Hadd igyanak a honatyák!

Egetverő botrány rázta meg az országot. A Blikk kiderítette ugyanis, hogy a parlamentben piálás folyik. A Fidesz a KDNP-vel karöltve tovább vedelne, az MSZP és az LMP rögvest betiltaná a dolgot, Torgyán meg demizsonos vidéki kisgazdákról anekdotázik.

„Szóval az ital a hibás!” – csapja össze tenyerét a bűnbakkereső állampolgár, majd megállapítja, hogy ha kidobják Mr. Alkoholt az Országházból, biztosan jobbra fordul a magyarok sorsa. Pedig az már tavaly jobbra fordult, hála a magukat konzervatívnak nevező kormánypártok áldásos tevékenységének. (Aki nem vette észre, nyilván kommunista.) Fiatal demokráciánk egyik bájaként nem azért választunk, hogy egy adott politikai erő kezébe adjuk a minket érintő döntések jogát, hanem azért, hogy valakinek a kezéből kivegyük azt. A Blikk.hu-n szavazók 95%-a nemcsak a szellemi manővereket vonná ki a képviselők hatásköréből. A poharat is.

Got beer?

„Délutánra egyszerűen berúgtak, le akartak váltani” – panaszolta Torgyán József egykori frakciójának tagjairól. Joggal feltételezhetjük, hogy már a szesz sem a régi: mintha kötekedés helyett egyetértést hozna patinás falak közé. Pedig de jó lenne egy kis igazi vita! Nem esélytelenül, Dávid és Góliát módjára, nem dísznek a tévéközvetítésbe, hanem igazából, szívből, a nép érdekében. Ehelyett Jobbikos és liberális békésen kortyolgathat együtt az ülésteremben, s mindkettő annyi pénzt vág zsebre, amennyit csak bír. Ha tényleg igaz, hogy eddig az alkoholgőz befolyásolta a döntéshozatalt, akkor a kijózanodás érdekes következményekkel járna. Talán még az államformánk is megváltozna.

„Öl, butít és nyomorba dönt” – tartja a mondás, amiben az a szép, hogy a piára és a politikára egyformán igaz. Pedig ki látott már olyat, hogy valakihez odament egy kétméteres pálinkásüveg, és „most megiszol, bébi!” felkiáltással megerőszakolta az áldozat száját meg a máját? Az ivás döntések sorozata, akárcsak az ország irányítása. Mindig adódik másik lehetőség, még ha nehezebb is, és mindig terem bűnbak, aki okolható a könnyebb útért. „A hülye Jenő miatt rúgtam be már megint!” – magyarázza Frici bá’ a sarki kocsmában. „A dohánylobbi erősebb volt” – magyarázta Balsai István a cigi jövedéki adóját módosítandó indítvány elutasításakor.

A sajtó kedvenc érve, hogy más munkahelyen sem lehet poharazgatni. Ez igaz. De akármilyen furcsa, nekünk semmivel nem lesz kellemesebb a mókuskerék a parlament szeszmentességének tudatában, és az elfekvő készletekből sem mi fogunk minibárt kapni, hogy ebédszünetben mojitót szürcsölgethessünk kollégáinkkal.


Még több cikk:

2 Comments

  1. “A Blikk kiderítette ugyanis, hogy a parlamentben piálás folyik.” – bagoly mondja. Látta volna a Parlament, a Blikkben mekkora piálás folyik, amikor a minap volt az a cider-akció mellettünk a Grundon…

    Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s