Rácz Alekosz is sikerre született

„Anyuuu, engem mindig, minden körülmények között csúfolnak a többiek” – visítja majd 2017 szeptemberében a kis Rácz Alekosz, aki néhány hete látta meg a szülőszoba neonfényeit a debreceni Kenézy Kórházban.

A rokonság bizonyára örül, hogy ilyen trendi nevet kaphatott a baba. A közvélemény azonban korántsem derűlátó. Hiába köztudott, hogy a romák előszeretettel aggatnak külföldi szappanoperákban és celebhírekben hallott címkéket a csemetéikre, ez a választás mindenkit meglepett, és felszínre hozott egy-két rasszista közhelyet. Bevallom, én is fogtam a fejem az érdekes névtáblával pózoló csöppség láttán, de aztán megkérdeztem magamtól: ha különböző Gyümölcskék, Zöldségkék és Sorozatsztárocskák rúgják szét egymás homokvárait az oviban, miért éppen egy Valóságshow-üdvöske ne játszhatna közöttük?

Nomen est omen. | Fotó: kenezykorhaz.hu

A netezők egyébként rettentően tájékozottnak tartják magukat. Egyesek tudni vélik, hogy Nagy Alekosz igazából Sanyi, mások Eleknek vélik, de a Béla is fölmerült. Úgy látszik, a bulvársajtó nem közölte elégszer, hogy az okostojás villalakó édesanyja görög. Tehát valószínűleg szó sincs fennhéjázó művésznévről. Nem úgy, mint a február elsején született hajdúsági kisded esetében, akinek nyilván jobb sorsot szánnak a szülei, ezért keresztelik egy országszerte ismert ember után.

„Tarkólövés járna az őseinek” – írja egy felbőszült kommentelő, aki talán föl sem fogta a jelenség velejét. Az én fejemből ugyanis mindenféle ítélkezést kimos a tény, miszerint ma Magyarországon a Való Világ aktuális sorozatának egyik hősét a sikeres jövő jelképének tartja egy kismama és egy kispapa.

Reality-k és tehetségkutatók jönnek-mennek, talán már az előző széria legnagyobb arcaira sem emlékszünk. A tizenhárom évadot megélt Dallas akkora hatást gyakorolt a társadalomra, hogy egy időben a családalapítók legszívesebben csak Szamantákat, Pamelákat, Bobbikat és Dzsokikat tartottak volna a keresztvíz alá.

Vagy hogy a váltótársam, Nagy Zsófi által említett, halmozottan hátrányos helyzetű családokban földöntúli érzés Atlanta- vagy Dzsordzsaként szaladgálni. Mindez azt az illúziót kelti, mintha a kisdedet a tengerentúlra, vagy legalább egy csillogó nagyvárosba szánná az ég. De egy valóságshow, amit tokkal-vonóval és mindenféle praktikával is legföljebb fél évre lehet nyújtani, vajon milyen életre predesztinál?

Határtalan erotika. | Fotók: RTL Klub

Nagy Alekoszt szerintem is képernyőre teremtette az ég, hiszen elképesztő kommunikációs készséggel büszkélkedhet. De ahhoz, hogy valaki megállja helyét a médiában, vagy akár a nagybetűs életben, különleges egybeesés szükséges. A tehetség gyakran kevésbé számít, mint a kapcsolatok és a szerencse. Szóval simán elképzelhető, hogy mire a Debrecenben született fiúcska iskoláskorba lép, a tanító néniknek igencsak el kell gondolkodniuk, honnan ismerős számukra ez a név.

(Még több Való Világ cikk itt!)

16 Comments

  1. figyelj, nekem erről a névről az jutott eszembe, h béci rántotta meg alekoszt. szóval te még mindig kevésbé vagy perverz @XD
   amúgy gáspár “ewelyn” velős véleménye gigiről itt.

   Kedvelés

 1. Ewleyn csúcs: “Egy büdös kurva….” – “Az Ildi néninek is meg kell élni valamiből”

  Am. tnap néztem épp ahogy Alekosz kiosztotta J.Erzsit meg Bécit, fulladtam a röhögéstől :) Ha Alekosszal kéne egy helyen élnem, sztem már megvertem volna, utálom az ilyen gúnyosan nagypofájú, mindenre értelem nélküli stílusosan fogalmazott szarságot válaszoló alakokat. Amúgy is: sejtettem, hogy gáz fehér gumírozott gatyás a csávó.. fúúúúj, van nő, aki ezt megkívánja???

  Szerencséje lesz am. a kis Rácz Alekosznak, mire felnő, kutya se fogja tudni, sőt, már az oviban sem senki, hogy honnan van a neve. Uh megússza azzal, h görögös neve van és kész. Egy Zsáklinnak, Dzsenifernek stb. sokkal rosszabb.

  Kedvelés

  1. én is röhögtem, mert ha egybeesik a véleményem az övével, akkor bírom díjazni a kifejezésmódját. viszont ha pl nekem szólna be, sztem egyenesre szabnám a hátát… a gatyás képek láttán először kiguvadt a szemem h WTF, ILYEN LÉTEZIK?

   a nevekről pedig annyit, h feltehetően mocskos paraszt vagyok, de kb 5 percig fetrengtem azon a tényen, h leonidasz apját arisztotelésznek hívják…

   Kedvelés

   1. Én akkor pusztultam a röhögéstől, mikor Anikó játszotta Alekoszt a villatalálkozón, tette-vette magát szivarral a kezében és közölte, h “Tündit elvettem, két gyerekünk van, Héphaisztosz és Thermopüla”

    Kedvelés

 2. Mér’, Leonidasz is görög? Azt a csokkert úgy elfelejtettem, hogy már nincs előttem az arca. Nekem volt régen görög levelezőtársam, Arisztotelésznek hívták a fasziját for real. :) A kisgatya viszont névtől és nemzetoiégtől függetlenül rulez. Ilyen gatyát apámon láttam a nyolcvanas években.

  Kedvelés

  1. naná, h trú görög. itt a feje, e. egyszer láttam, amint az esti győzikés produkcióban átszellemülten buzukizott. megállapíthatjuk tehát, h a görögök aránya erősen felülreprezentált a beköltözők között @XD (más népcsoportról ne is beszéljünk!)

   lehet amúgy, h a balkáni csücskön olyan név az arisztotelész, mint nálunk a pista. (asszem, végérvényesen félkegyelműnek nyilvánítom magam, mert most is vigyorgok ezen. még jó, h kicsi az esélye, h vki így mutatkozzon be nekem.)

   gatyatéma: bőrtangában tán szekszibb lenne alekinnyó? @=P *nyálcsorgat*

   Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s