Az esküvő a televíziózás új dugása

Őrjítően izgalmas péntek este elé nézünk: egyszerre fogad majd egymásnak örök hűséget Fecó és Angéla az RTL Klubon, illetve az ÖsszeEsküvők győztes párosa a TV2-n. Igaz, valószínűleg mindkét menyegző kamu lesz, de ez csöppet sem zavar minket. A lényeg, hogy meghatottan törölgethetjük a könnyeinket otthon.

Miközben a házasság intézményéhez általában cinikusan állunk, és celebpárok ezrei hangoztatják a papír nélküli boldogság kultuszát, első számú nézettséggeneráló tényezővé lépett elő az esküvő. A gyengébbik országos kereskedelmi csatornán futó, anyósos reality fődíja egy pazar nász, a VIASAT3 ceremóniákat versenyeztető Négy esküvője már a második évadnál tart itthon, így hát nem csoda, hogy a Való Világ készítői is meglovagolják az áramlatot, és bazi nagy roma lagzit csapnak Fecóéknak.

Fő a komolyság. | Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence

Ahol ugyebár az Origo értesülései szerint valódi lesz az anyakönyvvezető, az anyakönyv viszont kevésbé. Eközben a TV2-n még az is megtörténhet, hogy a valóságshow-veteránnak számító Alekosz zsebeli be a nyereményt, s oltár elé vezeti krónikusan hazudozó félorosz álszerelmét. Ha ez bekövetkezik, immáron második tévében szerzett asszonykájának örülhet a jellegzetes testtartású nőcsábász, hiszen ne felejtsük el, hogy májusban, rögtön a VV negyedik szériájának megnyerése után kapott egy feleségkereső műsort. Miért vagyunk képesek arra, hogy korlátlan mennyiségben megkajáljuk az esküvőtémát?

„Engem aztán nem érdekel!” – háborodhat föl a kedves olvasó, hozzátéve, hogy ő bizony semmilyen jellegű bulvárszennyet nem kísér figyelemmel. Ilyenkor két eset lehetséges. Egy: hazudik, mert azt érzi elegánsnak. Kettő: hazudik, mert ha nem tenné, aligha kezdte volna böngészni e sorokat. Mindegy is, a lényeg, hogy a magyar realityzés hajnalán még a szex volt a fő téma. Big Brother Évi és Renátó aktusát élőben közvetítették 2002-ben, ma pedig legföljebb az internetes videótárba kerülnek föl a hasonló csemegék. Talán Szalai Annamária nép- és médianevelő munkásságának tudható be, hogy az esküvő lett a televíziózás új dugása?

Nem hiszem. Változott a világ, változtak az igények. A testi intimitásról a lelkire terelődött a hangsúly, elvégre aki pornót akar bámulni, bárhol és bármikor megteheti, ráadásul a technológiai fejlődésnek köszönhetően már a leggagyibb mobilnet is lehetővé teszi a szaggatásmentes élvezetet. Most jó egy kicsit bambulni a tévé előtt az egész napos igahúzás után, és úgy tenni, mintha elhinnénk, hogy két ember akkor, ott, úgy szereti egymást, miként a kamerák beállítják a kapcsolatukat.


Még több cikk:

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s