Ingyen szilikonmell az Európai Parlamentben

„Változott az EP-képviselők orvosi ellátására vonatkozó szabályozás. A 3,4 millió eurós költségvetésbe most már belefér a mellkisebbítés, az arcszőrzet eltávolítása, a masszázs, a fiatalító kezelés, és évente 21 nap gyógyfürdőzés” – számolt be a Cívishír.

Tehát tök fölöslegesen csámcsogok én a helyi politikusok dőzsölésén, és hiába akad ki váltótársam, Czehelszki Levente a miskolci Fidesz-politikus dupla költségtérítésén. A legnagyobb arcok nem a városi meg a megyei közgyűlésen pózolnak, de még csak nem is az Országházban. Inkább Brüsszelben és Strasbourgban húzzák az igát, ahol havonta nettó 6200 eurónyi fizetés üti a markukat. Ezt tetézi az általános költségtérítés, évente potom 4299 euró értékben. Utazási költségre 4323 jár, de a napidíj rongyos 304, a szállás meg ki kell, hogy jöjjön éjszakánként 152-ből.

"Ahogy egy régi dakota közmondás tartja..." | Fotó: EPA

Nem csoda hát, hogy a szerény tiszteletdíjat kiegészítették egy kis wellness-szolgáltatással. Az örökös ide-oda kutyagolásban és nemzetközi horderejű döntéshozogatásban megfáradt testek megérdemlik a kényeztetést. A bulvársajtó korszerűbbre szabatná Áder János arcszőrzetét, és takarosabbra Gurmai Zita keblét, ám én korántsem vagyok ennyire gonosz. Legföljebb Bokros Lajost íratnám be egy szamba-tanfolyamra, természetesen business classon röpítve Brazíliáig.

Szóval engem nem érdekel senki plasztikája, úgyis kapnak ezek a jóemberek már egy kalap pénzt, ez a kicsi aligha tűnik föl a rakáson. Ami viszont érdekel, hogy mit csinál valójában az Európai Parlament. A csapból is az folyik, hogy EU-tagállamnak lenni menő, féléves elnökséget ellátni meg egyenesen atomzsír, és örüljünk nagyon, hogy limuzinokban furikázhatjuk a külföldi fejeseket a különböző, igen fontos és drágán biztosított tárgyalási helyszínek között.

Meglehet, hogy paraszt vagyok, de eddig csak az elveket tudtam. Hogy majd lesz itt egy stabil pénzügyi közösség, amely ellensúlyozza az Amerikai Egyesült Államok hatalmát, és más területeken is olyan szépen össze fog tartani, hogy mindenki csodálattal nézi. Ehhez képest mit hallok a hírekben? Az egyik EU-tag becsődöl, a másik segít, de a lakói káromkodnak miatta, a harmadik meg nem segít, ezért kikiáltják főköcsögnek. Minden országnak megvan a maga fekáliája, amit kavargathat, és emellé társul még egy nagy, közös bürokrácia, mely legalább ugyanannyi örömöt tartogat.

Az egész ugyanis úgy működik, hogy húsz szakbizottság szorgosan ülésezik egész évben. Csináltak egyet az emberi jogoknak, a halászatnak, a nőknek, a petícióknak… na jó, akadnak köztük egészen értelmesnek látszók is, mint például a kereskedelemért, a közlekedésért vagy a gazdaságért felelős társaság.

(Küldd a Viktor szót a 1799-re!)

Találtam egy roppant értelmes, tucatnyi nyelvre lefordított dokumentumot arról, hogy: „a Halászati Bizottság megelégedettségének ad hangot azzal kapcsolatban, hogy a Hivatal 2009-es pénzügyi évre vonatkozó éves beszámolóját a Számvevőszék jogszerűnek és szabályszerűnek ítélte”. Remek, együtt örülök a halasokkal, ugyanakkor indítványozom a Haljogi Bizottság huszonegyedikként történő életre hívását.

A nyilvánosságot természetesen jobban megmozgatják az úgynevezett plenáris ülések, ahol a különböző országokból szalajtott képviselők ütköztetik a véleményüket. Itt fotóztatták magukat médiatörvény-ellenes plakátokkal a népek, itt szóltak be Orbán Viktornak, és itt mond beszédet szerdán 12:00 és 12:30 között Schmitt Pál. Ezt Bernd Lange eszmefuttatásának szavazása előzi meg, Iparpolitika a globalizáció korában címmel, és a jövő évi értekezések ütemtervének elfogadása követi. A munka tehát egy percre sem áll meg, igazán jár az a 21 napnyi gyógyfürdőzés nekik.

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s