Beperelném Stohl Bucit

A palibácsis balesetet követő médianyüzsgés miatt már egy tisztességes szennylapot sem vehetek a kezembe. Mert mindenhol ott van a bűnbánó színész, annak megtört családja, a lesántult öregúr vagy egy másik, szintén kártérítést követelő károsult.

Az ügy körüli hisztéria olyan mértéket öltött, hogy K. Pál vérbeli celebbé avanzsálódott. Fotózták kórházi ágyon fekve, bíróságon ülve, orvoshoz bicegve, kerti munkát végezve, profi és önjelölt lesifotósok egyaránt. Mindennek hírértéke van, ami vele kapcsolatos, hiszen egy ország figyeli árgus szemekkel, hogy vajon meglakol-e gaztettéért az, aki a címlapokra juttatta őt. A tragédiából óriási habostorta lett, és mindenki akar belőle egy szeletet.

Aranyat érő képek készülnek. | Fotó: HVG

Én már nem. Megcsömörlöttem. Eddig két dolog volt, ami rögvest beindította a lapozóreflexem újságolvasás közben. Az egyik a Zámbó Jimmy tíz és fél évvel ezelőtti halálán veszekedő rokkant szemtanú meg az özvegy végeláthatatlan, ám szigorúan egycselekményes szappanoperát prezentáló üzenetváltása. Uborkaszezon idején a zsurnaliszták szívesen keresik föl Hulé Évát, aki még szívesebben adja elő, hogy a Királyt bizony megölték.

A másik fújolós témám Gáspár Győző és népes családjának élete. Néhány évvel ezelőtt még zseniális médiaszakembernek láttam a roma rappert, de sajnos két „Savale, romale!” között olyan túlzásokba esett, hogy már azt sem lehet elhinni, amit kérdez. Persze, futja az erejéből egy-két olyan megnyilvánulásra, amelyik nemcsak hírnihil esetén kelti föl az újságírók érdeklődését. És ha ismét valóságshow-t indítana, tutira lenne nézettsége is, mert a közönség bizarr bohócként tekint rá.

Eme díszes társasághoz csatlakozott most nálam Stohl András és Pali bácsi kompániája. Az én megítélésemben nincs már bűnös és áldozat, hírhedt gonosztevő és ártatlan nyugdíjas. Egy furcsa cirkuszt látok csupán, ahol minden néző porondmesternek képzeli magát. Divat lett a hétköznapi beszélgetések során dühösen felkiáltani, hogy csukják már le azt a beképzelt majmot, és jól odakommentelni az esetről szóló cikkek alá, hogy jaj, a sztároknak mindent szabad. Igen, két hónappal ezelőtt magam is tízpercenként frissítettem a HVG oldalán a tárgyalásról szóló folyamatos tudósítást, amelynek végén a bulvársajtó szeptemberig haladékot kapott a csámcsogásra.

Időközben előkerült még valaki, aki kártérítést remél a színésztől, az elvileg mozgásképtelen K. Pál vidáman kapálgat, az orvos szakértő pedig megállapította, hogy utóbbinak a lába között egyébként is rejtőzött egy kis különbség. Mivel ez a huzavona fölháborítóan egyhangúvá teszi a hazai szennylapokat, nincs mese, be kell perelnem Bucit. Hát mi az, hogy a sokadik oldalra szorulnak a jó öreg „ki dugott kivel”-történetek? Ráadásul a bevasalt lóvén aligha kellene osztoznom, elvégre rajtam kívül senki sem olvassa a tömegkultúra kárhoztatott termékeit.


Még több cikk:

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s