Küldd a Viktor szót a 1799-re!

Valami nagyon nem stimmel nálunk ezzel a demokráciával. Örülünk neki, hogy van, meg amúgy is milyen jó érzés ennyi párt közül választani, hiszen sokáig nem akadt alternatíva. Aztán mégis mindig kegyetlenül megszívjuk, mert akárki kerül többségbe a parlament bársonyszékeiben, nekünk egyre rosszabb lesz.

Most például féltjük az alkotmányunkat, a nyugdíjunkat és a sajtószabadságunkat. Engem az sem zavar, ha narancs kerül a címerbe, az időskor pedig elég távoli számomra, így az előbbiek közül csak a sajtószabadság fáj nagyon. De az már régebben is fájt, mert rájöttem, hogy utópia. Szóval nem dőlök a kardomba váltótársam, Nagy Zsófi tegnapi írása miatt, amelyben azt taglalja, hogy a törvénytervezet szerint mindössze a hírek ötöde lehet majd bűnügyi témájú. Ha kevesebb vér folyhat majd a képernyőn, akkor több szex és bulvár fog csöpögni róla, mert hozni kell a nézettséget. Apropó, nézettség: rájöttem, hogyan lehetne a közszolgálati televíziózást és a népuralom érzését egyidejűleg fölfrissíteni.

"És visszatérek hozzád... újra!" ♪ | Fotó: (RTL Klub, MTI) ft. tempty

Az m1-en elindulhatna egy demokráciashow, afféle politikusi tehetségkutató, mondjuk D-Faktor néven. A honatyák bizonyos időközönként előadnák közelmúltbeli teljesítményüket és közeljövőbeli terveiket két és fél, esetleg három percben, a nép pedig emelt díjas SMS-sel voksolhatna a legrokonszenvesebb versenyzőre. A szavazók között kisorsolnának félévnyi hiteltörlesztést, egy tizennegyedik havi nyugdíjat és némi, válságba jutott cégek által visszautasított étkezési utalványt is, míg a minden adásban szorgalmasan SMS-ezők között az aranykeretes Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata találna gazdára egy-egy széria végén.

A produkció fényét emelné, ha a kereskedelmi csatornákon megszokott módon énekkel is szórakoztatnák a közönséget a föllépők. Semjén Zsolt például növelhetné pártja népszerűségét, ha könnyes szemekkel vallaná be Orbán Viktornak egy Rapülők-klasszikus soraival, hogy „szégyellem, de kellesz piszkosul”. Vona Gábor figyelmébe egy Belga nótát ajánlanék, mert igen őszintén hangzana a szájából, hogy „javarészt külföldi folyik a médiából, nem ezért jöttünk ide Levédiából”.

Schiffer András a „kicsi vagyok én, majd megnövök én” kezdetű Szabó Lőrinc-versikét zenésíthetné meg LMP-s vokállal. Gyurcsány Ferenc is színpadra léphetne, mégpedig Zámbó Jimmy Egyszer megjavulok énjét prezentálhatná, hátha elhinné valaki. A miniszterelnök úr tökmindegy, hogy mit énekelne, úgyis megkapná a szavazatok kétharmadát. Végül valamennyi résztvevő közösen és hitelesen előadhatná Dopeman slágerét: „Lopni, megyünk lopni, senki nem szól ránk…”

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s