Tizenöt perc hírnév mindenre gyógyír

Kikapcsolták otthon a gázt, elzártak a vizet, és a végrehajtók is bejelentették, hogy mindjárt jönnek. Gyöngyike ekkor gondolt egy merészet. Bájos hangja miatt ő volt a szülőknek szánt előadások sztárja az oviban, mostanság pedig szívesen énekelgetett, miközben a lavór fölött sikálta hónalját. Már nem csak messziről akarta csodálni a tehetségkutatók világát.

Kis falujából tekintélyes összegért lehetett eljutni a messzi Budapestiába, viszont Gyöngyike elszántságában nem volt hiba. Fogta magát, eladta a mobiltelefonját, meg kettő kivételével az összes bugyogóját. Morfondírozott rajta, hogy utóbbiból talán egy is elég, de nehogy már tegnapi alsóneműben járuljon a nagytiszteletű zsűri elé! Miután sikerült előteremteni a pénzt a vonatjegyre, szinte önkívületi állapotban kapaszkodott föl a szerelvényre. Úgy vélte, hogy ha a színpadon állva elvarázsolja a híres ítészeket, rögtön visszajön a gáz, a víz, s a bank megkegyelmez.

„Csak még egy Adele-t hadd nyomjak le, légysziii!”

A szent cél érdekében Gyöngyike még azt is szemrebbenés nélkül tűrte, hogy remegő kezek a 46451-es számot tűzzék a keblére. Körbenézett a hatalmas épületben, ám tekintete nem hatolt át a jelentkezőhegyen. Jobbra egy tetovált váll, balra egy bőrnadrágból kikandikáló fenék, az egyik fiú lánynak tűnik, a másik szolmizálva dülöngél. „Vagyok-e olyan érdekes, mint ők? Mit hittem én, a szürke veréb?” – ostorozta magát csöndesen, mígnem néhány óra múlva egy statiszta betuszkolta a stúdióba.

„Gyöngyike vagyok Mákoscsörögéről, huszonhét éves, munkanélküli” – mondta, mert tudta, hogy ezt szokták a tévében kiírni. Az asztal mögött laposan pislogó celebek egyike kezdésre intette, de a helyiségben váratlanul megszólalt valami diszkózene. Hirtelen mindenki csúnyán nézett szegény Gyöngyikére, mert azt hitték, az ő mobilja kellemetlenkedett. Pedig az egyik zsűritagot keresték hiperfontos ügyben, bár az itteni gázsija nagyobb, ezért végül nem vette fel. „Nekem nincs is, csókolom, mert eladtam, hogy idejöhessek!” – motyogta szégyenkezve a verebecske, mire egy stábtagnak fölcsillant a szeme.

Tudott énekelni Gyöngyike, nem kérdés, de egy showműsor sokadik szériájában ez már édeskevés. Dráma kell a népnek, eget rengető sztori, melynek hallatán könnyezve lehet az emelt díjas SMS-eket nyomni. Így hát amellett, hogy Gyöngyike fizimiskáját trendire szabták, minden fellépése előtt megemlítették a telefonos témát. A hatást néha roppant egyszerű, „szegények vagyunk” üzenetű kisfilmmel fokozták, hátha akad olyan néző, akinek még nem járta át eme roppant fontos információ az agyát.

Gyöngyike meséje most is tart. Szentül hiszi, hogy ha hetente bemagol egy-két dalt és néhány tucat mozdulatot, egy idő után bocsánatért esedezve kullog el útjából a nyomor.


Még több cikk:

8 Comments

 1. Én már képtelen vagyok a negyedéves szupersztár-szériák szelekcióját nézni, kéne egy Mengele a zsűrikbe.

  Idevágó cikk:
  http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/krizbai-teca-alig-hivnak-fellepni-2084213

  Szegény teremtés, szentül hitte, hogy POPSZTÁR lesz, hívták is jobbra-balra, aztán beállt a csend. Most azt hiszi, azért van, mert nem lát, és depressziós. És ő csak egy a sok közül. Rengeteg ex-X-mega-csillag szomorkodik, mert nem kell már a kutyának sem…

  Kedvelés

  1. ne is mondd, a szombati csisz közben eszembe jutott a kérdés, h vajon ki nyerte az előző szériát, és miután néhány perc alatt nem sikerült rájönnöm, megkérdeztem anyát (ha nem vagyok gépnél, ő a gugli…) hát őszintén rácsodálkoztam a válaszra, mert szegény “parasztulbeszélő” lászló attilát úgy elfelejtettem, ahogy van. az rtl-es tehetségkutatók nálam háttérzajnak elmennek, a megasztár annak is pocsék. nem szoktam sajnálni azokat, akik a sztárságtól remélnek jobb életet, de teca tényleg odabasz @=/

   Kedvelés

   1. Nekem Utasi Árpika, Tabáni és a parasztulbeszélő megvan, de arra nem emlékszem, ki nyerte a második Fix Traktort. A csajra emlékszem, Muri Enikő, és tudom, h egy srác nyert, de a neve, se a hangja, se az arca nincs előttem. Vastag Csabára emlékszem.

    Ja, Teca. Önkínzás, de megnéztem a “hivatalos honlapját”: http://krizbaiteca.gportal.hu/ és a “hivatalos Facebookját”: http://www.facebook.com/home.php#!/krizbaiteca, és basszus… szívem hasad meg. :((((

    Az a baj, h rengeteg ilyen kis ártalmatlan “Gyöngyike” van. :(

    Kedvelés

    1. segítek: https://tempty.hu/2009/09/27/kis-hullakat-gyart-a-media/
     istenem, teca legújabb posztja @=S egyébként a gyöngyikék közvetlen környezete is kurvára hibás. mégis h van szívük elhitetni a szerettükkel az ilyesmit? nincs mellettük senki, aki szólna, h hé, lányom / fiam, a sztárság meg a világ nem így működik? nem szorult senkibe egy kis őszinteség és realitásérzék iksz km-es körzetben, vagy mi van? ez nekem totál felfoghatatlan…

     Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s