Levél Büdös Anonymushoz

Kedves szagos idegen! Elkápráztat a bátorság, amivel a fogyasztói társadalom nyomása ellen feszülve, mindenféle kencére fittyet hányva, talán még a fürdőszobát is messze elkerülve tudod élni az életed. De a karod véletlenül se emeld föl, kérlek!

Úgy jársz-kelsz, mintha te lennél a legnagyobb császár. A papucs minden lépésnél bánatosan cuppan egyet a talpadon, a póló laza ujja néha látni engedi a csatakos hónaljszőröd, és lelkesen dumálsz valakihez, jár a sárgás vigyorú szád szüntelenül. Nem tudom, melyik testrészed a ludas pontosan, de csöndben imádkozom, hogy érjen véget a monológod, hátha alábbhagy a fojtogató kín. És sajnálom a beszélgetőpartnered, amiért ő közvetlen közelről kapja az esszenciád. Vajon hogy bírja? Az ő gondolatait szinte látom, de a tieidben is szívesen olvasnék. Tényleg fogalmad sincs róla, hogy itt valami nagyon nem stimmel?

Help plz!

Nincs a környezetedben valaki, aki szólna? Aki mosolyogva a kezedbe nyomna egy szappant, egy törölközőt, egy dezodort, egy fogkefét és egy fogkrémet, aztán erélyesen elküldene zuhanyozni? Vagy volt, csak nem vetted komolyan? Ha most odamennék hozzád, és szelíden közölném, hogy „hé, büdös vagy”, vajon mit válaszolnál? Ha komolyan vennél, én lehetnék életed egyik legnagyobb jótevője. De ha bárkit is komolyan tudnál venni, köztük saját magad, nem létezne ez a helyzet. Nem állnék itt fölfordult gyomorral, és észrevennéd, hogy akinek lelkesen magyarázol, lassan tűrőképessége határához érkezik. Tehát bruttó öt másodpercen belül leokád téged, mintegy megkoronázva az amúgy is fenséges aurád.

A reggeled biztosan csodásan telt. Peckesen elhaladtál a vízcsap mellett, flegmán néztél a fogmosó pohárban pihenő sörtés objektumra, és idefelé jövet talán ellenőrizted is a megjelenésed a drogéria üvegfalában. Az orrod vajon hogyan szokott hozzád? Valamilyen szuperképességed van, amivel hipp-hopp kizárod a bűzt? Esetleg kipusztultak a szaglóidegeid a folyamatos igénybevétel miatt? És létezik, hogy az égvilágon semmit sem sejtesz arról, milyen megalázó helyzetet teremtettél saját magad számára? Senkit sem érdekel, mit gondolsz, mit mondasz, mit csinálsz. Egyetlen szó jellemez téged akkor is, ha világmegváltó teória nyiladozik az elmédben. Erősebb bélyeg ez, mint a neved, mert mindenki tudja, érzi, amint elhalad melletted.

Utóirat: Sajnálom, de ha az izzadtságfoltra fújsz egy fél flakon sprayt, az nem segít.

2 Comments

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s