Mr. Facebook pulija nagyon a miénk

„Gyártottam egy kupacot, és föltakaríttattam Mark Zuckerberggel. Pompás volt!” – kürtölte világgá Pannónia Palkó, a legújabb magyar celeb a Facebookon. Bár az Egyesült Államokban született, mégis többet tett hazánk imázsáért, mint a legutóbbi évtizedek politikai látszatintézkedései együttvéve.

Aki Szabóéknál látta meg a napvilágot, az anyját meg Jolinak hívják, akkor is magunkénak érezzük, ha tízezer kilométerrel odébb éldegél. Az összes valamire való médium beszámolt arról, hogy a legnagyobb közösségi portál alapítójának egy bájos pulira esett a választása, amikor házi kedvencet keresett magának. A tenyésztéssel foglalkozó család azóta is könnyes szemmel ismételgeti a kíváncsi újságíróknak, hogy milyen hétköznapi módon viselkedett a kölyökképű multimilliomos, és miként szemelte ki magának az alom legmozgékonyabb csöppségét.

Papa, mama, baba. | Fotó: Facebook

Más források szerint Szabóék többszöri egyeztetés után nyomták Zuckerberg kezébe az azóta Beastnek keresztelt Palkót, de ilyen kaliberű sztori simán elbír egy kis ködösítést. Szóval minél többféle verziót hallunk, annál izgalmasabb. „Vadállat” – akinek új nevét kegyesen lefordította a sajtó, hogy megértse a pórnép – facebookos rajongói oldalán csak úgy hemzsegnek a cuki képek, a cuki bejegyzések és a cuki hozzászólások. Ha eszik, kakil vagy alszik, ezrek lájkolják. Gyakran hibás angolsággal kommentelik alá hazánk fiai és lányai, hogy ő bizony magyar, ezért rettentően büszkék rá.

Most még kilát. | Fotó: Facebook

„Én is magyar vagyok” – írta oda például R. Márta, ami valószínűleg senkit sem érdekel, de ha manapság máshol nincs alkalma büszkén hangoztatni, ennyi igazán jár neki. Az ominózus bepiszkítós állapotfrissítést egyébként 3430-an „tetszikelték”, és 432-en szóltak hozzá e pillanatig. Azóta megtudhattuk, hogy a hófehér szőrmók megtanult lépcsőt mászni, névre szóló fekhelyet kapott, és elfáradt egy kétmérföldes séta után. Videóra vették, amint birkózik az ajtóütközővel, játszik és ugat, meg ilyenek.

A kezdeményezéssel semmi baj nincs, mert aranyos és humoros. Bevallom, én is nyomon követem a gombszemű „plüssbestia” mindennapjait, sőt, minden fotóját megnézem nagy fölbontásban. Megértem, hogy egy hagyományos magyar kutyafajta példányának szerencsés sorsa melengeti a szíveket. Sajnálom viszont, hogy jó ideje ez az első olyan médiaesemény, amikor a Hungary szó hallatán nem a váltótársaim által gyakran emlegetett, cigányokkal, nácikkal, szegénységgel, klientizmussal és ellentmondásos politikával fűszerezett, áldatlan állapotok jutnak a világpolgárok eszébe, hanem egy maradéktalanul pozitív szőrgombolyag.

4 Comments

  1. “Puli! Good Hungary dog! I have black.”
    “Te köcsög, a kutya egy amerikai kenelből vették, nem is Magyarországról jött”
    “Magyar kutya, nagyon kis zucker!”
    Csak hogy a kedvenc kommentjeimet említsem. :)

    Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s