VV Zsófika mindent tud az életről?

„Lazulj el, bontsd ki, tedd a számba!” – vonyítja a hölgyemény, majd két kézzel rámarkol egy banánra, avatott mozdulattal lehúzza a héját, és mohón bekapja. Csöppet sem zavarja, hogy látszik a gyümölcsön a szétkenődött szájfény, a nyelvén meg a fehér massza.

Miért is zavarná, ha egyszer célt ért vele? Róla szólnak a hírek, vele van tele a sajtó. A modernebbik fele legalábbis biztosan, hiszen egyre-másra jelennek meg netes cikkek arról, hogy mennyire beégett a Rágógumi című zenei szerzeménnyel és az ahhoz tartozó klippel. Pedig ennek épp az ellenkezője történt. A villalét utáni karrierje még arra is alkalmassá teszi, hogy a celebszakmából lassan kiöregedő Kiszel Tünde utódja legyen.

"Vajon milyen jellegű létforma egyede az ölemben helyet foglaló sejtkomplexum?"

Ami a motivációt illeti, két eset lehetséges. Egy: Szabó Zsófia húszéves budaörsi lakos halálosan komolyan gondolja, hogy ő most „valamit letesz az asztalra”. A valóságshow-k hőseinek kedvenc kliséje ez ugyebár, mert miután gyakorlatilag saját testük és lelkük mutogatásával kerülnek a címlapokra, ellenállhatatlan vágy támad bennük, hogy a műsor végeztével is reflektorfényben maradjanak. Ahhoz meg nem elég egy szimpla testben vegetáló szimpla lélek, a rátermettség vagy a tehetség viszont annál hasznosabb tud lenni.

A másik alternatíva, hogy a Való Világ 4-ben megörökített zuhanyozós videó után csak „auschwitzinak” titulált szőkeség pontosan fölmérte a saját képességeit a közönség igényével együtt. A két halmaz metszetében a tömény mocsok áll. Ezzel nincs semmi gond. A szándékosan előállított, provokatív mocsok az információs társadalom egyik legkelendőbb terméke. Számít-e, hogy egy videót annyian jelentenek be szexuális tartalomként a YouTube-on, ami már törlést von maga után? Számít-e, hogy az ismét feltöltött műre két nap alatt tizenkétezer „nem tetszik” szavazat érkezik a háromszáz lájk ellenében?

Aligha, mert a média azon szegmensében, ahol ez hír, kizárólag abszolút érték létezik. Tökmindegy, pozitív vagy negatív egy adott jelenség minőségi mutatója, a nagyon szar éppen annyit ér, mint a nagyon jó – vagy még talán egy picivel többet is. Más hosszú éveken keresztül képzi magát zeneileg, mire eljut odáig, hogy a kiadója, esetleg a szponzora lehetővé teszi egy klip kiadását. És hiába az idő, a munka, az energia, vajmi kevés esélye van annak, hogy a nézettség megközelítse VV Zsófikáét.

A finanszírozásba mondjuk nála is csúszott egy kis hiba, azért kellett ilyen rettentő sokat várnunk a videó megjelenésére. A támogató állítólag az utolsó pillanatban kihátrált. Nem biztos, hogy jól tette. Egy könnyed online magazinnak például bomba reklám lehetett volna az egész hercehurca. De nem számít, elvégre a bögyösebbre szabott naiva küszöbén valószínűleg már tucatjával nyomorognak a második dalhoz jelentkező mecénások.


Még több cikk:

1 Comment

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s