Lehetünk-e jobbak a Való Világ Szandikájánál?

„Lőrincz Alexandra vagyok, Szandika, húszéves, Tökölről jöttem, és táncosnő vagyok.” Ismerős ez a mondat? Igen, a Való Világ negyedik szériájának szilikonmellű és fölpumpált ajkú üdvöskéjétől származik, aki szerintem úgy jó, ahogy van.

Első ránézésre ugyan torzzá teszi arcát a rajzolt szemöldök meg a virsliszáj, másodikra azonban a vak is látja: a csaj olyan jóban van saját magával, hogy csak na. Sugárzik az önbizalomtól, büszkén mutogatja szike szabta idomait, és bár a lányok elvileg hánynak tőle, a fiúk pedig egy pillantásra sem méltatják, mégis túlterhelte az RTL Klub szerverét a fürdéséről szóló videó. „Ilyen nincs” – gondoltam, amikor megláttam a nálam is fiatalabb hölgyemény smink nélküli ábrázatát, és egy plasztikázott negyvenes nézett vissza rám, vagyis a kukkoló kamerába. Aztán vetett egy kacér pillantást a tükörre, elvigyorodott, és tudtam, hogy olyasmit érez, amit én szökőévente egyszer szoktam. Teljes elégedettséget.

Sexy bitch? | Fotó: RTL Klub

Számára valószínűleg az önmegvalósítás magasiskolája, hogy saját ízlésére formálta a testét, jelentkezett egy valóságshowba, és provokatív megjelenésével gondoskodott a bekerülésről. Ki az, aki ne lenne kíváncsi egy ilyen jelenségre? „Én ugyan soha” – háborodhat föl a kedves olvasó, de két percen belül úgyis rákeres a szőkeség valamelyik pucérkodós jelenetére, mert hajtja a kíváncsiság. Rejtély, hogy Lőrincz kisasszony ösztönösen csinálta-e, vagy kitervelte az egészet, de tény, hogy egy ország tanulta meg egyik napról a másikra a nevét. Ezzel szemben mi, klubhálósok mit művelünk? Agyalunk, írunk, elmélkedünk, vitatkozunk, és keressük a nagy dobás lehetőségét.

Lennél Alekosz helyében? | Fotó: RTL Klub

Szandika hamar megtalálta, csak rajta múlik, tudja-e kamatoztatni az ismertségét. Simán el tudom képzelni tévés műsorvezetőként, miközben kommunikáció szakosok ezrei álmodnak a reflektorfényről, viszont ők másként várják a kamera elé jutást. A csatornáknak, persze, nem az elmélettel telepakolt fejű, fiatal értelmiségiek kellenek, vagy ha mégis, akkor is legföljebb egy kis ingyen munkára tűrik meg őket. A szandikaféle celebek azonban többnyire garantálják a nézettséget. Mert a nagy dobáshoz nem feltétlenül kell magasröptű agymunka, elég egy jó ötlet, valami szokatlannal fűszerezve.

Nem volt ő mindig szokatlan. | Fotó: xn--valvilg-mwa2n.com

A szombati klubhálós összejövetelről egyébként lemaradtam, mert iskolában voltam, úgyhogy ütős haditerv híján egyelőre a váltótársam, Nagy Zsófi által megfogalmazott kérdésekre válaszolnék. A majdani diákportálon igenis moderáljuk a kommenteket, de csak a trágárokat. A szólásszabadság kétélű fegyver, és sajnos nem jutott mindenkinek annyi sütnivaló, hogy értelmesen meg tudja fogalmazni a mondanivalóját, ezért ahol fórumot biztosítunk, ott felügyeletet is kell. A szerzőkkel ne közöljük, hogy témájuk gyengécske – hú, hogy jövök én egyáltalán a minősítéshez? -, ugyanakkor bizonyos szint alatti írásokat ne publikáljunk.

A diákokat pedig egyértelműen az intézményeken keresztül kell megközelíteni, hátha egy-két tanár kötelezővé teszi az ottani írogatást, könnyű jegyszerzési lehetőséget és biztos gyakorlatot nyújtva hallgatóinak. A baj csak az, hogy a médiamunkás-palántáknak még így sincs esélyük fölvenni a látogatottsági versenyt Szandika kebleivel. De legalább nem kell megmutatniuk a sajátjukat azért, hogy szerepeljen a nevük valahol.

11 Comments

 1. No igen, anno még gólyként hallottam olyan híreket, hogy utolsó évben lesz ám gyakorlati hely és azzal egybekötve kell majd szakdolgoznunk.
  Aztán utolsó évre kiderült, hogy mivel egyrészt semmire nem tanítottak meg minket az előző négy év alatt (kreatív írás órán áltsulis fogalmazást és haikut írtunk, egyébként meg általános bölcsésztárgyaink voltak. Ugyanis a szakszervező tanár szólt törin, magyaron, pszichón, andragógián, szociológián és politológián, hogy tartsanak már nekünk valamilyen órát. Így alakult, hogy harmadéven még a századforduló gazdasági helyzetét kellett tanulmányoznunk írástechnika vagy épp marketing helyett). Amit írni tudok, az zsigerből jön, gyerekkorom óta megvan, de az egyetemen semmivel nem bővült a tudásom – sajnos.
  Így aztán soha nem fogom tudni felvenni a versenyt Szandikával, de egyre kevésbé érzem azt, hogy a médiában akarjak elhelyezkedni. Az íráskényszerem kiélem inkább a blogomon, napi 100-250 ember nézi, ami ahhoz képest, hogy átlag, “félszemélyes” blog, nem egy rossz arány.

  Kedvelés

  1. én az nyf-en nem panaszkodhattam a gyakorlat miatt. volt 1 év klubháló, amit azóta is hobbiból folytatok. + 1 év bulváros, ahol a gyakorlati idő végén nem fogadtam el a fölajánlott lehetőséget, most pedig azt hallottam vissza, h szerintük följelentettem(!) őket.

   egyébként elég ciki, h az intézmények 4 – most már 3 – éven keresztül olyannal tömhetik a hallgatók fejét, aminek köze sincs a lényeghez. persze, van akkreditációs követelmény, de ez alapképzés esetében baromira tág lehet, úgy sejtem. nekem eddig a mester teljesen elméleti, de erre is számítottam, szóval nincs vele problémám (a munkaerőpiaci értékével sincs, a kis lelkemnek szüksége van rá, ráadásul érdekes is @XD).

   amit írni tudok, az nálam 65% zsiger + 35% rutin. de ha vigasztal, közlöm, h a bőséges gyakorlat sem adott több elhelyezkedési esélyt a médiában. (a szonnál érettségi óta vagyok.) halvány lila gőzöm sincs, miből fogok élni, viszont szüntelenül kattog az agyam rajta. és persze nézem az állásportálokat ezerrel.

   a 100-250 olvasottság tök jó, általában nekem is annyi, bár a bulvár témák néha odabasznak neki @XD

   Kedvelés

   1. Szóval a b-t már nem nyomatod. Jesszus, és így lett vége, h biztos fejlentetted őket? Amúgy ott milyen lehetőségeket szoktak felajánlani a gyakornoknak? Sajnos én is sok szomorú hírt hallok a “dolgozhatsz heti 70 órát egy százasért” vonalon, de még több az olyan hely, ahol hitegetik a be nem jelentett (!!!for real!) gyakornokot, aztán szépen elbúcsúznak tőle egy év után, mert akkor már normál kezdő fizetést kéne ugye hivatalosan adni, egy új balek meg csak olcsóbb. Szerencsére nálunk még mindig jobb a helyzet.

    Kedvelés

    1. suli vége óta (május) már nem. a lehetőség az volt, h decemberig dolgozzak még ingyen, és utána fölvesznek minimálbérért (nem az összeggel volt bajom). azt hittem egyébként, h szépen lett vége, erre vagy két hete hallom ezt a feljelentős dumát, mondom dzsííízösz. valahol, valakitől valamilyen infó direkt vagy véletlenül félrement, én meg lesek, mint julcsa a moziban. de semmi baj, ilyen ez a popszakma, láttam már cifrább dolgokat is. (itt legalább lehet bizonyítani, h közöm nincs a balhéhoz.)

     a gyakornokos témát meg ne is mondd, elég sok embert láttam már azzal szívni, a szótól is hátszőrerekcióm van.

     Kedvelés

 2. “Boldogok a lelki szegények”. Tulajdonképpen tényleg irigylésre méltó, hogy ő ezzel el is éri a teljes elégedettséget, mindent amit akar.
  Mi meg, akiket az ilyesmi nem elégít ki, kicsit nehezebb úton jutunk el oda. Hát ez van. Azért lehet, hogy minket több élmény ér.
  Még egy Junkies szám egyik sora jutott eszembe, tinédzserkorom egyik nagy kedvenc bandája voltak. :D
  “Ami neked a könnyebb út, ott nekem a könnyem hullt.”

  Kedvelés

  1. háááát, élmény őt is éri bőven, saját bevallása szerint nemtom hány száz pasija volt @XD gondolom, egyik fizette a cicit, másik a szájat, és kész a szó szerinti befektetés.

   a junkies-számról pedig annyit, h engem tényleg elgondolkodtat, miért nem vagyok képes ilyesféle “könnyebb útra”. bár talán az írogatásban ez számít annak, és a zsurnalizmus kurvulása, h csöcsökről írok @=P

   Kedvelés

  1. HUJHA EN AZ ELETBEN NEM HOGY HASONLITSAK VALAKIT SZANDIHOZ VAGY A VISELKEDESEHEZ HAT O KRITIKAN ALULI EGY SZEX MANIAS KAMERAK ELOTT CSINALJA ALEKOSZAL ES MOST MINDENNEK LEMOSSA EN AZT MONDOM SZANDIBELL EGY ELME BETEG GYOGYITASRA VAN SZUKSEGE ISTVAN

   Kedvelés

 3. HAT EN MAR ELEG JOL BENNE VAGYOK A KORBA DE EZ A NOISZEMEJ AKI SZANDIKANAK NEVEZI MAGAT NEM KERDEZTE MEG AZT A SANYI URAT HOGY TEGYE VAGY NE TEGYE MAGAVAL EZT A MASKARAT HAT ELOTTE OJAN HEJES ARCA VOLT HAT MOST OJAN MINT AZ ERDOK ANYA ES MIKOR MINDENBE BELE SZOL MEG TESZI AZ ESZET HAT OJANKOR AT KAPCSOLOM A CSATORNAT ES EZERT BAJOM ADODIK A PAROMMALNEKUNK ALEKOS EVACSKA MEG ANIKO TETSZIK KOSZONOM A HOZZA SZOLAST ISTVAN

  Kedvelés

Szerinted?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s