Kultúra, novella, Győzike

„Kedves SAV! Nincs egy jegyzete az Olvasólámpába?” – kérdezi gyakran Zöldi tanár úr. És nekem sosincs, de aztán valahogy mégis mindig lesz. Nem spájzolok cikkeket, a diákblogos írásaim is úgy születnek, hogy nyitok egy Word-öt, aztán uccu neki.

Mindig adódik valami, ami kikívánkozik belőlem, úgyhogy csak jut egy-két flekk a ma negyedik születésnapját ünneplő netes hetilapba is. Amiért egyébként eleinte egy csöppet sem lelkesedtem, hiszen 2008 őszén, amikor a Nyíregyházi Főiskola szakmai gyakorlata révén csoporttársaimmal együtt elkezdtem a Klubhálóra írni, sokkal izgalmasabb volt a Pályakezdők fórumán publikálni. Ott naponta egy aktuális cikk jelent meg, a szerző fotójával. Az Olvasólámpában pedig hetente tíz-húszoldalnyi „elvontabb” kézirat, csupán névvel ellátva.

Shukárrá dikháztam, moréjá!

Azért a múlt idő, mert azt hiszem, talán egy kicsit sikerült hozzájárulnom az elektronikus hetilap színesebbé válásához. Na, nem mintha az eredetileg irodalmi-novellisztikus séma nem volna kellően izgalmas. Viszont távol áll tőlem. Így esett meg az eset, hogy nekem egy Szex, hullazsák, Győzike című eszmefuttatás volt itt a bemutatkozásom. Velem együtt megérkezett szép sorban Kelemen Anna, Liptai Claudia, Kiszel Tünde, Lady Gaga és Hello Kitty is.

Persze, nem direkt „tettem tönkre” a megszokott hangulatot. Csak amikor jött az a bizonyos kéziratkérő levél, rejtélyes oknál fogva sosem egy novella jutott eszembe, és sajnos a farzsebemben sem hordok prózai értekezéseket, pedig ott aztán elférne belőlük jó sok. Az egyik kelemenannás jegyzetnél emlékszem is, hogy remegő kézzel kattintottam a küldés gombra. Tudat alatt a határokat feszegettem, szinte vártam, mikor kapok ilyen választ: „Kedves SAV! Ez nem ide való.” De még sosem sikerült kiprovokálnom.

Igaz, az irodalmi szövegeken kívül földhözragadt vagy inkább kézzelfogható film– és zenekritikák, sőt sport témájú cikkek már akkor helyet kaptak az Olvasólámpában, amikor számomra csupán valószerűtlen középiskolai álom volt a firkálás. Annak örülök igazán, ha egy-két „hőskori” szerzőtől, hajdani kommunikáció szakostól is érkezik valami az ötödik évfolyamába forduló diák hetilapba.

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s