Egy dataszexuális fiú reggele

Az ébresztő hangja kíméletlenül szakítja darabokra Hugó álmát, aki még azt sem tudja, fiú-e vagy lány, de tekintetével máris keresi a faliórát. „A fenébe, ma csak hat huszonhetet aludtam. Öt perccel kevesebbet, mint tegnap!” – állapítja meg, miközben véletlenül leveri az éjjeliszekrényről a szemüveget.

Négykézláb kitapogatja, így az ordító okostelefon kijelzőjét is látja. Egyetlen mozdulattal véget vet az elvileg nyugodt eszmélést ígérő, madárcsicsergés-remixet tartalmazó relaxációs zajnak. Ha már a kezében van a ketyere, gyorsan bepötyögi pihenésének adatait az erre szolgáló alkalmazás segítségével. „Ennél többre lenne szükséged…” – ugrik föl a figyelmeztető üzenet, amelyre Hugó ügyet sem vet. Inkább kicaplat a konyhába, ahol bioélelmiszerekkel telepakolt hűtő várja.

A rohadék megdöntötte a rekordom!

Két deci zsírszegény tej, némi ízesítetlen zabpehely tíz gramm eperrel – pont ideális étek. Egyik kezében a kanál, másikban még mindig a mobil, elvégre rögzíteni illik, hogyan alakul a napi táplálékmennyiség. Hugó egy fogyókúrázó lány blogjából csórja a hasonlóan bonyolult recepteket, mert észrevette: pocaktájt fölkúszott némi felesleg. Nincs mese, kordában kell tartani ezt a fránya testet, és segítenek a huszonegyedik századi technológiák, ha másképp nem megy.

„Több fehérjét, haver!” – érkezik az első komment a reggelit illetően, mire Hugó büszkesége számszerűleg századára csökken. Sőt, az utolsó falatot keserűnek érzi tőle. A szomszéd csajtól viszont kapott egy lájkot. Talán rá is köszönhetne, ha legközelebb összefutnak a lépcsőházban. Eddig ugyanis nem nagyon mert.

Vajon lenne-e közös témájuk? Hiszen a Facebookkal összekötött fitneszportál révén tudják egymásról, mennyit alszanak, mit esznek és hetente hányszor mozognak. „Nyomjad velem, bébi! Addolnálak társként a következő aktivitásomhoz…” – ötli ki a briliáns szöveget fejben Hugó, aki élőben sokkal visszahúzódóbb.

Pedig ugyanazon az útvonalon szoktak kocogni a közzétett térképek szerint, ugyanolyan márkájú fehérjeport isznak az étrendtáblázat alapján, ráadásul folyadékbevitel céljából is ugyanazt az ásványvízmárkát preferálják. Bár Hugó a saját vizeletürítésének gyakoriságát szintén nyomon követi, nem meri publikálni. Egy belső hang azt súgja, túlmenne vele egy határon, aminek innenső oldalán bőven megférnek a többi fizikai szükségletkielégítéssel kapcsolatos számok. „Miért nincs szex opció a RunKeeperben?” – fogalmazódik meg hirtelen Hugó fejében, de szomorúan állapítja meg, hogy nem is lenne rá szüksége.

Mióta dataszexuális, mindentudó telefonja az állandó partnere, pedig olyan szívesen posztolná, hol, mikor és kivel…


Még több cikk:

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s