Radics Gigi a szüzességével nyert?

A kábé ötezredik Megasztár fináléja előtt néhány nappal a TV2-nél úgy döntöttek, gyökeresen megváltoztatják a 15 éves énekesnő köré épített imázst: első szerelmét megélő tiniből hirtelen magányos szűzzé faragták, aki az esküvőig juszt sem szexel.

„Radics Gigi őrzi ártatlanságát. Még sosem csókolózott!” – kürtöli világgá a Story magazin legfrissebb számának címlapja, belül pedig megcsodálhatjuk az oltár előtt ájtatosan térdelő kishölgyet, és mosolyoghatunk a minden mondatban külön hangsúlyozott zavarán. A korábbi pletykaszálat, miszerint versenyzőtársával, a félig amerikai illetőségű Burgess Benjivel kavarna, elintézték azzal, hogy ilyen körülmények között csupán barátok lehetnek.

Itt még csak a mikrofon járt. | Fotó: TV2

A bulvár segítségével mindig ügyesen lehet terelni a közvéleményt, akár ennél komolyabb témában is. Hol politikai, hol gazdasági érdekek szószólói a színes lapok. Választások előtt szigorúan szimpatikusnak szánt portrékat közölnek a pártok kirakatembereiről, tévéműsorok esetén meg úgy kanyarítják az anyagokat, ahogy az adott csatorna PR-csapata óhajtja. A tranzakció végén még az olvasó is jól jár, hiszen közhelyekbe bugyolálva ugyan, de kap egy újabb beszédtémát. Ezúttal Gigi szűzhártyáját, ami így közkinccsé vált.

Tényleg? Miért nem az éneklés?

Nem kérdés, hogy reality produkciók esetében – legyenek azok tehetségkutatók vagy valóságshow-k – a bent maradt versenyzők anyagi és eszmei értéke a döntő felé tartva egyre nő, ezért annál lényegesebb, mi jelenik meg róluk a médiában.

Az ellenfél, a harminchoz közelítő Szakos Andrea a nála nyolc évvel fiatalabb, iskolázatlan, munkanélküli barátjával töltött wellness-éjszakát kapta utolsó útravalóul a menedzsmenttől. Mellé pedig egy otthoni békítő akciót, mivel az anyósjelölt annyira nem komálja a suhancot, hogy az idegbajtól elájult, s pofázmánya kilapult.

Nem tudjuk, hová költözzünk, ha nem én nyerek” – nyilatkoztatták a mobiltelefon-eladásról híressé vált hölgyeménnyel, míg Gigit tudatosan távol tartották az anyagi vonaltól. A címkék asztalán utóbbinak szegénység helyett sanyarú gyerekkor és rút kiskacsából szépséges hattyú téma jutott. Bár a győztes hangja valóban kivételes, tagadhatatlan, hogy nem csupán tehetségek, sokkal inkább mediatizált karakterek összecsapása ez.

Inkább nyomsz egy SMS-t a rendezett családi életű, ártatlan kis szüzikére, mint a zsenge srácokat megrontó, anyaszomorító bulára, ugye?


Még több cikk:

4 Comments

  1. Én örülök hogy Gigi nyert, bár igazából nem követtem a válogatók utáni részeket. A Szakos Andrea viszont ott elásta magát, hogy állandóan azt hangsúlyozta hogy ő milyen szerény körülmények között él: egy 250 m2-es házban :) Meg hogy anyám mondta: “Na kiváncsi vagyok, hogy ha én eladnám a telefonomat, akkor abból kitelne-e egy buszjegy az állomásig, nem hogy fel Pestre a vonatjegy” :))

    Kedvelés

    1. mai szakos andis hír: a csődbe ment, eladósodott szüleitől fog tanácsot kérni a leendő vállalkozásához, amelyet az éneklésből összeszedett pénzzel indít majd be. csak tudnám, hány hozzá hasonlót lesz képes eltartani egy ekkora ország szórakoztatóipara… mert lassan már ideig-óráig sem futja.

      Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s