Támad a Fila táska

Azt hittem, káprázik a szemem. Minden negyedik mászkáló oldalán ugyanolyan fekete, F betűvel díszített pakk lóg. Méla kisiskolásokén, vihogó tinikén, bohém huszonévesekén, komoly harmincasokén, rezignált középkorúakén és cekkert cipelő nyugdíjasokén

„Ezt ingyen osztják valahol?” – fogalmazódott meg bennem a kérdés. Persze, rögtön fölvilágosítottak, hogy nem egészen, de majdnem. A MOL benzinkutas akció után a Tesco ugyanis potom 1 990 Ft-ért adta azoknak, akik nyáron összegyűjtöttek 30 pontot. Egy elköltött ezresért egy pont járt. És mivel a kampány négy hónapja alatt minden tisztességes magyar háztartás otthagyott legalább ennyi pénzt a mocskos, ám igencsak bukszabarát multinál, így hirtelen tele lett Fila táskákkal az ország.

Nincs menekvés? | Fotó: Facebook

Akarom mondani Fikákkal, Fail-ekkel, homártasikkal, Luisz Vottyonokkal, gyökér rendszámokkal és az UFO-invázió összetéveszthetetlen jeleivel. A Facebookon gyülekező ellentábor ugyanis ilyen kifejezésekkel illeti a hazai tömegtrend legújabb darabját. Mégis mi viszi rá a népet, hogy olyasmit öltsön magára, amit már rikító rózsaszín művirágokkal sem lehetne egyedivé varázsolni? Nincs mese, ez a cucc a huszonegyedik századi ember jellemének egyik alaptulajdonságára világított rá.

Ha két sor toporog a postán, és az egyikben ketten állnak, a másikban pedig tizenketten, akkor jó esély van rá, hogy a frissen érkező inkább beáll tizenharmadiknak, mintsem harmadiknak. Miért? Mert a rövidebb sorral valami nem stimmel, bizonyára azért vannak ott kevesen. Tutira pancser ül az ablak másik oldalán, esetleg nem működik a csekkbefizetés, satöbbi. De a hosszú sor csak jó lehet, elvégre ha rossz lenne, aligha várakoznának benne annyian. Amit sokan választanak, az biztos. Amit kevesen, az bizonytalan.

És hogy ebben mi a huszonegyedik századi? A jelenségben nyilván az égvilágon semmi. Már az ősember is hasonlóképp gondolkodhatott, sőt, részben ez tartotta életben. Ha Frédi látta, amint Béni megeszik egy bogyót, s utána nem csuklik össze holtan, akkor ő is bátran lakmározni kezdett. A Fila-ügy körülményei azonban nagyon is maiak. Táskából ugyanis jóval nagyobb a választék, mint ősnövényből volt anno, ráadásul az internet révén már földrajzi határok sincsenek az elérhetőségben. Tehát bármit meg tudsz rendelni bárhonnan. Ha elég ügyes vagy, akár 1 990 Ft-ért.

Aztán anélkül hordhatod, hogy vicces kedvű járókelők holmi birkához hasonlóan megszámolnának a társaiddal együtt.


Még több cikk:

13 Comments

 1. Anno még bennem is égett a láz, h megszerezhetek egy fasza utazótáskát az edzőscuccomnak, de két dolog után lohadt le a lelkesedésem:

  1, az anyaga fos, gyenge, a tecsós nóném jobban bírja, meg a médincsájna

  2, ciki bemenni egy edzőterembe fila táskával már. legalábbis a jófajta nép kinéz maga közül a fila táskával még vagánykodó egyedeket.

  Kedvelés

  1. Ha a “jófajta nép” szerint ciki, akkor -már ne is haragudj- bevehetik a büszke divategyéniségükkel egyetemben. Nem igazán találkoztam még emberrel aki vagánykodott volna vele, inkább feleslegesen felfújták a dolgot hogy mindenkinek ilyene van, aztán eljutottunk odáig hogy ciki. De miért is ciki?
   Van mindenkinek mert olcsó (és ahhoz képest igenis jó) és a magyar emberek nagyon nagy többségének ez egy igen mérvadó szempont. Aztán el is jutottunk arra a szintre, ami már általános iskola felsős osztályokban sem divat, hogy akinek nincs pénze, az ciki, gáz.
   Hát igen, mondhatnád erre hogy savanyú a szőlő, de én inkább úgy érzem, hogy nem torzítja el a divat és a pénz az értékrendemet.

   Akkor most ki is a ciki, a “jófajta nép”, vagy én?

   Kedvelés

 2. Azzal szerintem nincs is gond, hogy az emberek élnek ezzel az akcióval*, elvégre több ezer forintot lehet vele spórolni. Én csak azt nem értem, hogy az embereket nem zavarja, hogy állati könnyen össze lehet cserélni mások táskájával ezeket az egyentáskákat? Ennél könnyebb módot el sem tudnék képzelni arra, hogy hogyan veszítsük el értékeinket (kulcs, iratok stb.).

  *Az már megint másik kérdés, hogy az emberek olyanra adnak ki pénzt, amire lehet, hogy nincs is szükségük. Megint nagyon sajnálom, hogy nem az én ötletem volt ez az akció, most nagyon gazdag lennék. :D

  Kedvelés

  1. azért aki leadja egy ruhatárba, tényleg parázhat rendesen @XD az akcióról egyébként azt gondolom, h semmiképpen sem rossz, hiszen ha ennyien vették meg a táskát, akkor bizonyára szükségük is volt rá. a tesco meg… ott lenni nem szeretek, de elfogadom, h jó néhány fogyasztási cikk náluk a legolcsóbb. és ha vki megvesz vmit, pedig nincs szüksége rá, azért csakis a szocializációja (jobban mondva a saját hülyesége) a hibás.

   Kedvelés

 3. LOL, én ezt észre se vettem – látszik, h rossz megfigyelő vagyok, no meg nekem a szimpla tasók mind tökegyformák.

  Nekem táskában csak egyetlen van, ami nem extrém dizájnú: egy hatalmas fekete New Yorker ezüst szegecsekkel. Azért hordom, bár nem extrém, mert kurva nagy (ugye kétlaki vagyok, tehát cipő-netbook-ruhák el kell férjenek benne) , nagyon strapabíró és mindenhez megy. A többi táskám viszont extrém, egyedi dizájnú. Harr!

  Kedvelés

 4. Én sem érzem cikinek. Dizájnos, bringázáshoz ideális. Most ki nem találja senki, hogy a bringát is csak trendizmusból használom. A táska viszont valóban szarnak bizonyult. Első dolga volt elszállni a varrásnak. Átlag kínai termék ismert logóval, slussz. A többi nem érdekelne: csak azért nem fogom nem hordani, mert mások cikinek tartják. A kémiai reakció az ő agyukban van, nem az én hátamon. De tényleg rossz minőség.

  Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s