Mit képvisel VV Ildikó?

„Én voltam a tizenhat villalakó közül, aki ezt a legjobban képviseli, hogy versmondás, hogy művészet, hogy színpad” – mondta Tomai kisasszony a szombat este adásba került Csillag születik előválogatón. Kihúzta magát, egy huszonnégy versszakos népballadával álomba ringatta a közönséget, majd azzal a meggyőződéssel távozott, hogy letett valamit az asztalra.

Alighanem minden kisded fején átfut a gondolat: milyen lenne híresnek lenni? Reflektorfényben állni, miközben mindenki őt ünnepli? Aztán jön a gonosz nagyvilág, hogy egy-két pofonnal észhez térítse a csemetét. Kudarcok és sikerélmények segítenek rájönni, mit érdemes csinálni. Ha ez nem történik meg, könnyen nevetség tárgyává válhat az ember lánya. „Jaj, de jó, mennyien szeretnek engem!” – gondolta a huszonnyolc éves tordasi hölgy a huhogó-tapsoló publikum láttán. „Oltári, ez a lúzer már itt produkálja magát” – gondolta a huhogó-tapsoló publikum a huszonnyolc éves tordasi hölgy láttán.

Ez végül is nem tragédia, elvégre a félreértések sorozata mindkét felet boldoggá teszi. Ildikó örül, hogy színpadon lehet, és mi is, mert szeretünk röhögni. A baj ott kezdődik, amikor valaki nemcsak sztárt akar faragni magából, hanem műveltségi etalont is. Szó se róla, hősünk jó helyen keresi a tehén tőgyét, mert valami pluszt akar adni, ami hiányzik a szellemileg kiüresedett celebtérből. De nem ártana, ha olyan tollal ékeskedne, amilyen van neki. Mert egy Salgó-vidéki balladától senki sem fogja elfelejteni, hogy a Való Világ összefoglalók tanúsága szerint szegényke nem tudja, mikor volt az első világháború.

15 perc hírnévvel is beérhette volna. | Fotó: RTL Klub

Nem gondolom, hogy a pótjátékosként villába került Ildikó agyhalott lenne. Írtak már rá sok rosszat sok helyen, nekem viszont a testvére egyik nyilatkozatán akadt meg a szemem. Beatrix, aki az X-Faktor válogatásán bugyit villantva mekegte Madonnától a Material Girl című örökzöldet, bevallotta valami női magazinban, hogy húgával együtt celebnek született, és ezt be is fogják bizonyítani. Tehát a nevelésnél csesződött el a dolog végérvényesen, mert sem apuka, sem pedig anyuka nem volt hajlandó lekeverni egy maflást, amikor a lányok századjára beégették magukat mindenki előtt. Ki tudja, talán maguk a szülők sem vették észre a problémát, és könnyes szemmel, büszkén ültek végig minden családi éneklést meg szavalást.

De megeshet, hogy ugyanaz a fekete humor a sorstól, amiről váltótársam, Nagy Zsófi írt tegnap, és ami előszeretettel fordít a kockán, hollywoodi színészt formál Tomai Ildikóból. Kívánjam neki, hogy így legyen?

1 Comment

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s