Itthon maradnál a Túró Rudi miatt?

Igazságos, egykulcsos adó, „magyar álom”, multikulti Budapest, aranyat érő nyelvtudás, olcsó egészségügyi ellátás, pörkölt nokedlivel, vonzó ellenkező nembéli egyedek sora, családbarát szociális rendszer és Túró Rudi várja azt, aki marad. Ki olyan hülye, hogy ezek után lelép?

Valamilyen rejtélyes oknál fogva mostanság nagyon sokan hűtlenek a hazájukhoz. Pedig hát kiváló országban élünk, biztos az anyagi helyzetünk, ennek megfelelően számtalan lehetőség vár minket, amikor a nagybetűs élet küszöbén ácsorogva rágjuk a körmünket. A sok friss diplomás mégis elmegy külhonba árufeltölteni, ahelyett, hogy élénkítené az egyébként is virágzó nemzetgazdaságot.

Vigyázat, romlandó! | Fotó: wikipédia

A Kereszténydemokrata Ifjúsági Szövetségnek idén elege lett, ezért készített egy marasztaló honlapot az eltévelyedett báránykáknak. A „Magyarország vár! Gyere haza!” elnevezésű blogszerűségen a fent említett érvek sorakoznak az ittlét mellett. Azbej Tristan, az IKSZ alelnöke még a gonosz ATV-hez is elment, hogy a programot népszerűsítse. Kálmán Olga ugyanis nem értette meg elsőre a Túró Rudi mögött húzódó, összetett metaforát.

„Az egykulcsos rendszer átlátható, az adókulcs pedig alacsony és versenyképes” – érvelt pókerarccal Tristan. Egyik ismerősöm azonban – akit az egyszerűség kedvéért nevezzünk Izoldának – ízekre szedte a részben gasztronómiai örömökön alapuló állításokat. Szóval Izolda szerint a gazdagoknak kedvez a tizenhat százalékos jövedelemsarc, a kis- és középvállalatok kihalásának korszakában nincs kezdőtőke a magyar álom megvalósításához, ráadásul Finnországban, ahol most él, nem közbiztonságot rontó etnikumok jelentik a multikulturalitást.

(Az IKSZ Facebook-kampánya a Való Világ betiltásáért – itt írtam róla.)

Ha ez nem volna elég, Izolda nyíltan nehezményezi az egészségügyi rendszerünket fenntartó hálapénzt, mivel látja, hogy a dinka skandinávok magas fizetéssel oldják meg a motiváció kérdését. És ha lehet még fokozni, kijelenti: neki bizony jobban tetszenek a kinti srácok, ergo szívesebben segédkezne egy szőke hajú, szőrmekabátos poronty létrehozásában, mint az árjamagyar projektben. Sőt, a hároméves hazai gyermekgondozási segély sem izgatja, képes lenne részmunkaidőben dolgozni, amíg kicsi a bébi.

„Ki nem szarja le a Túró Rudit, már elnézést?” – adja meg a végső döfést Izolda Tristannak. Gyalázatos gondolatmenetét pedig annyian osztják, hogy hagyományos édességünk bevonata aligha lehetne barnább.


Még több cikk:

9 Comments

 1. Igen. Itt a gányban külföldön nincs Túró Rudi. Van helyette sok más. Pörköltet is lehet főzni, ha hoz paprikát az ember.Isten bizony hazamennék a régi szutyok állásomba, ha ott is annyit keresnék, mint itt. Hagynám veszni a kedvezőbb kamatokat, a biztos és magas nyugdíjat a jobb egészségügyi ellátást, a kiváló úthálózatot, a roma mentességet, ha otthon is minden hónapban 1400€ landolna a bankszámlámon.
  Na jó, nem 100% hogy felmondanék és indulnék haza, de erősen elgondolkodnék.

  Kedvelés

   1. Azt elfelejtettem írni, hogy 500€ a lakásbérlet, és emellett fenntartok egy autót, internet, teló, stb de így is megmarad kb. 500 € amiből élhetek. Otthon 75E Forintból (250€) kellett kijönnie mindennek .Ez a nem mindegy.
    Hát mondjuk buziból több van, de azok legalább nem akarnak megkéselni 5E forintért meg egy mobilért a külvárosban.

    Kedvelés

  1. jogos észrevétel, thx. a kereszténydemokraták szerint aki buzi, az nemhogy nem magyar, de nem is ember… erre inkább azért nem tértem ki, mert a hozzáállás megérne egy külön misét.

   Kedvelés

 2. Az a baj, hogy hiába van túri rudi, ha a hónap végére nem tudom azt sem megvenni :D Most komolyan, akik ezt írták, azok komolyan hisznek ebben???

  Kedvelés

 3. Kivándorolt diplomás vagyok, takarítok a Hiltonban, és ezzel annyit keresek, amennyiért otthon bármelyik diplomás random leszopná magát, hogy a szavaiddal éljek. :) Olyan lakást bérlek, amire otthon esélyem sem lenne (valószinűleg a szüleimmel laknék). Itt a minimálbér bőségesen elég a tisztességes élethez. Adó nem túl sok, úgyhogy senkinek nem jut eszébe elcsalni. Egyszerűen konfortosabb itt az élet. A hazámat sosem hagyom el (lélekben), de nem vagyok hajlandó együttműködni néhány magasra kapaszkodott tolvajjal. Úgyhogy szívesebben gondolok a távozásomra egyfajta polgári engedetlenségként….

  Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s