Betiltják a Való Világot?

A Való Világ aljas, szemét, családromboló műsor, és minél hamarabb be kell tiltani a közjó érdekében. A KDNP ifjúsági szervezete legalábbis ezt szorgalmazza, és már több mint háromszáz követőre talált a Facebookon. Nem tudom, a javaslat fölvetői mit szívtak, de gyanítom, hogy megdézsmálták a fiatal liberálisok bódító készleteit.

„Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szerint a nézők nem azért fogyasztanak médiaszemetet, mert erre van igényük, hanem azért, mert ezt teszik eléjük.” Az ehhez hasonlóan magasröptű és tárgyi tévedésektől hemzsegő online kiáltvány újabb alapot szolgáltat arra, hogy népünk gyermekeinek a „keresztény” szó hallatán vaskalapos bácsik és nénik képe ugorjon be. Méghozzá olyanoké, akiket egy óvszeres doboz láttán menten utolér az erkölcsi kínhalál. Talán ha Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója egy kis félnyers patkányhússal kopogtatna be a tisztelt konzervatív honfitársakhoz, ők megennék, csak azért, mert az került az orruk elé?

Itt az ész a tét? (Még több VV Szandikáért klikk a képre!) | Fotó: RTL Klub

A petícióban szó esik még upstream médiapiacról, nemzetközi tendenciákról és jogi lépésekről, meg persze mindenféle komolynak szánt érvről. A gond csak az, hogy aki egy kicsit is konyít a médiához, rögtön fölismeri: ezt a szöveget bizony nem kommunikátor kolléga gyártotta, mert hemzseg a fogalomzavartól.

A helyzet egyébként azért furcsa, mert véleményem alapján talán elkötelezett villarajongónak kellene lennem, holott csak a szaftosabb részeket szoktam megnézni. De semmi kétség, hogy ha ennek az éremnek csak két oldala létezik, amelyek egyikén VV Szandika vár rám tárt karokkal, a másikon pedig szűk látókörű emberek százai, akkor sajnos az ország legújabb szilikonos barátnőjét vagyok kénytelen választani.

Jól írta tegnap váltótársam, Nagy Zsófi, szó sincs itt semmiféle mocsokról és fertőről, csupán felületes szórakoztatás az egész. Márpedig annak helye van a médiában. Sőt, ha már nagy eszmék kerülnek elő, muszáj megjegyeznem, hogy egyes vélekedések szerint a reality műfaj a társadalmi egyensúlyt szolgálja, mert levezeti a hétköznapi feszültséget. „Nézd már, anyjuk, mekkora kurva riszálja ott magát a villába’!” – kiabálja Béla bá’ a falu széli házban, a képernyő előtt, és máris elfelejti, hogy az imént le akarta szidni a feleségét.

Oké, hogy a valóságsó rengeteg hasznot hoz a médiavállalatoknak, de eszükbe sem jutna ilyesmit sugározni, ha nem tudnák: erre szomjazik a lakosság. Így hát javaslom, hogy amíg a Fidesz hátán fölkapaszkodni próbáló csöppnyi párt ifjúsági szervezeténél utánanéznek a média működési mechanizmusának, kiáltsanak egy nyugis bohózatért az m1 Önök kérték című, elképesztően izgalmas műsorában.

7 Comments

 1. a cikk írója is az elbutult zombitömeg tagja lehet, aki azt hiszi hogy ha a sok szar közül a legkevésbé szart nézi, akkor az már király.

  Kedvelés

 2. Bizonyos intelligencia hányados alatt ezek a műsorok valóban szórakoztatóak. De ha meghaladtad mondjuk egy krumpli értelmi szintjét akkor nem igen akarja befogadni a gyomrod. Aki manapság a kertévék “szórakoztató” műsorait nézi és szórakozik is rajta, sikeres nem lehet.

  Kedvelés

 3. Köszi ezt a témát, nagyon aktuális, a hétvégi tréningünkön lesz is róla szó, ha már így felhoztad! :)
  Az ilyen beltenyész mikroközösségek minden értelemben túlfűtött emberi kapcsolatait hónapokon át mutogatni azért gáz, mert túl sok jó példát nem mutatnak, bár akadnak benne értelmes konfliktuskezelő pillanatok. Kár, hogy ehelyett azt tárgyalják a nézők, hogy ki, kivel, mit és milyen perverz módon csinált. :D Ha ez megváltozna, már írnék is petíciót, hogy legyen még 5 széria ebből a reality-ből.

  Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s