Szavazz a legszexibb tanárra!

A diákok tetszése mellett az év honlapja díjat is bezsebelte az a portál, ahol többek között arra lehet voksolni, hogy ki a legjobb vagy legvonzóbb tanár, s melyik a legkellemesebb iskola. Rákerestem néhány oktatóra, és természetesen Zöldi Lászlót is megtaláltam az értékeltek között.

Ő ugyan nem panaszkodhat, mert három jelest is kapott a Nyíregyházi Főiskolán végzett munkájáért. Tantárgyának hasznosságát, segítőkészségét és felkészültségét osztályozták így a hallgatók, a követelmények teljesíthetőségére négyest kapott, előadásmódja pedig csupán közepest ért a nyilatkozók szerint. Tekintélyét azonban maradéktalanul jelzi, hogy a szexi rubrika üres maradt. Eltökéltem: addig keresgélek, amíg egy volt vagy jelenlegi tanáromnál nem akadok teljesen kitöltött értékelőlapra.

"I'm too sexy for my school..." ♪

Nem kellett sokáig kutakodnom, hiszen a művészettörténet rettegett szabolcsi mestere, Dr. Drabancz M. Róbert kiérdemelte a csöppnyi melltartót ábrázoló ikont. Debrecenben pedig Dr. Fodor Pétert tartják szívtiprónak a hölgyek, sőt, ő pirulós fejet és szívecskét is kapott. Azaz bocsánat, a szavazók neme tisztázatlan, csupán öntudatlanul feltételeztem a legjobbakat.

A kezdeményezés vicces és informatív, elvégre egy oktatóról szinte mindent elárul, mit gondolnak róla a diákok. Mondjuk, kötve hiszem, hogy Vitál Attila álomba sírná magát a sok karó láttán, amit a hallgatóktól kiérdemelt, de a többiek legalább tudni fogják, hogy nála igencsak föl kell kötni a gatyát.

(Lefikázhatjuk-e egy cikkben a tanárt?)

A tanuló egyébként épp olyan önérzetes jószág, mint a tanár, ezért sejthető, hogy a weboldalon kiosztott virtuális érdemjegyek nagyjából egybeesnek az indexbe került valódiakkal. Aki csupa négyest és ötöst kaszál a MarkMyProfessor.com-on, nyilván nem tartozik a buktatós mumusok közé.

Ha valakinek rosszul sikerül egy zárthelyi, elég leülni a számítógép elé, bevésni az egyest a bűnös oktatónak minden szempont szerint, aztán kész is az édes, de következménymentes bosszúkoktél. És ha egy félelmetes, mindenható észosztó megunja a sok onlájn elmarasztalást, talán előbújik belőle a kisgyermek, és névtelenül megszavazza magát kedvesnek, no meg szexinek.

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s