Liberális-e a „bazmegelő” Himnusz?

„Baszd meg az Orbánt, baszd meg a kormányt, baszd meg az MSZP-t és a Gyurcsányt, baszd meg az LMP-t meg a Jobbikot, baszd meg a sok fizetett naplopót” – szövegeli legújabb számában Dopeman, aki sorait a Himnuszból kölcsönvettekkel egészítette ki. A szélsőjobbosok kiakadtak, az ügyészség nyomoz.

„Kedves Pityinger László! Nemzeti Himnuszunkat ennyi bazmeggel körülvéve, reppelve elmondani nagyjából annyira ízléses, mintha amúgy tündéri kislányod fotójára, a saját házadban, a jelenlétedben recskáznának a padlószőnyegedre azok a nagyfaszú cigányok, akik nagyszüleidet nemrég agyonverték” – így hangzik Varga B. Tamás Kuruc.infón is publikált válaszüzenete. Ez a mocskos közélet, kérem szépen, nem holmi Azori-szigeteken rendezett pártparti!

Pózolj demonstráción, rendőrautóval! | Fotó: YouTube

A zene – melynek bébetűs címét durva szóismétlés volna újból leírnom – egyébként nem tartalmaz semmi olyat, ami nem igaz. Általános kritikát fogalmaz meg az átlagos állampolgár szemszögéből, elsősorban a pénzügyi helyzetre kiélezve. Mivel ezért többnyire a hatalmon lévőket szokás hibáztatni, első ránézésre úgy tűnik, Dopemannek és az ellenzéknek itt és most egy csapatban kellene játszani, akár a kezdeti szidalom ellenére is.

Igen ám, de a radikálisok fejében megcsontosodott csoportosítás nem teszi lehetővé az aktuálpolitikai üzenet maradéktalan földolgozását. Amint trágár kontextusban fölcsendült a dicső Himnusz, náluk lezakatolt a redőny, s előkerült a jó öreg zsidózás. Mert az mindent megold. Miként a nemzeti jelképek is megoldanak mindent: egy Nagy-Magyarország térkép az ágy fölé, egy árpádsávos matrica a kocsira, egy csöppnyi Kárpátia vagy Kormorán a lejátszóba – és a sztereotípiákból épített világ kicsi legói a helyükre kerülnek. Aki ezt cáfolja, csakis izraelita vagy azok szimpatizánsa lehet.

Az ő négyéves csemetéjükre nem bűn szexuális utalást tenni, sőt, ha a helyzet engedi, még egy mondatba is illik sűríteni a cigánybűnözéssel. Ha az uszításnak vége, feszültség levezetve, probléma félretéve, míg az élet újabb máshogy gondolkodó embert nem sodor az útba. A körülmények lényegtelenek, a határok – sajnos az országéval együtt – elmozdíthatatlanok, a múlt, a jelen és a jövő egy végtelenül primitív, romantikus mesévé degradálódik. Vannak, akiket ilyenné neveltek, másokat a sorsuk gyötört süketté és vakká.

(Dúró Dóra pucér pocakjáról értekeztem itt.)

A szélsőjobbos mentalitásnak azonban van egy elsöprő előnye: büszke birtoklói nem tudják, hogy Pityinger művész úr megfogalmazásában ők is csak birkák, méghozzá olyanok, akiknek némely testnyílása veszélyben forog.


Még több cikk:

4 Comments

  1. Dopeman azt mondta ki amit mi nem merünk. Az hogy ezért őt előveszik az számomra rémisztő. Nekem se tetszik hogy csak így lehet felhívni a figyelmet azokra problémákra amik az országot sújtják hála a fidesz,mszp.lmp,jobbik..stb. pártoknak de az még kevébé tetszik hogy sokan négyen élnek 60ezerből…. Üdv: Egy 23éves angliába menekült dolgozni akaró magyar.

    Kedvelés

  2. Rémisztő, hogy ilyen ma még van. Nem csípem a zenei stílust, amit Dopeman képvisel, de sajnálom, hogy ezt kell megélnie. Am kíváncsi lennék, mi lenne, ha ezek után ezrével kerülnének fel youtube-ra amatőr vidik “bazmegelő Himnusszal”. A sok bigott turbómagyar csak kapkodná a fejét, vagy azokat is elkezdenék egyesével kivizsgálni?

    Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s