Miért nyernek a férfiak tehetségkutatót?

Muri Enikő támogatói azzal kampányoltak, hogy legyen végre női győztes az X-Faktorban. Nem lett. Bonyolult összeesküvés-elméletek gyártása helyett inkább a fehérnép lélektanában kell keresni a hibát. Nem pont a versenyzők részéről, hanem a szavazókéról. Miért voksolnának valakire, aki fiatalabb, szebb, csinosabb és sikeresebb náluk?

Tudvalevő, hogy elsősorban a hölgyek hajlamosak emelt díjas telefonhívásokba és üzenetekbe invesztálni, méghozzá érzelmi alapon. Jó, a nagy számok törvénye alapján bizonyára akad köztük néhány zenetanár, de az ilyen szélsőséges példákat leszámítva senkit sem érdekel, ki hogyan énekel tercet. A szimpátia számít, s ezért többnyire olyanok nyernek, akik alapvető párzási vagy anyai ösztönt hoznak elő a célközönségből. Vigaszágon esélyesek a komplexusos nők is, mert velük gyönyörűen lehet azonosulni.

Egyforma esély? | Fotó: Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

Nem vagyok rossz véleménnyel a saját nememről, és nem sírtam tele a párnám Kocsis Tibor diadala láttán. Egyszerűen csak vágom, hogy a csajos magazinok hajlamosak baromira előnytelen ruhadarabokat javasolni minden testalkatra, plusz kalóriadús zsír- vagy szénhidrátbombákat ajánlani minden diétázónak lájtos desszert gyanánt. A „dugj a pasid ánuszába vibrátort meglepetésszerűen” jellegű tanácsok pedig szóra sem érdemesek. Persze, nem minden bige olyan besavanyodott, hogy ki akarjon babrálni az összes többivel, ám a szombat esti főműsoridő csipszropogtató nézői között az ilyenek aránya erősen felülreprezentált.

(Két éve interjúvoltam Kocsis Tibort. Jó fej volt, itt olvashatod.)

Általánosítok? Igen. Te pont nem a sötét oldalhoz tartozol, ezért kikéred magadnak? Rendben. De attól még tény marad, hogy az X-Faktor tavalyi szériájában három szexisnek kikiáltott férfi állt a dobogón, míg a Csillag születik díját először a nyomi kisfiú szerepében tetszelgő Utasi Árpi tette magáévá, másodszor a színpadon síró aggszűz, alias Tabáni István, végül a hosszú hajú, langaléta cukigyerek, László Attila.

A TV2 bukott Megasztárjában ugyan három nőnek is termett babér, de a duci Tóth Vera és az egyáltalán nem duci, viszont a mostani szépségideál szerint annak titulált Tolvai Renáta nyugodtan besorolható az együttérzést keltő kategóriába, a határon túli Rúzsa Magdira pedig nagyon rámarketingelték a nemzeti érzést.

„Nem is a nézők döntenek!” – visítja vérben forgó szemmel millió rajongó, amikor kedvence búcsúzni kényszerül. Viszont könnyen belátható, hogy az elférfiasodással vádolt RTL-nek alig származott haszna az eddigi győztesekből, hiszen egyikük sem valami jó bulvár alapanyag. Nem lehet róluk sorban írni a szaftos cikkeket, nem lehet hosszú távon figyelemmel kísérni a karrierjüket, mert hírértékük hónapok, néha csupán hetek múlva a nullához konvergál. Félő, hogy Kocsis Tiborral is ez fog történni.


Még több cikk:

3 Comments

 1. Így van, egyszerű a válasz: a nők szavaznak, méghozzá főként a tinicsajok és a nyugdíjasok, tehát mindig a helyes, cuki, mamakedvence fiúkák fognak nyerni, s csak ezután jönnek a fura, csúnya, duci etc., tehát az együttérzést kiváltó karakterek, akik megadják az identifikáció esélyét a pór népnek. Most hot topic a nemzeti összetartozás is, tehát jönnek fel a sorban a határon túli magyarok, ez jól látszik a karaoke-versenyek eredményein. (Külön röhejes, hogy azért a szavazók másik része ettől függetlenül vígan leszerbezi, lerománozza és leszlovákozza ezeket az önhibájukon kívül anyaországtól elszakított fiatalokat – lol.)

  Kedvelés

  1. a határon túli versenyzők kapcsán épp tegnap olvastam ezt a cikket. akárki akármit mond, sztem körüllengi őket egyfajta idegenség- vagy “messzirőljöttség”-tudat, ami egyesekben szimpátiát, másokban ellenszenvet kelt, de szinte mindenkiből kivált vmilyen érzelmet, ezért befolyásolja a szavazást is.

   Kedvelés

 2. Hát ja, ezért mondom én azt mindig, h Trianon nem politikai, hanem emberi kérdés, csak egyesek pajzsként használják mindkét oldalon.

  A sok karaoke-verseny meg nem tehetség, hanem szimpátia kérdése.

  Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s