Vigyázz, a gárdista egyenruha harap!

Hiába mondott okosakat Orbán Viktor hétfőn, napirend előtt az országgyűlésben, hiába állította Mesterházy Attila, hogy a kormány felkészületlenül kapkod ide-oda, és hiába emelte föl a szavát Vona Gábor a romák szaporodása ellen. A nap legnagyobb eseménye néhány egyenruhás alak feltűnése volt a Parlament falai között.

Emlékszem, régebben mennyire lázadtam mindenféle uniformis ellen. Őrjöngtem nyolcadikban, mert ballagáskor nem tetszett a többiek által választott semmilyen muszlinsál, és tiltakoztam a szalagavató előtt, mert valami eszméletlenül gagyi, műanyag blúzra voksoltak az osztálytársaim.

Azt hittem, ki fogom nőni a „nem akarok egyforma lenni” hóbortot, de tavaly nyáron valahogy fehér szoknyában és fekete felsőben sikerült államvizsgáznom. Akkor már eszem ágában sem volt ejnye-bejnyét provokálni, hiszen úgy be voltam tojva, mint iskolában még soha. Viszont az országgyűlés más, ott éppen az egyenruhával lehet kihúzni a gyufát.

Meglepi Bálint napra. | Fotó: MTI

„Kihívta a rendőröket a Parlamentbe az MSZP, miután a folyosókon többen is a betiltott Magyar Gárda egyenruhájában voltak – mondta el a Független Hírügynökségnek a párt szóvivője.” Igen, most, amikor megannyi érdekes téma akad a politikában, a szocialisták úgy gondolják, hogy érdemes botrányt csapni holmi ing és gatya miatt. De hol vannak, amikor az egykulcsos adórendszer megnyirbálja a kisemberek jövedelmét, amikor a nyugdíjkorhatár lassan magasabbra kúszik, mint az átlagéletkor, és amikor Lázár János olyan kocsival flangál, amelynek az értéke meghaladja egy fél lépcsőháznyi panellakásét?

(Mennyit ér a kormányszóvivő sérója?)

Mondjuk akkora baj nem lehet, hiszen a kormányszóvivő megmondta, hogy hála a gazdasági intézkedéseknek, mindenki többet keres, és aki ennek az ellenkezőjét tapasztalja, bizonyára nem tud számolni. A nyugdíjjal sincs gond, mert aki ilyen kegyben akar részesülni, annak illik végigdolgozni vagy ötven évet, kizárólag állam bácsira bízva az anyagi hátteret. A fideszes frakcióvezető pedig a nyilvánosság nyomására visszaadta pompás, lézerblokkolóval ellátott Audi S8-asát, úgyhogy ezért sem kell már aggódni. A hódmezővásárhelyi Lázár úr ezentúl tömegközlekedéssel fog bolyongani a fővárosban, akárcsak tegnapi jegyzetében miskolci váltótársam, Nagy Zsófi.

(Küldd a Viktor szót a 1799-re!)

Szóval az ilyen hangyányi ügyek nem számítanak, bezzeg a fránya fekete egyenruha azonnali intézkedést igényel. Komolyan mondom, ha az a cucc ekkora álbalhét képes gerjeszteni, kedvem támad fölpróbálni. Pedig épp oly kevés közöm van a szélsőjobboldali eszmékhez, mint az uniformizálódáshoz. Viszont a gárdista kosztümöt ellenzők magatartása a legnagyobb kihágások fölött szemet hunyó, az enyhébbeket pedig megrovással büntető tanárokéra emlékeztet. Őket bosszantani igencsak kellemes.

1 Comment

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s