Mennyit ér a kormányszóvivő sérója?

A fél ország kiakadt azon, hogy kiderült: Nagy Anna kormányszóvivő hajkoronája százhuszonnyolcezer forintot kóstált eddig, ráadásul az adófizetők pénzéből. A Blikk információi szerint pedig alkalmanként sminkelésre is jut a költségvetésből.

Az összeg magas, ez nem vitás. Első hallásra abszurd, hogy lehet ennyit költeni egy sima, félhosszú, egyszínű hajra. Mondjuk második hallásra is. Nem baj, mert hála a fodrász háromnaponta esedékes fáradozásainak, dekoratív hölgy tájékoztatja a miniszterek munkájáról a médiát.

"Közbeszerzési eljárást írtunk ki rá, oké?" | Fotó: Hírextra ft. tempty

„Én a saját autómat vezetem, a saját pénzemből tankolok, itt az irodában az asztalomon is a takarékosság miatt nincsen lámpa” – próbálta menteni a helyzetet a magára sokat adó kommunikációs szakember. De nincs mit tenni: a nép már döntött, ez skandalum. Sokkal inkább, mint a tévéműsorok gyalázatos nyelvhelyessége, amiről Ternai Krisztina írt tegnap. Ebből a hajügyből bulvár-címlap lett, mert a közpénzek herdálására nincs bocsánat. Lehet kővel, paradicsommal, meg mindenféle földi jóval dobálni – utóbbit meg is köszönöm, mert különösen borsos az ára így télvíz idején -, de én nem látok semmi rendkívülit abban, hogy állam bácsi finanszírozza jelenlegi szócsövének megjelenését.

(A pucér polgármesterjelölt botránya itt.)

Egy szóvivő minden porcikájával képviseli a megbízóját, nemcsak a mondataival. Számít a frizurája, a rúzsa, a blúza, a szoknyája, a harisnyája, de még a cipőjének sarokmagassága is. És mivel Nagy Anna saját bevallása szerint képtelen otthon a tökéletes hajbelövésre, nincs mit tenni, segítséget kell igénybe venni. Hiába mondja Budai Bernadett, hogy neki nem csúsztattak annak idején ilyesmire, itt szerintem nem a költségtérítés tényével van gond, hanem az összegével. És még csak nem is egy sztárfodrász tarifájáról beszélünk, akinek csupán az olló fölemeléséért dukál egy kisebb vagyon.

(A felöltözött Veres Jánosé meg itt.)

A kormányszóvivő ugyanis azt nyilatkozta, hogy húsz éve hűséges a szalonjához, és esze ágában sincs luxusszolgáltatást igénybe venni. Nem vagyok képben a fővárosi tarifákat illetően, de nekem, vidéki lánynak az egy alkalomra megjelölt összegből olyan háromszínű séró jár, ami két hónapig áll, mint a cövek. Igaz, ébredés után aligha kameraképes, de szerencsére nem kell ilyesmin aggódnom. A nagy hidegben, kedvenc pandamacis-fülbojtos sapkám alatt akár platinaszőke hajzuhatag is rejtőzhetne, fincsi tízcentis lenövéssel. Vagy éppen olyan egyszerű barna, mint Nagy Annáé. Tényleg, nem járna ő is jobban egy medvés fejfedővel?

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s