véleménye. mondjuk az az érdekes, h a cikkindító kommentek pont férfiaktól származnak. a nők lapja és a cosmopolitan mostani száma épp az önelfogadással foglalkozik, előbbi szerint minden nő szép, utóbbi szerint pedig monica bellucci, kim kardashian, sofia vergara és jennifer lopez plus size…

   Kedvelés

 3. Meg kell mondjam, nekem a Rubint Réka-szerű labdák a csontos mellkason sokkal taszítóbbak. Nagyon ritka az, amikor egy egy mellnagyobbítás jól sül el, mert valahogy nem tudják természetesen megcsinálni a sebészek. Viszont Tolvai Renáta is alaposan mellényúlt a szereléssel…Az ember lánya nem tökéletes, nem kell emiatt szégyenkezni senkinek, de törekedni kell arra, hogy azt hangsúlyozzuk, ami szép. Én legalábbis így vagyok vele.

  Kedvelés

  1. jaja, de ha egy 18-as testtömegindexű nyúl mellé, a közönség ejnyézik egyet és néhány óra múlva elfelejti. ebből pedig egy ország kedvenc témája lett, s már 2 napja tart…

   Kedvelés

 4. Well yes, nekem is mindig mondja M, hogy szerinte tök normálisan áll (bár akármilyen jó szándékkal nézzük, a hatalmas fogyástól tényleg lóg valamennyire, mert alapból nagy volt – 85DD – , a súlya megnyújtotta a bőrt és mikor lefogytam, kevesebb lett a “töltőtömeg” és így az egész úgy lentebb van a kelleténél, de még mindig nehéz és csak az erős triumph melltartók képesek rendesen megtartani). Egyszer lehet, hogy én is igénybe veszek valamiféle segítséget, mondjuk szülés után, amikor már tényleg busman csecs alakot ölt :) De szilikont nem szeretnék, mert egész életemben zavart hogy nagy, nem lehet vele rendesen sportolni, folyton arra kell gyúrnom, hogy eléggé le tudjam szorítani, hogy ne mozogjon ugrálás közben. Szóval ha egyszer úgy döntenék, hogy megműttetem, inkább kisebbeket szeretnék, amik úgy természetesen állnak és kész.
  A másik meg a fogsorom, ugyanis annyira pusztul (rossz a genetikám, porlad a zománca és a bele meg eltűnik), hogy pár éven kénytelen leszek megcsinálni, hogy minden fog ki és felcsavarozott teljes új fogsor. De fosok mint állat, mert 8-9 órás műtét és csak helyi az érzéstelenítés. Ráadásul kb 1 millát kóstál. De egyre kevesebb kaját tudok megrágni, uh muszáj lesz :S

  Kedvelés

  1. aztapicsa, mondjuk már említetted, h jól ellátott berendezéssel a természet, de a 85 dd az tényleg olyan, h még a csajok tekintete is önkéntelenül odatéved @=) hiába, aki kicsit kapott a természettől, nagyra vágyik és fordítva… viszont ha már mozgásban akadályoz / rosszul érzed magad tőle, az más tészta. alapvetően a plasztikában semmi kivetnivalót nem látok, csak nem kellene divatosnak lennie, mert így már azokban is komplexusok támadnak, akiké tényleg tökéletes. az enyém 80 b, fogyás óta rákaptam a push-upra, de az bikiniben elég szerencsétlen, mivel mellúszásnál lehúzza a felszívott víz súlya, ezért a strandon nem “csalok”.
   áá a fog témától kirázott a hideg… szemem sem rebben, ha vki beleket linkel mondjuk napiszarról, vagy ha baleseti fotón vértócsa látszik, de ha eszembe jutnak a “fogorvosos” hangok (furó, az a szörcsögő öblítőszar vagy mi stb.), bebújok az asztal alá. 1 tömött fogam van – meg 2 nyúl elöl, de az én számba drótot nem raknak, az hétszentség. de ha kell, akkor kell, hát nincs mese, annyiért remélem, olyan mosolyod lesz, h még kiszel tünde is le akarja másoltatni majd.

   Kedvelés

 5. Sajnos igazad van, ma már így mennek a dolgok. Ha csak egy apró okot is adsz a fikázásra, akkor megkapod a magadét. A tévéből az folyik, hogy legyél tökéletes,, mint a celebek, a magazinokból, meg, hogy légy önmagad, természetes blabla. A legnagyobb blamázs, hogy szerintem erről mi, Nők tehetünk. A pasik el lettek kapatva, túl nagyra tartják magukat, és nem tudják, hogy kell bánni egy nővel. A rendes srácok meg túl mulyák, és azt sem tudják, hogy közeledjenek hozzánk. Kicsit sajnálom őket. Strapás, és lehangoló lehet szingli pasinak lenni. Az ilyen frusztráltság szüli szerintem a kommentáradatot. Elhanyagoltuk őket, most meg aki nem üti meg a hálivúdi mércét, azt ócsárolják. A magyar nőkről meg amúgy azért mondják külföldön, hogy szépek, mert a sok sminktől, meg a kurvás ruháktól majd kiesik a pasik szeme. A butácska, viháncoló csajoknak meg két ital, és az autó villantása is elég, hogy “elmenjenek” velük ;) Kicsit össze kéne kapnunk magunkat, és megnevelni a fiúkat. Hajrá Csajok !!!

  Kedvelés

  1. Szerintem ez csak a jéghegy csúcsa, az is mindössze női oldalról… A fikázásra nem ok kell, mert az Mindig van, hanem lehetőség pl: Ha annak akarod mutatni magad, ami nem vagy. Reni díva akart lenni, nem lett, pont. (csak hogy cikk-közel maradjak.) A TV vs. Magazin “dilemma” egy rohadt jó PR összeállítás: az egyszerű ember lánya azt látja, hogy aki “tökéletes” az boldog, ő is boldog akar lenni, kitalálja, hogy neki ez a jó, ergo ő ILYEN legbelül és a magazinban kapja a megerősítést, hogy tedd magad olyanná, amilyen vagy. Az összes tehetségkutató csőd kategóriás gyors-kiesője igazolja a tézisem és lemerem fogadni, hogy azok az emberek azokról a furnérlemez színpadokról a legnagyobb fika-mesterek.

   tehát: Nem mi Nők tehetünk róla… Ez, ami most van egy folyamat része. A profitorientáció tehet róla, és kész. A férfiak pedig szintén “áldozatai” a rendszernek, hiszen nekik kell a szépségipar végtermékeit szeretni, holott nincsen beléjük kódolva, hogy a műanyag a finom. Arról nem is beszélve, hogy ők is ki vannak téve ennek… Nem vagy jó a lányoknál, ha nem jó a hajad, nem jó a bicepszed, nincs pénzed, és nem 20 centis a hancúr léc, aminek ráadásul non-stop beton módra kell állni, mert amúgy ezeken kívül mit is tudna adni a lánynak?

   A nők elvárják a férfiaktól, hogy dicsérve legyenek, hogy meg legyenek értve, hogy kedvesek legyenek velük és feltétlenül odaadóak. Sajnos hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ezek alap dolgok cserébe azért, hogy oda adjuk a testünk nekik. Nem is gondolunk bele, hogy a férfinak is kell a dicséret, a megértés, a biztatás és az odaadás, a szex pedig, nem arra való, hogy üzletet kössünk vele…

   A divatos férfi azért tűnik elkapatottnak, mert ő is erre az üzletre építi a kapcsolatait, TUDJA hogy jó üzletember, a félénkebb srácok pedig úgy érzik, hogy nem tudják felvenni a versenyt a többivel. Még sokkal jobban félnek az elutasítástól, mint a nők, akkor is ha nem lenne okuk rá.

   A kedvencem pedig az, hogy a nők többsége képtelen az udvarlásra, pedig épphogy a normális, épkézláb férfinak van a legnagyobb szüksége a jutalmazásra, amire az átlag nő képtelen. ok: lásd feljebb az üzlet résznél. Elvárjuk, de adni képtelenek vagyunk. Azt hisszük, hogy a narancsbőr mentes simaság kell egy hosszú kapcsolathoz.

   Én normálisan kinéző lány vagyok, de bizony van narancsbőröm, legalább 6 kiló súlyfeleslegem, amit képtelen vagyok leadni, állandóan dumálok álmomban, néha felhangon, foltosan barnulok, szénakazal a hajam bármit teszek, a sminktől kivörösödöm és allergiás vagyok rá, tépem a körmöm ha ideges vagyok, sebhely van az arcomon, csúnya a lábam és ráadásul még a szőrrel is állandóan meggyűlik a bajom plusz folytathatnám a végtelenségig, de a barátom aki kezdetben nagyon zárkózott volt, jóképű, tanult férfi, aki mindig a karjában altat el, rendszeresen hoz nekem rózsát és ha valami baj, vagy szomorúság éri őt, azzal zárja a mondandóját, hogy “de megoldom, nem olyan nagy baj, hiszen itt vagy nekem cica.”
   A nőnek nőnek kell lenni nem pedig kirakati bábúnak és büszke vagyok rá, hogy ő engem többre értékel mint a legszebb modellt a szakértők, pedig már együtt vagyunk egy jó ideje…

   Kedvelés

   1. Jah, meg a kedvenc aranyköpésem tőle: “Miből gondolod, hogy nem leszel ugyan ilyen szép negyven év múlva is? Van aki csak távolról szép, de te közelről vagy a legszebb.”

    Kedvelés

    1. Teljes mértékben egyetértek. Komolyan ezt a kommentet minden Jersey Shore, Aranypart, Megaszar, XFucktor, elé ,és minden női magazin 2. lapjára bemásoltatnám, ha lenne rá módom.
     De sajna nincs.
     Férfiként felszólalva néha minket néznek hülyének, ha egy nem trendin kinéző nőnek bókolunk, főleg ha nem 6 kiló feleslege van, hanem mondjuk 16. Meg vannak róla győződve, hogy márpedig ők csúnyák ‘Meratöbbi így megy úgy’… Az ilyenekkel nem lehet mit kezdeni. Az én barátnőm sem tökéletes, de szeretem a hibáival együtt. És azt hogy odabújik hozzám minden este, és érzem hogy szeret, nem cserélném el a világon semmire. Nem mondom, hogy nem nézek meg egy tényleg dögös bigét, de ugye minek ennék hamburgert, ha otthon vár a háromfogásos vacsora. Amúgy krisztike89 gondolom csak a nők egy bizonyos csoportjára célzott, nem minden nőre.
     Szerencsétlen öcsém is tök normális, csak annyiszor rázták már le, – sokszor igen bunkó módon – hogy pl buliban nem is mer közeledni a nőkhöz. A munkája révén többször volt, hogy a halállal kellett farkasszemet néznie, de komolyan attól kevésbé fél, mint hogy visszautasítják.
     Az olyan csajok mint te, sajnos sodródik a kihalás felé, a klónok meg csak szaporodnak.

     OFF:
     A bnőm épp tegnap olvasott egy cikket, a Trónok Harca c. sorozat férfi szereplőiről, hogy mennyire dögösek, én meg mondtam neki, hogy:
     Aha, annak a karaktere az ikertestvérével dug, az majd 30éves és szűz, az a kigyúrt fószer megerőszakolta a menyasszonyát, ja igen. Az meg házas.
     Kérdeztem is tőle, hogy szerinte melyiknek lenne esélye, egy olyan lánynál, mint Ő.
     Mivel házas nyúlra nem lőne, ezért a szüzikét választaná. De most komolyan. Manapásg hány nő NEM tartja taszítónak, ha egy húszonsok éves férfi szűz. Hát körberöhögik! Még a saját nem is. Sőt…

     Kedvelés

    2. nagyon jól látod a dolgokat, de bennünk, nőkben van egy alap kattanás, egyfajta “tökéletesnek látszani vágyás”. ez alatt olyan elképesztő dolgokat értek, mint pl a 28 napos menstruációs ciklus mítosza. rengetegen hazudják, h órára pontosan jelentkezik a vérzésük, mert azt hiszik, az a dicsekedni való minta – holott folyamatos hormonbehatás (azaz fogamzásgátló szedése vagy egyéb kezelés) nélkül az ilyesmi ritka, mint a fehér holló. szuper dolog, h vállalod magad, én is ezt a vonalat képviselem, de attól még sajnos irtó sokan vannak rajtunk kívül, akik nem. és ők sokkalta védtelenebbek a kívülről érkező, rájuk kényszerített normákkal szemben.

     Kedvelés

 6. Ez egyenesen kiváló írás!! Nagyon tetszett. Csak ez a magyar valóság elég szomorú :S Bár lehet máshol is leszólnak egy ismert embert ha nem úgy néz ki, ahogy a sok idióta majom elvárja, de a magyarok ebbe élen járnak :S Lehetséges előbb tükörbe kéne nézni és csak utána pofázni, persze név és arc nélkül baromi egyszerű.

  Kedvelés

  1. köszi szépen! a tévében és a monitor előtt szinte mindenkinek kényelmesebb, mint a tükörrel szemben, mert ha utóbbinál nem tetszik vmi, akkor bizony rengeteg erőfeszítésbe kerül tenni érte. egy-egy celebnek címzett fasz hozzászólással pedig akár a saját magad ellen irányuló haragot is levezetheted…

   Kedvelés

 7. Én azt vettem észre, hogy ma már egy 28-30 éves férfi nem tudja, milyen az átlagos női mell. Mert a nők nem csak plasztikáznak meg krémeznek, hanem mindenféle trükkös melltartóval pumpálják-bélelik-formázzák kebleiket, az átlagos férfi pedig életében max X dab hölgyet tett magáévá meztelenül, tehát a fennmaradó kebeladagot pucér, szétplasztikázott-agyonfotósoppolt celebek és kipárnázott, push-upolt cicijű átlaglányok képében kapja meg. Így aztán lát egy Tovai Renit, és azt mondja, lóg, felemás és szabálytalan: nos, a faszt, drágáim, ilyen egy B kosarasnál nagyobb, természetes, átlagos női mell.

  Egészen más kérdés, hogy a kevesebb néha több, és Reni nyilván jobban tette volna, ha nőiesen kerekded idomaiból (nem csak a ciciből!) többet sejtet és levesebbet mutat.

  Kedvelés

  1. igen, ez olyan, mintha mi minden fasztól azt várnánk, h olyan legyen, mint a pornószínészeké. az annál rövidebbekre / vékonyabbakra / görbébbekre pedig megragadnánk a fújolva fikázódás lehetőségét. sztem záros határidőn belül kipusztulna a férfinem a szuicid hajlam hirtelen emelkedése miatt.

   Kedvelés

    1. ezt akkor hinném el neked, ha tapasztalatból írnád, márpedig nem vallanád be, ha ez volna a helyzet… mondjuk én is röhögök, ha gyakorikérdéseken megkérdezi valaki, kicsi-e a 7 cm. talán a szilikonpöcsé a jövő?

     Kedvelés

 8. tapasztalatból írom, az enyém rövid, vékony, és görbe, miért ne vallanám be? nem találkoztam még nővel, aki erre bukna, épp a hétvégén hallottam egytől ezt a mondatot:”a nagyot meg lehet szokni, a kicsit soha” na, itt jön az általad említett szuicid hajlam erőteljes növekedése

  Kedvelés

  1. uhh, ez kegyetlen lehet így átélve, számomra már a legkevésbé sem vicces kategória. létezik erre egy rakat mondás a “nem a méret a lényeg”-től kezdve a “nem baj, ha kicsi, csak játékos legyen”-ig, de egyfelől biztos unásig hallgattad őket, másrészt pedig semmitmondóak. mindenesetre a nőknek is van hasonló problémájuk, állítólag rengetegen kivannak a punciformájuk miatt. engem szerencsére ez a para nem érint, de a mell igen, ugyanakkor nem feküdnék kés alá, h bármit is kezdjenek vele. hiszem, h teljes életet lehet élni ilyen jellegű gondokkal, legföljebb sokáig – bizonyos esetekben nagyon sokáig – tart megtalálni a harmóniát.

   Kedvelés

   1. ez olyan mint “a pénz nem boldogít”. a csórók találták ki a maguk vigasztalására. egyébként nem, nem lehet így teljes életet élni, totál elegem van, alig várom, hogy vége legyen. a nők viszont saját maguknak csinálják a problémáikat, egy begőzölt férfit egyáltalán nem érdekel semmi más, csak hogy végre csinálhassa, ugyanis a tiétek bármilyen formában alkalmas az örömszerzésre

    Kedvelés

    1. a narancsbőr pl tipikus ilyen mondvacsinált női probléma, ti észre sem veszitek állítólag, mi meg szörnyülködve csipkedjük és rezegtetjük a seggünket, h megállapítsuk, hanyadfokú cellulitiszben szenvedünk… egyébként egy vérbeli cosmogirl annyit reagálna erre, h “száj és kéz, aranyapám”. de én ehhez túlzottan átérzem az emberi oldalát, mert szintén kisebbrendűségi érzéssel szocializálódtam, mostanság sikerült helyretenni magamban a dolgokat. akárhogy is: kívánom neked, h találd meg azt a nőt és kapcsolatot, ami elűzi a fejedből ezt a végzetvárást.

     Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s