Magyarországot fényre derítette Viktor

Elbúcsúztunk a Nemzetközi Valutaalaptól, kihúztuk az országot a válságból, az árvíz és a vörösiszap-katasztrófa idején is helytálltunk, a nyugdíjrendszerünket megszabadítottuk a tőzsdecápáktól, ráadásul a becses médiatörvényünket megmenekítettük a kotnyeles EU karmaiból. Orbán Viktor március tizenötödikei beszédében még a dakoták is diadalunkat ünnepelték, a fizetett statiszták meg pláne.

A fene sem értette az idei megemlékezést. Volt már olyan, hogy mindenki szépen, emelt fővel és kokárdával hallgatta végig a politikusok szavait, és előfordult molotovos-koktélos tüntetés, sőt tojásdobálás is. Vagy ez, vagy az – gondoltam eddig -, de óriásit tévedtem. 2011-ben megfért egymás mellett az Orbán-fanok kerítés mögüli üdvrivalgása és a sajtószabadság-rajongók demonstrációja. A pikantériát egy kis posztgárda-oszlatás adta, no meg azok az alkalmi színészek, akik a Miniszterelnöki Hivatal szerint az ünnepi látvány részét képezték a Nemzeti Múzeum lépcsőjén, fejenként potom ezerötszáz forintért.

"Még tíz embert ide elém, Bercikém!" | Fotó: HVG

Nincs ebben semmi ciki, kérem szépen, profi rendezvényhez profi szereplők kellenek. Egyébként sincs az a hülye, aki puszta szeretetből hajlandó lenne hosszabb ideig Viktornak háttal pózolni, mert a vezérnek talán eszébe jut egy újabb adónem valamelyik duzzadó farzseb láttán. De miért vagyok ennyire cinikus, ha megadatott nekem, hogy egy csodálatos és független országban éljek? Ráadásul olyanban, amelynek állítólag semmi köze a kommunizmushoz meg a fasizmushoz, a pusztító diktatúrák beteg eszméihez?

A rács másik oldala. | Fotó: HVG

„Több tízezer ember, fiatalok, idősek, családok ünnepelték örömmel, szabadon március 15-ét” – mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnökség sajtófőnöke. „Szeretnénk megköszönni annak a több tízezer barátunknak és a fellépőknek, akik együtt töltötték velünk ezt a reménykeltő, tavaszi délutánt a Szabad sajtó útján, hogy jelenlétükkel, arcukkal, bátor kiállásukkal segítettek a szabadság ügyének” – tette közzé az Egymillióan a magyar sajtószabadságért nevű mozgalom. Vajon ez a két mondat miféleképpen lehet igaz ugyanarra a népre és napra?

Talán át kellene gondolnom, hogy melyik oldalra álljak. A naposra, melyen egy erőskezű, jóságos hatalom jelenti ki, hogy vigyáz rám, igaz magyart farag belőlem, megvéd az államcsődtől, a globalizációtól, az elkorcsosult, valóvilágos médiától meg mindentől? Vagy inkább a borúsra, ahol sok-sok hang suttogja, hogy itt vége a nemzetközi a szabályoknak, vége a sajtószabadságnak, vége a demokráciának, vége mindennek?

4 Comments

  1. Én most szerelmes vagyok Viktorba, mert az ekhósok bizonyos éves bevétel alatt visszakaptak idén 182.900 Ft-ot az APEH-től. Most először és utoljára, de akkor is… drága Viktor, keep up the good work… Eh, engem ilyen olcsón meg lehet venni, na, úgyhogy ne érezd szarul magad az önzetlen dolgok kihagyása miatt ama listáról.

    Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s