Gáspár Evelynnek kettős mérce jár

„Ugyan csak két hete van meg a jogosítványa, nagyon jól vezet Evelyn. Sóshartyán és Kishartyán között, a 22-es úton vesztette el uralmát az autó fölött…” – közölte Győzike a Blikk-kel. Lehetetlen, hogy ez a két rettentően különböző mondat egy ember szájából hangozzon el, ráadásul egymás után.

A szerkezeti és szóhasználatbeli eltérések arra engednek következtetni, hogy a szenzációról beszámoló iromány szerzői vagy összemosták Gáspár úr mondandóját a rendőrségi munkatárséval, vagy pedig kihúztak körülbelül tíz fölöslegesnek ítélt gondolatot a mainstream hazai celeb nyilatkozatából. Arról nem is beszélve, hogy a tartalmi ellentmondás miatt Győzike még az eddig gyanítottnál is szerényebb értelmi képességűnek látszik.

C'mon, join the joyride!

Persze, azóta naponta több cikk születik a balesetet szenvedett lány állapotáról. Érdekes, hogy a sztori minden szempontból kettősséget idéz elő a sajtóban: ambivalencia járja át az újságírói magatartást, ebből fakadóan a tálalást és az olvasói reakciókat is, méghozzá egy-egy anyagon belül.

A közelmúltban tapasztalhattuk, hogy míg némely írás Stohl András felelősségét és áldozata, Kaincz Pál nyomorúságát hangsúlyozta a tavaly májusi karambol kapcsán, mások a vétkes színész belső vívódását mutatták be – emberközeli, már-már pozitív színben feltüntetve őt. Damu Roland nőverési és erőszakolási botrányában is egyszer vérben forgó szemű szörnyeteg köszön vissza a címlapról, háttérben a síró Palácsik Tímeával, máskor szelíden mosolygó, jelenlegi párját ölelő férfi bámul a közönségre. Nézőpontok tehát vannak, s a bírósági eljárásokról szóló tudósításokban szükségszerűen találkoznak is. De szubjektív cikkekben soha, elvégre a két drámai hatás kioltja egymást.

Gáspár Evelyn előtt azonban nemcsak az ipszilonszegény utónévkönyv áll értetlenül, hanem a média is. Valamiért senki sem mer határozottan nyúlni a témához. Ha hírt akarnak, kerül bele egy kis vélemény. Ha áldozatként akarják ábrázolni, kerül bele egy felelőtlenségét firtató gondolat. Bűnössé avanzsálni pedig ízléstelenül korai, tekintve, hogy per pillanat mozdulatlanul fekszik a kórházban a gerincsérülése miatt. Majd ha talpra áll, szépen le lehet vele hozni egy interjút például „Nagyot hibáztam, ezentúl óvatosabb leszek” címmel.

Oké, a bulvár nem a jó ízlésre való törekvéséről híres, ám vannak helyzetek, amikor körültekintőnek kell lenni. Egy kéthetes jogsival száguldozó tizenhét éves lány árokba borulása pont ilyen. Lehet finoman pedzegetni a család és a bizonytalan eredetű táplálékkiegészítők esetleges hibáját, de ennyi.

Az olvasók és a kommentelők azonban a legkevésbé sincsenek korlátok közé szorítva, azt mondanak, írnak, amit csak akarnak. Nagy részük természetesen tízéves autóvezetői gyakorlattal, tévedhetetlen sofőrként érkezett a világra, ennélfogva nevetségesnek tartja a tényt, hogy valaki kéthetes jogsival kimerészkedett az útra. Ráadásul új kocsival a segge alatt. Ráadásul cigány. Ráadásul Győzike sarja. Hát lehet ennél cifrább?


Még több cikk:

1 Comment

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s