Alekosz, az újrahasznosított celeb

A fehér gatyájáról elhíresült, görög származású médiaistenségre elképesztő a kereslet. Fél éve már, hogy megnyerte a Való Világ negyedik szériáját, s azóta a feleségkereső műsorának győztes menyasszonyjelöltjét rég megdöngette más. Alekosz mégis képernyőn van, ráadásul minden áldott nap.

Egyes számítások szerint a TV2-nek kábé nyolcvanmillió forintjába kerülhet az átigazolás, ha az RTL Klub él a jogi szankciók lehetőségével. Az örök vesztes pozícióba kényszerült kereskedelmi csatornának azonban úgy tűnik, hogy még így is megérte az ügy, hiszen nagy csinnadratta közepette jelentette be a valóságshow-hős és édesanyja érkezését az ÖsszeEsküvőkbe. A hellén páros feladata nem kisebb, mint egy elegáns mozdulattal fölrántani a mélyrepülésben vegetáló nézettséget.

Bevetésre készen. | Fotó: tv24.blog.hu

„A magyar médiatörténet legdurvább szerződésszegését követte el” – fogalmazott egy videós hírportál. „Hálátlan áruló” – mondta az egykori VV-haver, Olivér. „Mindenfajta etikát nélkülöz” – nyilatkozta az RTL programigazgatója, Kolosi Péter. „Jézusom, ez rettenetesen nyomorult” – állapította meg a szintén az exhajóban evező Sebestyén Balázs. „Ne legyünk álságosak azér’!” – figyelmeztet a szerkesztőségi sípóztól a Waka Wakáig mindent bevállaló Hajdú Péter.

Én csupán annyit gondoltam, hogy az újrahasznosítási projekt esélytelen. Alekosz a villában töltött hónapok alatt megmutatott mindent: egyedi életfölfogását, érdekes szófordulatait, a nőkhöz fűződő furcsa viszonyát… És ennyi. A bulvárlapok egyszer már lehozták róla az összes sztorit. Az életének talán nincs is olyan momentuma, mely ne látott volna napvilágot. Hiába írt könyvet, az újságoknak már nem nagyon akaródzott beszámolni róla. Hírértéke csaknem nullára csökkent, meteoritként bevágódó brandje pedig szép lassan elsüllyedt.

De a blogom statisztikáját látva már nem gondolom ezt. Legnagyobb meglepetésemre ugyanis ezrek keresnek rá a nevére, olvassák a vele kapcsolatos infókat – akár a korábbiakat is. Számokkal alátámasztható tény, hogy ismét érdekessé vált a Szandikával való majdnem-viszonya, az erotikusnak szánt alsónadrágos fotója, és lényegében a Való Világ 4., illetve az azt követő Szerelem a legfölsőbb szinteken valamennyi epizódja.

Persze, ehhez kellett egy „kis” hátszél. Egyelőre nem tudni, a közönség lelkesedése az átigazolás szenzációjának vagy Alekosz személyének köszönhető-e. Két dolog azonban tuti fix. Egy: a TV2-nek rövidtávon sikerül az áhított nézettségnövelés. Kettő: Magyarország kitermelte az első hamisítatlan reality-celebjét, akinek immáron három valóságshow fűződik a nevéhez.


Még több cikk:

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s