Ízlésficam díszcsomagolásban

„Valami olcsót szeretnék…” – suttogta pironkodva a madárcsontú eladólánynak, mire az fáradtan egy szív alakú párna felé bökött. A címke szerint foszforeszkáló, de világosban is ugyanolyan nyálas felirat kiégette Tibi retináját. A pokolba kívánta az egész valentinnapozást. Rettegett, hogy az esti randin megint egy mesefigurás alsógatya vár rá.

Ez lesz a harmadik közös Bálint-napjuk, eddig két micimackós boxert kapott. Pardon, az egyik malackás volt. Őszintén remélte, hogy idén nem róbertgidás jut, mert nem menekülhetne a buzizós poénok elől, ha meglátnák a haverok. „Akkor ez kell?” – vetette oda rágóján csámcsogva a boltos, akit baromira nem érdekelt a tény, hogy kuncsaftja elkalandozott. Tibi pislogott kettőt, kihúzta magát, majd szemüvegét megigazítva rápillantott az árcédulára.

Cuky csomy csokyval, macyval. | Fotó: beezmap.com

Ötezer? Ezért? „Négyezer-kilencszázkilencven, most áraztam le hatról!” – méltatlankodott az immáron kofaként rikácsoló csaj. Tibi nagyot sóhajtott, aztán a tárcája után nyúlt, mert rájött: nincs más választása. Tekintetével rég fölmérte a kínálatot. Szívecskés bögrék, plüssállatok, medálok, tollak, papírok, üdvözlőlapok, illatgyertyák, kenceficék, lufik, műszálas fehérneműk, az elmúlt harminc év leghallgathatatlanabb dalait tartalmazó, ám borítójukon romantikát ígérő, hármasával összecsomagolt cédék… Az ember mire nem képes, ha azt mondják neki, ünnepelni illik!

Tibi gyorsan odalökte a pultra a pénzt, hogy minél hamarabb szabaduljon a csöppnyi üzlet fojtogatóan giccses látványától. Meg a szagától, mert az a szédült tyúk valami füstölőt gyújtott, talán fokozni akarta vele a tömény hangulatot. „Vajon örülni fog neki?” – kérdezte saját magától Tibi, s nagyon jól tudta, friss zsákmányával a hóna alatt milyen hülyén néz ki. A szembejövő lányok, asszonyok és nénikék mind rámosolyogtak, gondolván, hogy aranyos. Az a flegma spiné ennyiért igazán adhatott volna egy szatyrot!

Miközben a hősszerelmes egykedvűen baktatott, próbálta elhessegetni a gondolatot, hogy mi van, ha barátnője más ajándékra vágyik. Vehetett volna inkább egy bonbont, bár az állandó fogyókúra miatt a tavalyelőtti is ott rohadt meg a polcon. Sőt, amikor Tibi megpróbált kivenni egy szem édességet a dobozból, az éhezéstől megviselt lelkű hölgyeménytől irtózatos fejmosást kapott. „Hát semmi együttérzés nincs benned?” – ordította sírva a nagybetűs Nő, aki abban a pillanatban házisárkánnyá lépett elő.

Vehetett volna inkább egy óriási plüssmackót, bár a tavalyi példány egyik szeme az átadás pillanatában elgurult, s azóta sem sikerült a nyomára bukkanni. Hiába, az aluljáróban akciósan vásárolt termék néha ilyen bóvli. Nem is tette zsebre, amit akkor kapott, amikor párja egy belvárosi mászkálás során véletlenül szembesült vele, pórul járt Valentin-medvéje honnan származik.

Bezzeg Tibi kordában tartotta grimaszra kész arcizmait, milyest megpillantotta a cukimuki gatyákat, amelyek puszta jelenlétükkel egész estés lankadtságot hoztak. „Naaa, próbáld fel, légyszi’!” – noszogatta őt húsz perccel később a kedves, aki ezúttal egy pókemberes darabbal lepte meg. Tibi ekkor már csak azt bánta, hogy egyáltalán elköltött ötezret.


Még több cikk:

11 Comments

 1. well,mi a hasznos ajandekok hivei vagyunk.en meg plane.multkor epp aradozott mennyire szeretne egy diszdobozos kozmetikumot majd,igy vettem neki egy str8 after shave-et diszdobozban.nem volt otezer es szeretettel vettem es hasznat veszi.o pedig a leendo zumba polom arat allja majd valentin alkalmabol :) sztem ez igy eleg korrektre sikerult :) vagyis fog,mert inkabb hetvegen valentinozunk, h elkeruljuk a tomeget :)

  Kedvelés

 2. A férfiak szeretik ilyenkor bedobni a haverok előtt a “Mi vagy te b+. Bálint?” csattanójú poént, persze a barátnő felé mindenki bepapucsállatkásodik. Akár szép is lehetne ez az ünnep, de sajnos ez a virágboltosok meg az ajándékboltosok ünnepe.

  http://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A1lint-nap

  Kíváncsi vagyok a Valentin nap és a Halloween után mi lesz a következő, ami betör Magyarországra nyugatról/angolszásziából. Hálaadás? Július 4? MLK Day? Amerikai munka ünnepe? (ott nem május 1, hanem szeptember 1. hétfője, ha jól rémlik) Memorial Day?

  Nem tudom miért kell minden sz@rt átvenni nyugatról.

  Kedvelés

  1. melyik ünnep nem az ajándékboltosoké manapság? már rég ott tartunk, h a karácsony is. aki olyan lelki alkat, h hajlamos teljesítménykényszerként megélni az ajándékozást, annak totál mindegy, mi az apropó. aki pedig egészségesen áll hozzá, vesz vmi apróságot és romantikázik ma egy kicsit. úgyhogy ez nem a nyugat sara, hanem az emberi természeté…

   jó, rá lehet fogni, h a fogyasztói társadalom nyugati minta. de ne felejtsük el, h az amcsik elvileg a szeretetet ünneplik a valentin-nappal. a gyerekek kézzel készített üdvözlőlapokat küldenek egymásnak meg minden, és ez tök aranyos. ide egyelőre egy “butított verzió” jutott el, viszont az intelligens emberek agyáig bekúszik a lényeg, ami alapvetően kétféle reakciót válthat ki:
   1. magáénak érzi, ezért egy kis figyelmességgel megünnepli,
   2. elutasítja, mert látja, milyen hatást gyakorol az embertársaira.
   DE: a habos-babos ünneplés és a látványos okádás is idiotizmusra vall.

   Kedvelés

 3. Én nem álltam sorba egy giccses bolt előtt sem, volt még egy ajándék, amire a párom nagyon vágyott, és nem fért már be a karácsonyi költségvetésbe, így most valósul meg, nincs rajta szívecske, és nem is piros, de ő annál jobban fog neki örülni :)

  Kedvelés

   1. az olyan ajándékozással semmi gond, ami mindkét fél számára örömet okoz, sőt @=) de ha egy pár nem tudja megbeszélni, minek örülne a másik, akkor baj van, mert valószínűleg más dolgokat sem mondanak ki. és egyszerűbb megvenni vmi alibi szarságot, mint bevállalni egy konfliktust…

    Kedvelés

 4. Én a kapcsolatunk elején letisztáztam, hogy utálom az egész Valentin napot, ahogy van. Természetesen kaptam is szivatásból egy tipikus, giccses csomagot, cuki békával, szívecskékkel, ami kell. Jót nevettünk, azóta sem ünnepeljük.

  Kedvelés

 5. Olaszországban, Terniben ez hivatalos ünnep, szabadnappal. De a város védőszentje Szent Bálint, szóval érthető. Én itt sosem tudtam mit kezdeni vele. Anyámmal ellentétben, sajnos. Fel is hívom gyorsan :D

  Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s